Vanhakin oppii. Tosin hitaasti... Ensin asia pitää pureksia, mässytellä ja sitten koodata. Kun kelailin kulunutta vuotta, huomasin monta juttua jotka pujahtivat elämääni.

Kaikissa kuvissa ylläni on vaatelainaamon vaatteet Hyvinkäältä Lace&Roselta, tein ystävän palveluksena mallin hommia (en kaupallisessa tarkoituksessa) mutta yksikään kuva ei miellytä omaa silmääni. Todella uutta on se, että olen päättänyt hyväksyä ne virheet, jotka näen. Käsittämättömän reilu ja uusi teko itseäni kohtaan!

 

1. Ruokavalioon liittyvät muutokset

Tajusin pätkäpaaston idean. Se on lepo ruuansulatuselimistön entsyymeille ja pilkkojille...

Voin paremmin, kun pidin 12 tunnin tauon syömisessä. Repsahduksia on tullut, mutta asia on ymmärretty.

Lisäsin ruokavalioon nyhtistä ja papuja. Nyhtis on helppo valinta syödä terveellisesti ja huonoa omaatuntoa kokematta.

Rakastuin papuihin. Ne suorastaan pomppivat suuhuni ja kikherneet veivät sydämeni. Luulin niiden syömisen olevan monimutkaista. Mutta jälleen kerran on todettava, että luulo on hanurista. Kikherneitä ja papuja saa valmiiksi syötävässä muodossa, ilman hitaita liotusprosesseja. Luulin, että niistä tulee ilmavaivoja, mutta eipä tullut.

Ymmärsin, että gluteeni on syy ähkyisään, kipuilevaan vatsaan. Opin ostamaan gluteenittomia tuotteita ja kivut hävisivät. Opiskelen vielä asiaa, mainio Blogi on Maijulla Pinkit Korkokengät nimikkeen alla. Hän opastaa ja kertoo uutuuksista.

 

2. Vaatekulutus mietityttää

Toimisessani mallina Vaatelainaamolle, ymmärsin paremmin vaatejätteiden merkitystä maailmalle.

Olen hidastamassa ostamista. Vaatteiden lainaaminen on fiksu idea. Toivon, että Hyvinkään Vaatelainaamo elää ja kukoistaa. Kiitos Päiville kunniasta olla kuvissa ja idean ajamisesta tietoisuuteen. Vaatteen voi lainata kuin kirjan...

3. Opin sen, että asunnon voi jakaa ventovieraan kanssa

Hankin kämppiksen kolmen kuukauden ajaksi. Alkuun jännitti, että mitä ja miten tilanteeseen sopeudun. Hän oli ujo Venäläinen ja viihtyi huoneessaan puhelimeen puhuen. Emme juurikaan törmänneet, aikataulumme olivat ristikkäiset. 

Opin, että olen kimppa-asuja enemmän kuin yksin olija. Oli ihanaa, kun toisessa huoneessa oli valot ja joku huusi oven läpi - Moi... Tyttäreni muutti hänen jälkeensä pariksi kuukaudeksi ja se vasta on ollut kivaa.

Tytär muuttaa nyt poikaystävänsä kanssa yhteen, joten tuleva elämä on taas auki.

 

4. Opin rakastamaan jooga-asanoita

Selkäni reistaili koko vuoden. Syynä on varmaankin istumatyö. Akupunktiosta ja kuivakuppauksesta oli apua. Päätin kuitenkin herättää kehoni kuten koirani tekevät. Pieni venyttely heti sängystä noustua. Aaah se tuntuu hyvältä. Teen aurinkotervehdyksen. Lisään siihen soturiliikkeen ja lopetan sen lapsen asentoon. Kipeitä jalkoja hoidan Viparita Karanialla, eli jalat seinää vasten asanalla. Kehoni on jäykkä ja altis kylmälle sekä istumiselle. Opin, ettei kehon joustavuuteen tarvita suuria konsteja, pienet teot riittävät. Huomasin, että nivelrikko toipuu liikkumisesta. Vaikka polviin sattuu, mitä enemmän liikun sitä vähemmän tunnen kipua.

5. Opin hyväksymään omat harmaat

On vienyt vuosia hyväksyä oma harmaus. Välillä annan sen tulla kokonaan ja sitten epäröin. Olen aina ollut vaaleahko, joten harmaantuminen on minulle helpompaa. 

Opettelin käyttämään hoitoainepesua ja villiinnyin Curly Girlistä. Nyt haluan taas hieman kasvattaa hiuksiani.

 

6. Opin erottelemaan jyviä akanoista

Tulin kriittiseksi. En hyväksy haavoittavia kommentteja noin vain. Ennen nielin ne ja annoin niiden madaltaa itsetuntoani, jopa luovutin minulle tärkeän asian arvostelun takia. Nyt nousen puolustautumaan ja pitämään kiinni. Olkoon hinta mikä tahansa.

7. Opin, että ihmissuhteet eivät kaadu rajojen asetteluun

Tapasin Ausseissa Sean ConneryDepin... Luettelin hänelle rajat suhteen ensimetreillä niin, että Italiaanon leuka loksahti polviin.

Mutta kappas vain. Tyyppi on pitänyt yhteyttä suomeen tulon jälkeen. Hämmästyin kovasti.  Mies näytti arvostavan rajojani ja itsevarmuutta kertoa ne. Kuka tietää miten ihmissuhteet alkavat?  Joskus ne päättyvät ensin, alkaakseen jälleen. Siksi päättymistä ei kannata pelätä.

En ole aloittamassa suhdetta hänen kanssaan, kirjoitus ei tarkoita sitä. Mieltäni hivelee se, että meistä tuli ystäviä jotka vaihtavat kuulumisia 1.5 vuoden jälkeen lyhyestä romanssista. Välimatka on mahdottoman pitkä, mutta hän oli avioeroni jälkeen ensimmäinen ihminen jonka perään olisin halunnut juosta. En vieläkään tiedä miksi niin tunsin. En kuitenkaan juossut, koska olen minä...

Uusi vuosi tulkoon ja tehköön meistä kaikista onnellisia.

Kiitos yhteisestä vuodesta kanssanne, ihanat lukijani. Tehdään toiveita lupausten sijaan ensi vuodelle, kuten eräs  palautteen antaja kertoi tehneensä. Siinä on ideaa! Toiveet toteutuvat vain jos niitä toivotaan. 

ByTheHeart

iirispiiris<3

<<<<<333333

 

 

 

 

 

 

Kommentit (8)

Late alias Laura
1/8 | 

Voi näitä sun tarinoita on hauska lukea! Ystäväni vinkkasi. Rupesin jostain syystä lukemaan aikajärjestyksessä taaksepäin, luin ensin lähes kokonaan v.2019 aloittaen joulukuusta ja sitten humps hyppäsin v.2018, jota luen nyt niin että saan kiinni v.19 :D Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hei Late alias Laura, onpas kiva kuulla ,että olet jaksanut kahlata kirjoituksia<3 Oikein ihanaa uutta vuotta 2020:D

Paula
2/8 | 

Hyvää uutta vuotta ja iso kiitos, sillä olet antanut mulle näillä kirjoituksillasi enemmän kuin voit uskoa. Löysin valloittavan blogisi vajaa vuosi sitten ja ihastuin sen huumoriin, lämpöön ja rohkaisevaan asenteeseen. Päättynyt vuosi oli mulle rankka, sillä syksyllä toteutin yli viisi vuotta hautomani ja pelkäämäni eron vaikeasta yli 30 v kestäneestä liitosta. Kerroit ratkaisevalla hetkellä blogissasi omasta erostasi, ja sain uutta voimaa juuri silloin, kun sitä tarvitsin. Nyt pikkuhiljaa eteenpäin ja tässä vaiheessa on jo varovaista uskoa, että ehkä sittenkin valoa kohti olen menossa.

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hei, et tiedä miten onnelliseksi tulin lukiessani palautettasi. Ihan meni kylmät väreet. Hienoa, että toteutit erosi, sillä valo alkaa syttyä elämääsi pala palalta. Varjojen kautta me sen löydämme ja se tunne, että olet itse määräämässä elämääsi voimaannuttaa sinut lopulta sellaisiin mittoihin, ettet vielä tiedäkään. Älä ole varovainen uskossasi, että olet menossa kohti parempaa. Usko siihen niin lujaa ja isosti ja tulet yllättymään mitä kaikkea hienoa edessäsi onkaan. Minä tiedän ja sinä tiedät, että teit oikein itseäsi kohtaan ja se on parasta mitä me elämässämme voimme tehdä - Kunnioittaa itseämme ja tunteitamme. Olen todella ylpeä sinun rohkeudestasi!!!!  Kuljet tästä eteenpäin mielessäni ja lähetän sinulle voimaa ja iloa<3<3 Kiitos!

Paula
3/8 | 

Oi kiitos, niin ihania sanoja ja mulla hyvä mieli :) Sulla on kyllä rohkaisemisen ja kannustamisen lahja <3

iiris
Liittynyt27.9.2015

Asiat ovat aina molempiin suuntiin. Sain taas uskoa kirjoittamiseen. Kiitos siitä, se oli kuin valoruiske sydämeen, tuo palautteesi. Ihmiset ovat ihmisiä varten ja se on hienoa<3 Valoa kohti on kiva kulkea

JonnaO
4/8 | 

Lueskelen säännöllisesti, mutta harvakseltaan blogeja, joitakin olen seurannut jo yli 10 vuotta, tykkään kiintyä blogeihin, vaikka muuten elämässä haluan aina jotain uutta. :) Tämä kirjoitus kuvineen oli taas ihana väriläiskä harmaaseen tammikuun päivään (vaikka muuten tykkään, kun ei ole lunta!) Kiitos siitä! Jos näytätkin todella UPEALTA niin ajatuksesi ne vasta kultaa onkin!

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hei kiitos lukijani. Jälleen tuntuu ihanalta kuulla, että väriä on tullut kauttani toisten elämään. Palautteesi on voimaannuttava:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram