Tämä mainos upposi minuun Australian bussipysäkeillä. Päätin jo siellä, että kirjoitan aiheesta. Kuva on koskettava ja puhutteli minua kovasti.

Kuka hinnoittelee sinut?

Jos vartaloosi tatuoitaisiin viivakoodi ja sinut vedettäisiin kassan läpi...Mikä olisi hintasi? Löytyisitkö alennuskorista hieman nuhraantuneena vai olisiko sinut siirretty lasivitriiniin arvoesineiden joukkoon?

 

Paljonko olet valmis sietämään, missä on rajasi?

 

  •  Entä jos puolisosi arvostelee älysi, vartalosi, mielesi ja kykysi? Hän nostaa sinut ylös tai painaa alas. Vuorotellen. Ylös vieraiden nähden. Alas kotona.  Katoat. Piiloudut. Pelkäät. Olet hiirenä loukussa. Suostuit leikkiin. Panoksena on paljon... kasvot...ihmisyys... helmassa roikkuvat lapset... Kuva äitinä, vaimona ja naisena. Mitä jos menetät kaiken? Lyömistä on kahdenlaista. On fyysistä ja henkistä. Kumpikin sattuu.  Mikä on poljetuin hintasi? 

 

  • Lapsuus hinnoittelee sinut vahingossa. Saat jätskin ja kakkupalat viimeisenä. Sisaruksen saavutuksia ihaillaan, omiisi vaietaan. Saat voidella pellit, kun muut leipovat. Sormillesi näpäytetään, jos yrität napata herkun. Et saa uusia vaatteita, saat vanhat, muiden kuluttamat. Kaupassa toiveesi torpataan ja urahaaveet mitätöidään. Pahimmassa tapauksessa sinua lyödään  (fyysisesti tai psyykkisesti). Opit lyönteihin. Ne kuuluvat ihosi nukkaan, osana rakkautta, jota janoat.

 

  • Koulu määrittelee sinut ja uskot olevasi keskinkertainen. Osaisit, jos viitsisit. Et jaksa väritöntä maikkaa, etkä monotomista puhetta, et jaksa asioita, joiden merkitystä ei ole sinulle todistettu. Sinulta ei kysytä, kiinnostaako vai ei. Opit, että elämässä ei ole tärkeää se, mistä sinä olet kiinnostunut. Tärkeämpää on se, että opit ulkoa asioita ja osaat toistaa toisten keksimät neroudet. Sitä pidetään älykkyytenä ja sillä saa hyvät numerot, jolloin olet hintavampi ihmismarkkinoilla.

 

  • Kelpaatko kenellekkään? Pojat ovat kiinnostuneita ystävistäsi enemmän kuin sinusta. Sinussa on jotain vikaa, kun et löydä ketään. Ne jotka seurustelevat ovat onnistuneet ja sinä olet epäonnistunut... Sinun on muututtava, ehkä pyyhittävä jotain pois persoonastasi, ehkä muokattava itseäsi, ehkä paljastettava vartalosi, ehkä nuoltava lattia...  

 

  • Neuvola tarkastelee äitiyden taitoja, lapsen soveltuvuutta kaavoihin. Osaatko imettää? Painaako lapsesi riittävästi?  Onko käyrissä viitteitä erilaisuudesta?  Miten tämä diagnosoidaan, onko kyse adhd, aspergen, erityisherkkä... Onnellisia ovat diagnosoidut... Mutta entä jos olet tavis, jolla ei ole leimaa otsassa, ei mitään millä tuoda itseään tykö... Oletko halpiskamaa, kun et tiedä kuka olet, äitinä, ihmisenä, ammatissa? 

 

 

 

 

Mitä minä haluan?

 

Kysymys kääntää värähtelyt positiiviseen ja innostuneeseen moodiin ja vie eteenpäin. 

 Monen naisen elämä on tukalaa ja hankalista olosuhteista poispääsy tuntuu mahdottomalta, mutta usko pois, mikään ei ole mahdotonta, ei sitte prkklll mikään!

Minkään sortin väkivalta ei ole sallittavaa. Sen sietäminen ei ole kenenkään kohtalo, eikä minkäänlaista rakkauta. Siihen alistuminen on oma valinta ja kertoo siitä, ettei ihminen pidä itseään arvokkaana. Väkivaltaan alistunut on hylännyt itsensä, koska se on ainut keino sietää olosuhteet.

 

Näistä asioista ei saa vaieta. Jokaisella pitää olla koti, jossa on hyvä olla. Naisena tiedän, mitä kaikkea naiset pimittävät. Usein huonoa kohteluaan, koska siitä nolottaa kertoa. Niin kauan kuin pimittely jatkuu, itsetunto hapertuu. Puhukaa siis, jollekulle, joka kuuntelee oikeasti! Salaaminen pahentaa tilannetta.
 

Australiassa mainostilaa käytettiin näin tärkeän asian esiin nostamiseen. Nämä mainokset koristivat bussien kylkiä ja niitä oli joka puolella. Pahoittelen kuvien laatua, mutta toivon, että viesti kuvista välittyy perille.

Sinä ansaitset Kultaa... Pidä huolta itsestäsi, lujemmin kuin koskaan

 

En tiedä miksi tämä blogi pukkasi lävitseni, vaikka aikomus oli kirjoittaa ihanasta muotinäytöksestä jossa eilen olin. Se tulee aiheeksi seuraavaan, koska olen juuri nyt saanut kuvat. Kuvitelkaa, minä 60 v loikin siellä uikkareissa, verhottuna kylläkin. Oli huikean hienoa olla mukana. Upeita naisia ja upeita asuja... Rohkeita yrittäjänaisia on Riksussa ja Hyvinkäällä. Heistä enemmän seuraavassa kirjoituksessa. Yritykset ovat LaceandRose ja Mesmoilles, jos haluatte googlata etukäteen.

 

 

ByThe Heart

iirispiiris

 

 

Kommentit (2)

Anonyymi
1/2 | 

Niin totta tuo mitä kirjoitit. Minua ei ole lyöty muuta kuin henkisesti. Lapsesta asti olen ollut halpiskamaa. Halvalla mieskin minut aikoinaan sai ja kun oli halvalla saanut, piti sietää.
Nyt seitsemänkymppisenä kerään rohkeutta lähtemiseen. Voi kunpa olisin tajunnut aikaisemmin, että minullakin on ihmisarvo.

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hei, hienoa, että kommentoit. Upeaa, että olet ymmärtänyt ihmisarvosi ja voimat syntyvät lähdön myötä. Halaus ja tsemppiä. Ketään ei saa lyödä henkisesti eikä fyysisesti. Anna auringon paistaa elämääsi ja uskalla<3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram