Oletko tutustunut salaisiin puoliisi?

Vuosien saatossa ne ovat saattaneet kadota...hukkua...piiloutua...kuihtua...sammua...

(Jokainen meistä "sisältää väkijoukkoja" kirjoittaa Walt Whitman. Ottamalla yhteyden sisäisten minuuksien kuhisevaan joukkoon ja antamalla niille mahdollisuuden puhua ja toimia voimme rikastuttaa elämäämme. Lause lainattu Julia Cameronin Kultasuoni kirjasta)

Yksi rakkaimmista pokkareistani on Julia Cameronin kirjoittama Kultasuoni. Kirja opastaa luovuuden lähteille. Oikeastaan se on pyhiinvaellusmatka minuuteen ja sisältää paljon tehtäviä, jotka auttavat pääsemään luovuutesi ytimeen. 

Kirja tipahti varpailleni ja päätin lukea sen uudelleen. Se on rispaantunut ja täynnä merkintöjä, mutta ah niin arvokas. Salaiset minät ovat kiehtova aihepiiri. Olen oppinut avioeroni jälkeen tuntemaan liudan uusia "Lyylejä" sisältäni.

Julia Cameron pyytää miettimään viisi salaista minää ja antamaan niille nimet. Paras keino bongata salaisia minuuksia (kuin pokemoneja) on vilkaista vaatekaappiin ja pitää pukujuhlat. Mihin naamiaisasuun pukeudut mieluiten? Millaiset vaatteet roikkuvat käyttämättömänä, mutta et raaski luopua niistä? Ehkä juuri ne vaatteet edustavat jotain kadotettua puoltasi. Miksi käytät tiettyjä asuja päivästä toiseen ja toisiin et edes koske?

Ostatko asuja salaiselle minällesi?

Ostatko röyhelöä ja romantiikka ja jätät ne kaapin pohjalle lojumaan? Romanttinen minäsi hyppäsi ostoskoriisi muistuttamaan olemassa olostaan. Se haluaisi tulla esiin sisältäsi. 

Arkiminäsi saattaa olla tylsin, mutta turvallisin. Se pyrkii miellyttämään ympäröivää maailmaa ja raataa ansion eteen. Millainen on arkiminäsi univormu? 

Onko elämäsi niin rankkaa, ettei leikkisä minä ole päässyt esiin pitkiin aikoihin?  Joskus hylätty minä pelästyttää meidät hyppäämällä esiin sopimattomassa paikassa.

 

Läheiset saattavat huomata jonkun minäsi katoamisen

Äitini kyseli huolestuneena...

- Missä on se hauska Iiris joka ennen olit ja miksi pukeudut vain mustiin? 

Äiti oli oikeassa. En huomannut, että hauska minuus oli hautautunut huolieni alle.

 

Tekemällä asioita joita rakastaa pääsee kultasuoneen kiinni

Mutta mikä se kultasuoni oikein on? Se on sinun ytimesi, jonka hukkaat taipuessasi toisten toiveisiin ja tahtoon. Ilman ydintäsi olet onneton. Se kuiskii alati sisälläsi ja odottaa tilaisuutta tulla esiin. Lopulta se karjuu, jos et sitä kuule. Saatat hukuttaa sen päihteisiin, urheiluun, syömiseen tai masennukseen.

Omaan sisäiseen maailmaan tutustuminen on hauskempaa kuin naapurien ja ystävien asioihin sotkeutuminen. Alla 5 minussa asuvaa salaista minää... Niitä löytyy enemmänkin, jos jonkinlaista hupalikkoa... 

  1.  Soturi, SISSI, lahjomaton tiukkaviivainen maihinnousukenkäinen, valmis tulta päin...
  2.  Latinomamma, tulinen tempperamentti, joka aktivoituu seinää vasten ollessaan
  3.  Erakko - yksin lyhtyineen
  4.  Vauhtimimmi Diiva iltapuvuissaan
  5.  Takkutukkainen luova hullu

 

Rakastan villieläinkuvioita... Ne symboloivat haluani kirmailla aavikolla vapaana kuin tuuli. Alla villieläinasuni tältä kesältä. Kuvista puuttuu päät...älkää välittäkö, joskus pää on turha...Se rajoittaa... Mutta mekkoni, joissa on villiä menoa alla, olkaa Hyvä!

Joskus olemme jalkapuussa ja unohdamme hauskuuden... Mikä saa sinut syttymään? Millaisessa vaatteessa tunnet itsesi viehättävimmäksi? Montako sellaista vaatetta kaapistasi löytyy ja koska niitä käytät? Kenelle ne näytät? Voisitko leikkiä tänään? Leikki tuo esiin salaisen haudatun hauskan minäsi. Se kannattaa elvyttää ja pitää mukana kaikkialla.
Otatko ystävän mukaan vaateostoksille vai käytkö yksin? Torppaako ystäväsi uskaliaimmat ostoksesi? Vaihteletko värejä vai päädytkö aina samaan? Mikä salaisista minuuksistasi kaipaa esille tuloa? Onko se romanttinen, villi, seksikäs vai konservatiivinen? Kätkekö vartalosi suuriin vaatteisiin, sillä ääriviivasi hävettävät sinua?
Rakastatko hattuja ja päähineitä? Alter egollasi saattaa olla vaativa maku. Jos rakastat hattuja, montako sellaista omistat? Ja montako niistä uskallat käyttää? Tuntuuko hatun pitäminen jotenkin leuhkalta?
Pukeudutko aina housuihin ja vierastat hameita... Onko kaapissasi jompia kumpia enemmän? Meissä on molemmat, Jin ja Jang, mutta kumpi sinussa on enemmän esillä? 
 
Kesä on hameiden aikaa. Häpeiletkö jalkojasi? Kiskotko yllesi sukkahousut suonikohjuja peittämään? Mitä jos kokeilisit vartalomeikkiä, sillä saa sukkahousujen näköisen efektin ja jalat saavat kaipaamansa aurinkoa. Vichy myi aikoinaan mainiota vartalomeikkiä, joka toimii upeasti eikä tahraa. Anna jaloille kesä...sukkahousut kuuluvat talveen.
 
Pitääkö kaikki tehdä sääntöjen mukaan? Entäs jos rikkoisi kaavan ja kokeilisi jotain aivan uutta? Oppiiko siitä enemmän vain joutuuko häpeään? Joskus asioita joutuu katsomaan uudesta suunnasta ja yllättyy iloisesti.
Asenne voi olla joskus hukassa. Se on kadonnut kuin tuhka tuuleen ja mikään ei huvita. Silloin on hyvä matkata ajassa taaksepäin ja miettiä mikä innosti nuorena. Oliko se tanssi? Musiikki? Kutominen? Valokuvaus? Elokuvat?  Kun vastaus löytyy, ala harrastaa samaa lajia ja humps... olet luovuutesi lähteillä. 
Pidätkö suurista vai pienistä kaula-aukoista? Jos pidät suurista, oletko tutustunut Pin Up maailmaan... Siellä moni tavallinen nainen toteuttaa itseään taiteilijanimien turvin. Heidän töitään on kiva katsella. Se on oma taidelajinsa. Onko seksikkyys kadonnut sinusta? Elvytä se menemällä Burlesque tunnille. Jo muutama tunti auttaa unohtamaan estot ja siellä on hauskaa!
Tiedäthän sisäkköasut, lottapuvut ja paitamekot? Niiden sisällä on turvassa. Paidat voi napittaa kahdella tavalla. Kiinni kaulaan asti tai rennosti auki. Tiedätkö rintakarvamiehet... Ne joiden paita on auki napaan asti... He viestivät, ota minut, darling... Mutta ottaisitko? Millainen pukeutuminen vetoaa sinuun? Parisuhteessa sillä on merkitystä. Mies on visuaalinen olento. Miellytätkö puolisosi silmää kotioloissakin? Vai pukeudutko vain töitä varten?
Katse kenkäkaappiin. Millaista minuutta kenkäsi kuvaavat? Turvallista ja kunnollista? Mummoa vai rokkaria? Prinssessaa vai kuningatarta? Lättähattua vai juoksijaa? Minkä värisiä kenkiä sinulla on? Ehkä yksi salaisista minuuksistasi on Ranskalaisten korkojen nainen... Ota siitä selvää ja hanki kenkäpari joka nostaa sinut siiville.
 
Korut kertovat. Pidätkö kullasta vai hopeasta? Oletko korvakoruihminen ? Onko jokaisessa sormessasi sormus peukkua myöden? Ovatko korusi dramaattisia ja näyttäviä vai suositko pientä ja tyylikästä? Salainen minäsi saattaa pyrkiä esiin korujesi kautta. Käytä ensi viikolla jotain korua, jota et ole käyttänyt pitkään aikaan ja tunnustele sen tuomaa energiaa.
 

Ai niin, yks minuuksistani on hiirulainen. Se pukeutuu villasukkiin ja kimonoon. Se kököttää kolossaan ja katsoo leffoja, mieluiten naurattavia ja joskus itkettäviä. 

ja Mamban sanoihin on hyvä lopetta tämän kertainen postaus

- vielä on kesää jäljellä, vielä on kauniita päiviä...

 

Bytheheart

iirispiiris

 

Kommentit (2)

JonnaO
1/2 | 

Ihana ajatus nuo salaiset minät! Minussakin elää vaikka kuinka monta niitä, siksi varmaan katselen kaupoissa röyhelöhameita (ajattelen etten voi ostaa niitä, koska eivät ole minun "tyyliäni") ja välillä innostun teinini kanssa katumuoti-kaupassa mitä ihmeellisimmistä vaatteista, mutta en osta niitäkään. Ennen pukeuduin rohkeammin salaisen minäni mukaisesti, mutta tämä keski-ikä ja kotona työskentely/opiskelu on kyllä saanut minut lannistumaan ihan verkkari-linjalle (rikkinäiset tietty kun uusia sopivia ei löydy :) ehkä myös "varon" pukeutumasta huomiota herättävästi, koska lapseni ovat teini-iässä ja jo pelkästään se, että olen olemassa on tarpeeksi noloa, saatikka, että näyttäisin eriltä kuin muiden äitit! Onneksi on reissut miehen kanssa, jolloin voi tepastella kukkahaalarissa rantakadulla! Laitoin kerran samaisen haalarin päälle kotimaisemissakin iltakävelylle ja ajattelin et miksi ei! Yleensä on vaan niin kylmää, että on mukavempi laittaa tuulipuku päälle! Olen aina tykännyt laittautua muutenkin, mutta kun olen tätä elämääni myllertänyt koko 2010-luvun: avioero, työpaikan vaihto, muutto, uusi mies ja avioliitto, opiskelemaan lähtö niin sitä on kyseenalaistanut kaikki aiemmat rutiinit ja asiat ja laittautuminen on myös yksi niistä ja suhtautumiseni on siihen edelleen ristiriitainen, minkä verran laittautumista on itselleni hyvästä ja mikä menee "muiden miellyttämiseksi" tai turhaksi terveyden ja ekologisuuden näkökulmasta. Näissä mietteissä, kiitos kivasta aiheesta! :)

iiris
Liittynyt27.9.2015

Olipa lukea mietteesi aiheesta. Meissä on monia kerroksia ja pukeutuminen heijastelee niitä. Avioerot ja muut isot muutokset, muuttavat myös tuota puolta. Itse olen herännyt taas pukeutumaan ja käyttämään asuja jotka ovat maanneet kaapin pohjalla. Uskon vilpittömästi, että pukeutuminen on oman hyvän olon etsintää ja emme voi edes miellyttää sillä muita, sillä heillä on omat makunsa. Aika hienoa, että ajattelet kaikkia muitakin, kuten lapsiakin pukeutumisesi suhteen, muista kuitenkin ottaa itsesi ykköseksi myös asuvalinnoissa ja saat erottua muista äideistä, lapset arvostavat sitä myöhemmin. Kukkahaalarisi kuulostaa ihanalta, oikein näin sinut se yllä kävelyllä. Kaikkea hyvää ja kiitos:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018