Seksikkäät pörröpäät

 

Ihan mahtavaa, että tämä menetelmä on rantautunut hiusmaailmaan. Itse bongasin sen vasta muutama viikko sitten ja riemastuin heti. 

Olen Curlannut vuosia sitten, nimittäin eräs kampaaja yllätti ja tarjosi normaalin föönauksen sijaan omien kiharoiden esiinottamista... Sain parhaan kampauksen ikinä. Siitä hetkestä asti olen salaa kaivannut kiharoita, mutta en ole tiennyt miten ne tehdään.

Mutta mikä on tämä huikaiseva metodi ja millä tuotteilla siitä pääsee osalliseksi? Onko tämäkin pelkkää rahastusta ja villitystä, jolla myydään jotain merkkiä?

- Ihme ja kumma, sitä se ei ole...Ostamme pesuaineita joka tapauksessa, tässä metodissa vain luemme tarkemmin mitä ne sisältävät.

 

Viimeinen pesu, ennen metodin alkamista...

 

Sana viimeinen kuulostaa pelottavalta, mutta ideana tässä metodissa on se, että tukasta syväpestään kaikki silikonit ja muotoilutuotteiden jämät. Syväpuhdas tukka on siten valmis uudelle elämälle.

Sinun ei siis tarvitse ostaa uutta, jos kotoasi löytyy syväpesevä shampoo. Ostin kotimaisen Herbinan syväpesevän shampoon, koska pesen sillä tasan yhden kerran.

Kun tukka on pesty viimeisen kerran, aletaan houkutella salakiharoita esiin hoitoainepesuin.  Simppeliä...

Mutta ennen sitä minun on löydettävä tuotteet joissa ei ole kolmea kiharoitani suoristavaa ainetta eli

Silikonia, sulfaattia ja alkoholia... Nuo pikkuroistot ovat pitäneet tukkani koppuraisena ja kiharat piilossa. 

Tässä hiukset on normaalikäsitellyt,  shampoolla pestyt ja
harjatut ja niillä on nukuttu yön yli. Eli ovat kuivat ja koppuraiset
Tässä hiukset ensimmäistä kertaa Curly Girlmenetelmällä eli hoitoaineella pestynä. Pesin tukkani Rauschin Sydänsiemen hoitoaineella. Ensin varmistin sen sopivuuden ja sain vastauksen sovellukselta, että sopii CurlyGirl methodiin. 
 

Muista kolme kirjainta; SSA

  • Silikoniton
  • sulfaatiton
  • alkoholiton

 

Föönille sanotaan bye bye 

 

Föönaan harvoin hiuksiani. Toki on kiireisiä aamuja, jolloin on ollut pakko puhaltaa tukka kuivaksi ennen pakkaseen astumista. Mutta nyt fööni saa jäädä... Tässä metodissa pesut on hyvä ajoittaa iltaan, koska aamuisin hitaasti kuivava tukka houkuttelee tarttumaan fööniin.

 

Hiusten harjaus tehdään vain pesun yhteydessä

CurlyGirl Metodissa hiukset harjataan hoitoaineen kera niiden ollessa märkänä. Kuivaa tukkaa ei enää harjata. Sitä kohotellaan sormin ja puristellen.

 

Froteepyyhkeen sijaan käytetään T- paitaa

 

Hiuksia ei pöyhötetä kuivaksi froteepyyhkeellä, vaan liiat vedet taputellaan hellästi T-paidalla. Sen jälkeenT-paidasta tehdään turbaani. Tämä on kiva vaihe...tykkään turbaaneista. Tyynyliinakin käy kuivaukseen.

 

Riittääkö hoitoainepesu?

 

Tämä riippuu tukkalaadusta ja sen rasvoittuvuudesta. Oma tukkani puhdistuu hoitoaineella. Hoitoaine  ravitsee päänahkaa ja hillitsee kuivumista. Jos hiukset ovat rasvaiset voit pestä silloin tällöin shampoolla, kunhan muistat SSA säännön. Metodi suosittelee harvoja pesuvälejä, mutta ne eivät ole kaikille mahdollisia.

Pesussa tukkaa puristellaan. Se toimii kuin stressipallon rutistelu ja rentouttaa mielen, kokeile pois.

Hoitoainepesu saisi kestää useita minuutteja, jopa 10, mutta lyhyempi aika näyttää riittävän. 

Hoitoaineissa on peseviä ainesosia eli tensidejä, joten ole huoleti, tukka kyllä puhdistuu.

Hoitoainepesun jälkeen hiusten kiharaisuutta stimuloidaan jätettävillä hoitoaineella. Itse suosin suihkutettavaa versiota ja löysin tarkoitukseen Urtekramin kookoshoitoaineen.Tarkoitus on kosteuttaa lisää hiusta, jolloin kihara nousee paremmin.

 Muotoilutuotteena käytetään geeliä, joka tuntuu varsin vieraalta ja sen aion skipata oitis metodista, vaikka se on just varmaan se tärkein, sillä geelillä saadaan pörheys alas.

 En käytä lakkaa enkä muotoilutuotteita juuri koskaan, joten geeli ei kolahda.

 

Käytä kerran viikossa kosteuttavaa hiusnaamiota

 

Kerran viikossa turbaanin alle suositellaan laitettavaksi hiusnaamio. Hiusnaamio on vielä etsinnässä, koska olen aloittanut Curly menetelmän vastikään. Hiusnaamiossa on sama sääntö, ei sulfaatteja, silikoneja eikä alkoholia. Kävin jo kaupassa katselemassa, mutta hyllyt ammottivat tyhjinä. Metodi on villiinnyttänyt ostajat.

 

Ostoslista 

Voit ostaa tuotteen miltä merkiltä tahansa, luomua, markettia, kampaajaa... 

Tarvitset menetelmän tekemiseen

- Syväpesevän shampoon,saa olla sulfaatteja...

- Ssa- vapaan hoitoaineen

- Ssa- vapaan hiusnaamion

-Ssa- vapaan hiuksiin jätettävän hoitoaineen

-Ssa- vapaan muotoilutuotteen

Näitä tuotteita löytyy monessa hintahaarukassa. Sinä ja kukkarosi päätätte. Kysy myös oman kampaajasi tuotteita.

 

Menetelmä on kauan kaivattu

Uskon tämän metodin toimivuuteen ja minusta on todella hienoa, että voimme sanoa hyvästit palaneille permanenttipäille ja taikoa kuin Helinäkeijut omat kiharat esiin. 

Kiitos Loraine Massey ja Michele Bender, että metodin kehititte...

- työ ette voi aavistaa miten innoissaan me suomalaiset olemme tästä menetelmästä! Harmittaa, ettei tätä keksitty aiemmin, otin niin monta permistä jotka kertakaikkiaan olivat kamalia...

Tällä metodilla olisin saanut Sinkkuelämän Sarah Jessica Parkerin tukan, mutta jouduin tyytymään Rauli Badding Somerjoen lookkiin aika-ajoin.

 

Menetelmään kuuluva termistö

En käyttänyt menetelmään kuuluvaa termistöä, koska puran jutut itselleni yksinkertaisempaan muotoon, mutta Curly Girl metodiin kuuluu seuraavia sanoja

FW - final wash...tarkoittaa syväpesevää viimeistä pesua

CO-WASH- Conditional wash- tarkoittaa hoitoaineella tehtyä pesua

 

Tukkani on aina muistuttanut kuivanutta heinää, joten upeita tuloksia siihen saa varmasti odotella hiukkasen pidempään:)

 

ByTheHeart<3

iirispiiris

 

Aiheesta on kirjotettu paljon blogeja ja monet ovat postanneet ihania kuvia hiuksistaan. Näytän tuloksia enemmän omastani, kun olen päässyt etiäpäin kokeilussani.

Koti Kumpulassa  blogi sai minut innostumaan aiheesta.  Muitakin hyviä kirjoituksia on netti tulvillaan ja tuotesuosituksia on siellä runsaasti.

https://www.menaiset.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

iiris
Liittynyt27.9.2015
2/1 | 

hei, mun tukkaan ne ei vain käy... kerran sain kikkuran vaikka yritettiin laimeaa... ja aina ne kuivui. hiuslaatu

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram