Grannynannyn pikkiriikkiset murheet.

Laitan sukat pareina pesukoneeseen. Onko pulverissa petollinen entsyymi, vai miksi sukat tulevat eripareina ulos? Tyynnyttelen itseäni ja pyykkejä viikatessani sanon sukille:

- Jos kuljette eri tahtiin ja eri jaloissa, ei liittonne voi onnistua!

Pyykkejä narulle ripustaessa mieleen muistuu bussimatka -80 luvulta

Oli ihanaa istua bussin takaosassa ja katsella ihmisiä. Pitkillä bussimatkoilla pääsi oikeaan tunnelmaan.  

Etupenkkiin ahtautui  sairauksistaan puhuvat naiset. Jollakin oli peräpukamia, toisella kaihi, kolmannella verenpaine, neljännellä laskeutunut kohtu. Salakuunnellessa tuli tunne, että sairauksista ja vaivoista kilpaillaan. Kenellä menee lujiten alamäkeen? Kuka saa rollaattorin ensimmäisenä? Kenellä on eniten lääkkeitä? Kenen lääkäri on ollut myötätuntoisin?

Jotkut täyttivät ristikoita, toiset rapistelivat eväsleipiään. Termospullon korkista juotiin kahvit. Kännyköitä ei ollut.

Nykybusseissa räplätään kännyköitä niin täällä kuin suomessakin, mummojengit ovat yhä eturintamassa, mutta hekin puhuvat pääosin puhelimeen. 

Kroppamme on ainut kotimme, jossa asumme koko elämän 

Kroppa on asuntomme. Ei ole ihme jos kremppoja tulee  60- vuoden asumisen jälkeen. Jos olisimme taloja, meidät olisi remontoitu vähintään kertaalleen. Jos olisimme autoja, meidät olisi huollettu jo tietyn kilometrimäärän jälkeen. Olisihan se jännää jos ihmiselle tehtäisiin tietyllä ikävuodella täydellinen remontti...

Ihmisremontit...

Mitä ne sisältäisivät?

Putkiston kunnostamisen (suolisto)...Ikkunoiden uusimisen (silmät, kaihi, laser, silmäpussit ) Katon kunnostus (tukka, muisti)

Homekartoituksen (hiiva, ravintoneuvonta)...Rakenteiden uusimisen (jäsenet, nivelet )...keittiö (sydän)...Etusivun maalaus (kasvot, hampaat, kroppa, stailaus)

Jos jokin asia vaivaa mieltämme niin miksi emme tekisi sille jotain?

Elämisen laatu paranee kun peilistä vilahtaa raikkaampi ja itsevarmempi olemus. Kaikki mikä tuottaa itselle hyvää mieltä on sallittua!

Terveys näkyy ja tuntuu

Minua vaivasi suomessa selkäkipu. Aki Hintsan Voittamisen Anatomian soturiliikkeillä availin kroppaani aamuisin ja kipu kaikkosi. Asun korkealla mäellä. Kiipeän sen päivittäin. Ensimmäiset kiipeämiset olivat kaameita. Pysähdyin 5 kertaa kuuntelemaan sydämen bumbtsibumia. Nyt mäki taittuu pysähtymättä. Kävelin alkuinnostuksessa 11 km päivittäin ja polveni ärtyi. Kinesioteippi auttaa kipuun, joten pidän sitä aina mukanani. Opettelin teippauksen YouTubesta, sen jälkeen kävin kurssit. Kinesioteippi vaikuttaa ihonalaiskudokseen ja poistaa kivun tuntemuksen nostamalla faskiittia.

Olkapäitä ja yläkropan lihaksia pitää vahvistaa. Ellit, me tiedämme Allit ja niissä olevat vellit, eikö niin? Odotan ilmojen lämpenemistä, että voin pulahtaa merialtaaseen uimaan. Uiminen on lempilajini.Opettelin sen 43- vuotiaana. Sitä ennen pulikoin hidastetun filmin kaltaista mummosammakkoa. Uimakouluja ei nuoruudessani ollut. Kavereiden avulla opittiin, se mitä opittiin. 

Suivaantuneena mummosammakkoiluun,  kirmaisin kirjastoon ja lainasin Uintikirjoja. Halusin tietää miten Jani Sievinen hengittää uidessaan. En kehdannut kysyä keneltäkään noin tyhmää kysymystä. Päätin opetella Sievisen uinnin. Harjoittelin kotona puhallusta vedellä täytetyssä vadissa.

Palkkasin uimaopettajan katsomaan mitä tein väärin. Tottapuhuen itkin ja uin. Herkkyysikä motoriikassa oli ohi. Oppiminen oli tuskaa. Lopulta löysin rytmin ja riemulla ei ollut rajaa. Tunsin itseni olympiavoittajaksi.

Täällä ihmiset uivat märkäpuvuissa talvisin. Me suomalaiset uimme jäiden seassa ilman märkäpukuja, joten me ollaan kovempia, lällänlää!

Märkäpuvut ovat kiehtovia...pläräilen niitä kaupoissa. Jokainen kroppa näyttää niissä hyvältä. Suorastaan timanttisilta. Nimittäin  ne ovat todella tiiviitä. Niitä on kahta lajia, kevyempi uimiseen ja paksu surffaamiseen.

On märkäpaitaa,Pamela Andersson tyyliä, boxerilahkeella, hihattomana ja hihallisena. Suomalaisille avantouimareille märkäpuku olisi niin Cool, tarkenisi paremmin. Mutta suomisissit hakkaavat avannon hampaat kalskattaen ja hyppäävät veteen normaalissa uikkarissa, villamyssyt päässä. God, miten Grazya...kannatan märkäpukuja. 

Surffikylässä surffaillaan ympäri vuoden

Surffareita on ihanaa seurata. Viikonloppuisin nuoret ja lapset ovat laineilla. Viikolla vesillä viiltää vanhempia ihmisiä, jopa valkohapsisia herrasmiehiä. Surffarityttöjäkin näkyy silloin tällöin. Surffaus on täällä elämäntapa. Kulttuuri suorastaan.

 Tänään pääsen tutustumaan vanhustentaloon jossa on muistisairaita. Odotan jännityksellä millaisia eroja havaitsen suomalaiseen toimintaan, sillä olenhan työskennellyt muistihäiriöisten parissa jalkoja hoidellen.

Tehdäänkö yhteinen lupaus? Niin kauan kuin henki pihisee, pidetään huolta itsestämme, vain siten olemme hyödyksi myös muille.

Terkkuja tyttärelle, muista syödä hyvin. Polttoaine on tärkeä, sen laatuun kannattaa satsata.

Australia   I<3U. Suomi I<3U too. Tytär I<3U...

Kiitos kaikille lukijoille,  mukavaa loppuviikkoa.

bytheheart

Iirispiiris

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuusikymppinen kosmetologi, joka uskoo muutoksen voimaan. Hän KonMarittaa kotinsa ja tekee virheen aarrekarttaansa. Hänellä on laukussaan seitsemän kertaa suurentava peili ja päälakea koristaa silmälasien kirjo. Rakkaus muotiin, kosmetiikkaan ja hyvinvointiin ei koskaan kuole, mutta sitä pitää päivittää. 

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram