kaikki kuvat pixabaysta

Vanha, vanha sydämeni, älä mulle laula... Viime yönä valvoin lakanat ruttuun, kun piti katsoa ruudusta monta satsia

Vain Elämää ohjelmaa.  Että siellä oli upeita ihmisiä ja sain niin paljon miettimisen aiheita.

Kuulin joskus mielenkiintoisen ajatuksen, se meni jotenkin näin...

Kun ihminen syntyy maailmaan, hän näkee edessään elämäänsä esittävän taulun. Taulua näytetään silmänräpäyksen ajan. Sitten taulu lyödään pirstaleiksi. Oletetaan, että kuva syöpyi mieleesi kuin kartta.

Tehtäväsi on elää taulun elämä... Palat on löydettävä ja ne on soviteltava paikoilleen.  On myös voitettava kaikki esteet.  Sinä olet pahin este, mutta muitakin on.

 

Harvat lähtevät etsimään taulun elämää sielunsa sytyttäminä. Monet etsivät sitä ulkoisten tunnusmerkkien turvin. Jotkut uskovat, että tottelemalla muita taulu toteutuu itsestään. Nämä kiltit (itseään kohtaan tuhmat) etääntyvät sielun suunnitelmasta ja juuttuvat polkemaan oravanpyörää. 

Toiset etenevät pala kerrallaan kokeillen,kiroten, erehtyen, pettyen ja uudelleen yrittäen. Tauluun tarvitaan kokemuksia, Itkettäviä ja naurattavia ja niihin ei saisi jäädä kiinni.  Tässä vasta kompa onkin. Pitäisi uskaltaa rakastaa täysillä, jäädä kiinni ja osata irroittautua.

Tämän kertaiset Vain Elämää artistit edustavat näitä - Nousijoita- Mäkeä vastaan hiihtäneitä. 

 

Biisi Mä Hiihdän sai miehet kyyneliin. Se mitä Antti kertoi biisin synnystä havahdutti. Biisin Mä Hiihdän oivallukset opettavat. Toistot... niissä on voimaa.

Elä elämääsi kuten elokuvaa, sanoo Elastinen. Monet menestyjät ovat epäonnistuneet. Epäonnistumisen he ovat jalostaneet opetusvälineeksi, ei lannistajaksi. Tulkinta on lukemistavasta kiinni.

Entä jos Lauri Tähkä olisi lopettanut musiikin tekemisen esiintyessään tyhjille seinille? 

Pohjalaanen mies pyyhkii silmäkulmastaan kyyneleen. Pohjalaanen mies purskahtaa itkuun. Se on parasta mitä olen miehisestä maailmasta nähnyt.  Se on todellista äijäilyä, Gubbepoweria, niin Jamesbondia että...

Rohkeutta tuntea. Sitä me kaikki tarvitsemme!  

Heittäydy tunteiden vietäväksi. Äläkä kuuntele sisältäsi tulevaa hys, nolottaa, nyt ei sovi sanaa.


 

Ihminen on karismaattisimmillaan haavoittuvana ja itsensä löytäneenä. Ihmisen suuruus ja pienuus löytyy hänen ajatuksistaan ja Tähkä on kieltämättä pelottavan suuri.

Samu... Tänä kesänä satuin samalle terassille kanssasi. Sivusta seurasin kohteliasta käytöstäsi ja upeaa olemustasi. Varastin silmiini Samua livenä. Sinussa on kaikki. Ei siis syytä huoleen, ettetkö kelpaisi kenelle vain, ilman kitaraa ja muun maailman hässäkää.

Olit muuten ainut artisti josta kuulin mainittavan Australiassa. Eräs nainen kysyi minulta - Ovatko kaikki suomalaiset miehet niin älykkäitä, ihania, komeita ja karismaattisia kuin teidän SunriseAvenuen Samu?

- Sorry, eivät valitettavasti ole...

- Ajattelin, että jos suomalaiset miehet ovat kuin Samu, muutan suomeen ja meitä olisi tulossa iso liuta...

VilleGalle... Kokeiln kerran räppäystä... Se oli ämmäräppi ja kehoitin siinä tytärtäni syömään terveellisempää ruokaa, jou, jou. Räppäys hengästytti, mutta lapsi nauroi silmät viiruina, joten kyllä se kannatti... Vieläkin me sitä muistellaan. Räppäys oli raskaampaa kuin kuvittelin, hapenottokyky joutui koville.

Yks juttu... Riimit ja tyylitajusi ovat mannaa. Puet Herra47:ää yllesi ja olet silti cool. Kuinka se on mahdollista? Et ole pelkästään valloittava persoona, olet syvällinen ja sielukas.

Rakastan - Kyllä täällä tarkenee biisiä !!!!! Samastun riimeihin ...

"Kaikkee mä oon kuullu,

hulluks mua on luultu,

muttei mulla pleksit ihan pienest huurru".

Kertakaikkiaan! Nämä sanat ovat niin jautaa!  Monia reissuja olen ajanut näitä riimejä räpäten.  

Isäsi lannistavasta   (hyvää tarkoittavista, tiedän miten vaikea duuni on vanhemmuus, sanoineen päivineen) kommentoinnista huolimatta  toteutit unelmasi. Niin moni olisi jäänyt voihikimaan ja syyttämään isää epäonnistumisestaan. Sinä et!

Antti... Vedit huippuhienosti Minun Suomeni biisin ja olen kanssasi samaa mieltä monesta asiasta, varsinkin siitä, että meillä on paljon tehtävää suvaitsevaisuudessa. Yhteen juttuun haluaisin saada vastauksen... Mitä silloin tapahtuisi jos maton hapsut eivät olisi suorassa? 

Epätäydellisyys on monin verroin kiinnostavampaa kuin täydellisyys.

Kaikki artistit ansaitsevat kehut!  Mutta, että miehissä löytyy munaa tirauttaa kyynel jos toinenkin telkkarissa, se on minun sukupolveni naiselle uutta ja siksi valloittavaa.

Paula Vesala... Kiehtovaa sinussa on lahjakkuutesi lisäksi katse. Olet niin läsnä, että se on harvinaista... Maija VIlkkumaa... Kuuntelin kauhulla sinun Ei biisiäsi silloin kun tyttäreni oli pieni. Henkeäsalpaavan kaunis Erin -  100 x WAU

Kotikatsomossa pääsee testaamaan omaa tunne-elämää. Onko se jäätynyt, kyynistynyt vai syntyykö siellä empatiaa?

Tärkeää on miettiä kenen virsiä veisaat, kenen lauluja laulat? 

ByTheHeart

iirispiiris<3

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla