onexoneteaspoon tekee farkkukankaasta muotia

Rakastan muotia. Sillä on psykologinen voima, eikä se ole vähäinen. Vaate voi tehdä ihmeitä, se voi nostaa itsetuntoa ja piristää. Sillä voi hurmata ja saada töitä, Sitä voi helliä ja hoitaa. Se suojaa ja viestii sinusta enemmän kuin arvaat. Vaate on lakisääteinen, näyttäydy ilman sitä  ja poliisin pillit soi. Muistan ajan, jolloin farkut kiskottiin pukuhuoneen lattialla maaten kiinni. Niiden piti olla niin tiukat, että lonkat mureni. Lahkeet laahasivat maata ja takaosat niistä työnnettiin HAI-saappaisiin.

Eurooppa on täynnä ketjuja, mutta nyt kiikariini ei ole osunut HenkkaaeikäMaukkaa, ei Kapahlia, ei Ginatricotia, ei BikBokkia. Avalon Beach on yksilöllisen muodin kehto. Hintataso on kallis. Olen reissannut yhteen maailman kalleimmista kaupungeista.

Täkäläinen tyyli on yksinkertainen. Farkut, valkoiset paidat, sandaalit, saappaat, isot jumpperit, joissa on frakkimainen pidennetty takaosa. Crockseja ei näy, eikä ylivärjättyjä hiuksia. Ihmiset ovat simpsakoita, he meditoivat meren äärellä ja kahvilat ovat jo aamutuimalla täynnä. Ammattisilmäni erottaa myös huulten muotoilun. Se näyttää olevan täällä in. Joskus tekareiden laittaminen  oli in, omat hampaat revittiin ja tilalle laitettiin lonksuvat tekarit. Nyt ovat silikonit, botoxit, hyaluronihappopistokset ja terveelliset elämäntavat, detox.

Löysin ihanan farkkushopin, riekalefarkkuja, hameita ja jakkuja. Shoppi tuli kuuluisaksi hapsutetuista farkkushortseistaan. Farkkuasuja tuottavan liikkeen nimi on OnexOneteaspoon, suunnittelija asuu Avalon Beachilla. Yksi hittituote saattaa avata yrittäjän tien menestykseen, tässä tapauksessa ne olivat hieman eri tavalla muotoillut farkkushortsit. Tyttäreni rakastaisi tätä liikettä. 

Piipahdin SecondHandshoppiin. Niissä on tunnelmaa. Vaatteet kertovat omia tarinoitaan.Ota vaate käteen ja kuuntele. Yllätyt. Voit aikamatkailla muistoissasi kasariin tai jopa lapsuuteen. Se on kuin astuisi Picasson naivistiseen maalaukseen, sillä jotkut vaatteet lyövät yli suurine olkatoppauksineen ja hervottomine röyhelöineen.

Secondhandshopissa leijuva energia on kupliva, kuin lasi shampanjaa.

Kaksi naista hääri tiskin takana. Molemmilla on botoxia kasvoissa ja toisella ylisuuret hyaluronihappohuulet. He näyttävät 80- luvun rockstaroilta, kitarat vain käsiin ja Mick Jagger jää kakkoseksi. He ovat käyneet ripsienpidennyksissä ja puhuvat avoimesti botox-kokeilustaan.

Botox-ladyt levittävät silmänsä lautasiksi,  kun kerron olevani kosmetologi ja  he huudahtavat epäuskoa äänessään- REALLY?  Tajuan , että tukkani unohtui kammata, silmäni  ovat meikittömät ja huuleni kaipaisivat muotoilua, mutta YES Really I AM.

Tiedättehän tunteen , kun naiset kokoontuvat yhteen ja alkavat sovitella vaatteita. Prosessiin osallistuu koko kauppa henkilökuntineen ja asiakkaineen. Grrr, se on hauskaa.

 

Mukaan tarttui angorabaskeri ja Cristina Caviolin  housut ja Witcheryn liivi.

Kotiin mennessä googlaan  brändit ja kaupan jossa kävin. Huomaan, että olen osallistunut LIFELINEN työhön ostoksillani, saatan pelastaa jonkun elämän! Säätiö auttaa  ITSEMURHAA aikovia puhelinpalvelullaan. Naiset jotka kaupassa työskentelivät tekivät vapaaehtoistyötä. Australiassa vapaaehtoistyö on suurta, jopa kirjaston henkilökunta on enimmäkseen vapaaehtoisia.

Olen mykistynyt ja iloinen yllättävästä funktiosta ostoksilleni. Suomessakin voisi olla tämänkaltaista toimintaa. ITSEMURHAA aikoville ei taida olla meillä erityispuhelinta, asiaa hoidetaan yleisnimellä KRIISIPUHELIN. Hieno juttu sekin. Mutta ehkä  kohdistetumpi puhelin voisi toimia paremmin.

Nyt ymmärrän miksi kaupassa oli niin ihana tunnelma. Palvelu ei ollut tyrkyttävä, vaan minulle sopivat asut singahtivat eteeni  sanaakaan sanomatta. Myyjä havannoi kehoni, tunsi varastonsa ja toi esiin. Palvelussa oli sydän mukana.

Keho on ainut kotimme, jossa elämme elämämme, muut asunnot vaihtuvat ja  siksi kehon hyvinvointi ja koristelu on NIIN sallittua. Mitä ikinä elämästäsi puuttuu, hanki se

Muuten, täällä on ollut kylmintä 36 vuoteen. Ilmankosteus on jopa 80 %:ia, se tekee kylmästä kylmempää. Talvi kestää noin 3 kuukautta. Eli  kesä, heinä, elo...voi MINNUUU, mutta aurinko onneksi paistelee, eikä lunta sada.

Ensi viikolla menen katsomaan Palm Beachia, kuka tietää törmäänkö siellä Nicole Kidmaniin...noo, ehkä se on vähän liioteltua, mutta pitipä mainita, koska hoodeilla ollaan.

Nauttikaa kesästä, minä nautin talvesta.

 

By The Heart

IirisPiiris

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018