Näytin yökerhoissa hilluvalta, paljon dokaavalta, vaikka olin kiltti kotiäiti

Olin 43- vuotias ja yläluomeni makasivat turpeina ripsiä vasten. Kuulun sukuun, jossa silmäluomet pullottavat jo ylioppilaskuvassa. Silmänympärysseudun turvotus ei ole pelkästään ulkonäöllinen asia, vaan se tuntuu ikävältä, koko otsalohko on raskas.

Virikkeen luomien korjaamiseen sain perheeltäni. Äitini kärsi kroonisista silmätulehduksista. Elettiin 80-lukua ja luomileikkaukset eivät olleet silloin yleisiä. Lääkäri kehoitti äitiä leikkaukseen, sillä tulehdus pesi luomipusseissa.

- Ei tule kuuloonkaan, että leikkauttaisin,  herranjestas sentään, äiti kauhistui

- Olet ensimmäinen, joka vastustaa, sanoi lääkäri

 

Tulehduskierre parantui ja äiti pääsi vaivastaan

Lopulta äiti taipui leikkaukseen ja tulehdukset hävisivät. Seurasin parantumista sivusta. Alkuun silmät näyttivät kamalilta, horrormustilta ja äiti kielsi naurattamasta, ettei niihin sattuisi. Nauroimme vääränä ja äiti mukana kipua tuntien. Luomet toipuivat pikavauhtia. Äiti pääsi riesasta, joka oli tuottanut harmia. Yläluomileikkaus lisäsi hänen hyvinvointiaan merkittävästi ja siinä oli bonuksena ulkonäön virkistyminen.

 

Äitini kokemuksen rohkaisemana menin näyttämään omia luomiani, kun ne alkoivat vaivata minua

Lääkäri huomasi minun nostelevan otsaani nähdäkseni paremmin. Olin huomannut saman, mutta en osannut pukea sitä sanoiksi. Otsan pingottamisesta saattaa seurata päänsärkyjä, ellei niitä jo ole.

- on, päätäni särku ja tunsin kuinka nostin otsaa, mutta en tiennyt miksi.

Lääkäri kertoi, että painon tunne tulee rasvatyristä jotka makaavat silmieni päällä. Niihin ei voiteet enää auttaisi. Leikkauksella rasvatyrät poistettaisiin ja painon tunne häviäisi.  

Luomieni operointi kelpasi myös Kelan kriteereihin. Kelan korvaus oli pikkiriikkinen, mutta antoi henkisen luvan operaatiolle. En ollut tekemässä leikkausta pelkkää turhamaisuuttani vaan sille oli lääketieteellinen peruste.

 

Investointi kannatti 

Enemmän kuin leikkausta, pelkäsin ympäristön suhtautumista asiaan. Kenelle kertoa ja kenelle ei? Miten toipuminen onnistuisi? Miltä leikkaus tuntuisi?

Rauhallinen lääkäri teki varmoin ottein työtään. Homma  oli nopeasti hoidettu. Puudutuspiikki tuntui hieman ja siinä kaikki. Näin 1cm kokoiset rasvatyrät teräksisellä tarjottimella ja huokasin helpotuksesta päästessäni niistä eroon. Silmänseutuuni ei tullut mustelmia, paraneminen pörähti käyntiin ja tikkien poistamisen jälkeen esiinnyin ihmisten ilmoilla täysin pokkana.

 

Tätä investointia en ole katunut.

Nyt meikittömät valokuvani ovat osoittaneet, että uuden toimeenpiteen aika olisi kohta käsillä, maanvetovoima on kiskaissut silmäpieliä alaspäin, mutta silti en edes osaa kuvitella miltä näyttäisin, ellen olisi tehnyt toimenpidettä jo aikoja sitten. Tiedän, että vaiva olisi hoitamattomana rajoittanut minua paljon...olisin hävennyt itseäni turhaa...Sellainen olen.

Kosmetologin työ asettaa omat vaatimukset uskottavuudelle

Asian ei pitäisi olla niin, mutta niin se on.

Keneltä sinä ostaisit  silmänymärysvoiteen? Turpealuomiselta, juopon näköiseltä pussisilmältä, johon ei ole tehonneet mitkään voiteet, vai ostatko mielummin kirkassilmäiseltä freessinnäköiseltä aikuiselta naiselta?

Asiakkaat kysyvät usein - mitä tuotetta sinä itse käytät, joten sillä on ollut merkitystä miltä ihoni tai silmänseutuni on näyttänyt. 

Olen lukemattomia kertoja maannut teepussien alla, voidakseni mennä ihmisten ilmoille. Olen viilentänyt lusikkoja pakkasessa ja pistänyt silmille, jotta turvotus alenisi ja käyttänyt paljon rahaa tehokkaisiin silmänympärystuotteisiin. Leikkauksen jälkeen vaivani oli poissa ja on pysynyt kurissa nämä 17 vuotta. 

Annan itselleni lahjoja

Tämä on Naislogiikkaa. Lasken sijoituksen ikäni mukaan.

Esimeriksi tehdessäni yläluomioperaation jaoin hinnan elettyjen vuosien mukaan.  Oletetaan, että se oli 1500 e. Jaoin sen 43 vuodella  ja vuotta kohti tämä lahja oli vain 38 e...  Eli annan lahjoja itselleni takautuvasti... Kun keksin tämän laskutavan, syyllisyys itseen sijoittamisesta on poistunut. Jos kukaan muu ei tsempaa minua, tsemppaan itse.

 Annan joka vuosi jotain, koska olen "sen arvoinen".

Onko itseensä sijoittaminen turhamaisuutta?

Joskus on harmittanut asiakkaiden puolesta se miten he tuhlaavat rahaa väärään tuotteeseen...

Silmänympärystuotteet ovat nykyään erittäin upeita ja auttavat lieviin ongelmiin. Silmänympärysvoiteissa löytyy apua -kosteutukseen, kiinteytykseen, ryppyisyyteen ja turvotukseen. Mutta sukuperintönä saatuja raskaita luomia voiteet eivät korjaa,siksi on hyvä olla perillä oman vaivansa laadusta.

Minusta oli hienoa aikoinaan, kun Esko Aho tuli esiin luomileikkausmallina. Monet miehet kärsivät ongelmasta myös. 

Muistetaan rentoutua joulukiireistä huolimatta...

Paistanko kinkun?- En ole kinkkuihmisiä, sorry...

Teenkö laatikoita?- Rakastan lanttulaatikkoa ja perunalaatikkoa

Mikä on suosikkiruokani jouluna?- Omatekemä rosolli...nam...

Annanko lahjoja?- En ole ostanut tavaralahjoja muuta kuin lapsille, since 80 luvun.. En usko materian onnellistavaan vaikutukseen ja ainut lahja jonka haluan antaa on onnellisuus.

Annan siksi jalkahieronnan, käsihieronnan, kasvohieronnan tai aikaa...

Mitä rakastan joulussa?- Rauhaa ja rakkaiden seurassa oloa...naurua, pelejä ja saunaa.

Stressaanko joulusta?- En lainkaan, sadattuhannet stressaavat jo puolestani. Otan rennosti.

Hei tonttu-ukot hyppikää... 

Hyvä, että tämä biisi käskee miehiä ryhdistäytymään jouluvalmisteluissa...

bytheheart

iirispiiris

 

 

 

Kommentit (3)

2000 tuhatta euroa
2/3 | 

Parasta, mitä olen kasvoilleni tehnyt on yläluomileikkaus. Silmälääkäri oli suositellut sitä pari vuotta. Jouduin töissä jatkuvasti korjaamaan näyttöä. Vaikutti paljon myös ulkonäköön. Seuraava toimenpide oli luomien poisto kasvoista. Toimenpide oli lääkärin suosittelema, mutta vaikutti myös ulkonäköön.
Siinä leikkaukset sitten onkin.

iiris
Liittynyt27.9.2015

Se juuri on hienoa, että uskallamme parantaa elämänlaatua näinkin. Ex-puoliso aina kyseli mitä tahdon lahjaksi, ei osanut itse päättää, joten toivoin lahjaksi luomen poistoa...poistin nenästä ison ruman noitaluomen...kannatti!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018