Viikonloppuna lepuuttelin silmiäni niin netflixissä kuin elokuvateatterissakin . Söin siinä samalla kaikkea tuhmaa, kuten vegejäätelöä, vegesuklaata ja pussillisen gluteenittomia lakuja. Kaikki syömiset ilman vatsavaivoja... Hieman huono omatunto mässäämisestä tuli, sillä jäätelöstä sain pikku purkillisella noin 1000 kaloria ja muita en jaksanut edes tihrustaa pakettien kyljistä - Olkoot ! Ihminen tarvitsee talven varalle lisäkerroksia, ettei pakkanen pure. 

Kaloriähkyssä päädyin Itäkeskukseen katsomaan Olen suomalainen leffan, joka kertoo Kari Tapion elämästä.

Itiksen elokuvateatteri oli taatusti hienoin kokemani. Siellä popsin juustoaterian, sillä suolaista piti myös saada. Se oli todella maittava ja ennen leffaa join lasillisen valkkaria. Teatterissa oli pienet pöydät ja todella muhkeat tuolit.

Voi jospa tietäisivät maailmalla

mitä voikaan olla taivaan alla

 

Kari Tapio myi aikanaan 837 000 levyä sanoo mr Google. En ole ollut koskaan erityinen countrymusafani tai KariTapio fani, mutta näin vanhemmiten olen oppinut arvostamaan hänen työtään ja ääntään.

Leffassa on realistinen kuva alkoholismista. Ilahduin siitä, että se oli tuotu raadollisen rehellisesti esiin. Nimittäin juopot ovat juuri sellaisia kuin leffassa kuvattiin. Kotijoukkoja häiriköiviä jne... Tuohon aikaan alkoholismiin suhtauduttiin "tahdonvoiman puutteena" , eikä todellisena sairautena.

Alkoholismiin sairastunut sai osakseen halveksuntaa ja syyllistämistä. Käskettiin ryhdistäytyä ja siinä kaikki.

Kari Tapio oli kaikki tai ei mitään mies ja se päti myös alkoholin suhteen.

Alkoholisti kärsi varmasti taudistaan, kuten perheensäkin. Syyllisyys on mahtanut olla valtava. Tuohon aikaan ei istuttu meditoimassa, eikä hölkätty pururadalla. Silloin vedettiin kossua ja istuttiin saunan lauteilla hiljaa. Varsinkin pojilta vaadittiin itkemättömyyttä, joka on vaatimuksena hurjaakin hurjempi. 

Myös musabisneksen vaikuttajat olivat omiaan lisäämään ahdistusta. Dannykin sielä vilahteli...

On täällä kansa, jonka kyyneleistä aikaan saisi aika monta valtamerta

Vaikka hän veteli kalsarikännejä, ei hän kuitenkaan vedellyt vaimoaan päin pläsiä, eikä rikkonut siltojaan lapsiin. Jos sillat lapsiin olisivat menneet, tuskin heistä olisi tullut isänsä bändiläisiä ikinä. 

Tie ei ollut Kari Tapiolla helppo. Suureksi taiteilijaksi ei tulla noin vain. Ensin pitää hioutua ja tietää kuka on. Mutta loppujen lopuksi, jos ihmisellä on kerrottavaa, hän saa jossain vaiheessa äänensä kuuluviin. Onneksi Kari Tapio löysi itsensä ja tyylinsä. Joskus on möyrittävä pohjamutia myöden jotta siitä saadaan aines taiteeseen. Vaikka leffa käsitteli rankkojakin aiheita ,se oli humoristisesti tehty.  Purskahdin nauruun monta  kertaa. 

Myrksyn jälkeen tulee poutasää. Niin se vain on. Se on hieno ja lohduttava oivallus.

 

On täällä elämä raskasta työtä ja siinä harvemmin on onni myötä

Katsoin myös viikonloppuna Netflixistä Star is Bornin uudelleen. Ekan kerran katsoin sen Australiassa. Star is Bornissa on toisenlainen muusikkotarina. Viina juodaan siinäkin ja kärsitään. Olen Lady Gaga ja Bradley Cooper fani. Jos haluan vähänkään fiilistellä kynttilän valossa, laitan  soimaan Shallowin.

Mä rakkaudesta laulan

on siinä mies ja nainen

Pohjantähden alla elää suomalainen

Ehdottomasti katsomisen arvoinen pläjäys suomalaista miestä, taiteellisen väylän etsintää ja ihmisenä kasvamista, puhumattakaan rakkauden sietokyvystä ja venyvyydestä. 

Leffassa kannattaa aina käydä. Se piristää kummasti synkkenevän pimeyden keskellä. Tää ei ollut mikään kaupallinen blogi, hyvästä mielestä kumpuava sellainen.

ByTheHeart

iirispiiris<3

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Olipa taas kivoja kirjoituksia , mukava lukea ja tulin hyvälle mielelle näitä viimeisimpiä juttuja lukiessa, iso kiitos kirjoituksista !!

Nukkavieru
2/4 | 

Juttusi kyykkysukupolvesta oli hyvä,koska olen itsekin sitä ikäluokkaa,että ei juurikaan lapsena kehuttu eikä kannustettu. Allekirjoitan myös jutun kohtaamisesta,miksi on niin vaikeaa kertoa tuntojaan toisille ihmisille?

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hei nukkavieru, sulla on söpö nimimerkki. Aikakausi määrittelee millaisia ihmisistä tulee. Sen ajan ihmiset kasvatettiin nöyriksi ja itseään korostamattomiksi. Ihanaa viikonloppua sinulle<3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018