Syksy on tullut ja pää tarvitsee suojaa. Varsinkin jos hiukset ovat lyhyet, korvia ja niskaa palelee heti. Katselin Helsingin katukuvaa eräänä kylmänä aamuna ja hyvin harvalla oli lakki päässä. 

Mistäköhän se johtuu? Siitäkö, että tukka menee länään lakin alla? Vai emmekö ole lakkikansaa?

Muotisuunniteljamme saisivat tehdä meille upean lakkimalliston, josta meidät tunnettaisiin ja joka räjäyttäisi lakkimuodin uudelle levelille. Talvitakkeja EI saisi myydä ilman lakkiehdotusta. On outoa, että takit ovat eri osastoilla kuin lakit ja huivit... Jokaista myytävää takkia kohden pitäisi olla ehdolla sen kruunaava lakki.

Olemme arka kansa. Emme kehtaa näyttäytyä täysillä. Varsinkin lakki on monelle vaikea asuste.

Ilmastomme vaatii pään suojausta ja sen voi tehdä hauskalla tavalla. Hattujen käyttäminen on monessa maassa luonnollista, mutta meillä se tuntuu mukamas leuhkalta... Hattuja käytetään lähinnä häissä tai hautajaisissa.

Päähine voi vanhentaa ja pilata koko tyylin. Siitä olen nähnyt omin silmin esimerkin. 

Eräs nuori ja kaunis työkaverini sen todisti. Hän laittoi päähänsä hatun jolla tuplasi ikävuotensa. Tyttö seurusteli huomattavasti vanhemman miehen kanssa, joten ajattelin hänen hakevan sillä itselleen uskottavuutta. Hattua en enää muista, mutta hänen upeutensa se lakki musersi.

Alla esittelyssä päähineitäni. Muokkasin kuvia puhelimesta löytämälläni MAALAA ohjelmalla. Taiteellisena ihmisenä tykkään leikkiä kuvanmuokkausohjelmilla.  Just love to play:)

Maalaa ohjelmalla sain silmistäni suttuisemmat ja kulmakarvoistani leveämmät, huulista puhumattakaan.

.

Me suomalaiset käytämme huiveja paljon asusteina ja kaulan suojana, mutta huivi on mainio päähine ja se on lämmin.

Tämä eturusetti myssy oli RuutuRouvassa, jossa piipahdin katsomassa kaikkea kivaa. Pyykkimuijatyyliä.
 

Paleltaako sinun ranteitasi? Paitani hihat ovat harvoin tarpeeksi pitkät. Esittelyssä tässä rakkaat rannekkeet, jotka äitini on kutonut. Niissä on pieniä kauniita helmikuvioita. Äitini nimikin on Helmi.
 

Huppumainen lakki on suosikkini. Kietaisen sen pitkät hihnat kaulan ympäri ja olo on lämmin. Ostin tämän huppulakin vuosia sitten Indiskasta. Alkuun en voinut sietää pipon pitämistä hiippalakkina, nyt se sujuu. Pipoa voi pitää kahdella tapaa. Reuna käännettynä tai kuten tontuilla. Molemmat sopivat meille aikuisille myös.
 
Tykkään kovasti hatuista, mutta en ole löytänyt sitä täydellistä vielä. Hatun lierillä voi leikitellä. Mielestäni näytän nuoremmalta, jos lieri on takakenossa. Australiassa pidin paljon hattua, siellä se oli luonnollista.  Kunnon länkkärihattu on hankinnassa. Sellainen tsetson...
Tällä hetkellä kaapista löytyy vain yksi lippis. Tämän sisareni pakotti ostamaan Friitalan myymälästä viime vuonna. Se on tekoturkista. Lippisfani olin joskus, nyt käytän lippiksiä harvemmin. Ihailen silti ihmisten päällä kipparilippiksiä.
Olen aina tykännyt baskereista, mutta nekin pitää osata asetella trendikkäästi, ettei ne vanhenna. Tämän angoraherkun ostin Australiasta. 
Tämä on sisämyssy. Voin pukea sen diskoon tai naamiasjuhliin. Se on kiiltävä ja ostettu jostain Kiinalaisesta butiikista ulkomailta. Tämän rusetin voi laittaa myös taakse ja silloin se näyttää nutturalta.

 

Montako pipoa tai lakkia sinulla on? Onko minulla liikaa? 

Tukalla on merkitystä siinä miten myssyt ja hatut sopivat... Olen ryhtynyt harkitsemaan peruukkeja... Ne voisivat olla ratkaisu alituiseen vimmaani muuttaa kampaus. Saatan tilata muutaman ja sitten esittelen ne teille. Suunnitelmissa olisi sellainen vitivalkoinen polkkatukka. Olen myös aina haaveillut afrosta :) Rakastan pitää pukujuhlia. Jos seurustelisin, hän saisi nauttia niistä myös.

Haluan vielä ostaa KASAKKAHATUN, mielellään valkoisen. Mielensäpahottajan lakki on kans ihana, sellainen pitää löytyä.

Onko sinulla  näyttöpäätehanskat? Näyttöpäätehanskoilla voi selata puhelinta vaikka pakkasessa. Viime talvena palelin monta kertaa bussipysäkillä avokäsin bussikorttia puhelimesta selaten. En palele enää.

Nämä hanskat löysin Oulunkylän lankakaupasta ja näissä on selailusormi kännykälle.

Mitä enemmän asiaa ajattelen, takkikauppojen pitäisi lisätä päähinetarjontaa. 

Nautitaan ihanasta syksystä. Palan innosta päästä metsiin kirmailemaan. Siellä on niin raikas ilma nuuhkittava ja  henkeä salpaavan hurmaavat värit.

ByTheHeart

iirispiiris<3

Katselen maahan kulkiessani. Löydän vaikka mitä. Eräänä päivänä löysin pankkikortin. Se oli uusi. Yritin soittaa omistajalle, mutta hänellä oli salainen numero. Kiikutin sen hänen pankkiinsa ja jonotin siellä hikeä pukaten, kun joku mummo kertoi sairauksistaan... Ruokatunti siinä hupeni. Sitten löysin puhelimen, jossa oli henkilötodistus... Taas sama rulijanssi. Yhtenä päivänä löysin etanan. Viimeksi tämän ihanan pienen sydämen.

joten, älä katso maahan, suunta katse eteenpäin mars...

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla