Terve itsekkyys

Terve itsekkyys on mielenkiintoinen käsite, koska sen rajoja on vaikea määritellä. Ihmisen olisi hyvä olla terveesti itsekäs ainakin kolmella elämän alueella. Ne ovat ravinto, työ ja ihmissuhteet.

Kadehdin ihmisiä, jotka ovat terveesti itsekkäitä ravintonsa suhteen.

Jos vatsassa kiristää, kiristää myös päässä, sillä suolisto on toiset aivomme. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että masennus on peräisin suolistobakteereiden epätasapainosta.  Minusta ajatus on kiehtova.

Joskus tempasen ja syön terveyttä uhkuvia keittoja.

 

Terveesti itsekäs työhaastattelussa

Työpaikkahaastatteluun tulisi mennä uteliaana siitä mitä firma antaa sinulle, eikä hattu kourassa tyyliin, kelpaanhan pliis. Usein työntekijä pettyy työpaikkansa henkiseen ilmapiiriin tai pomoihin.  Olisi hienoa olla terveesti itsekäs ja kysyä, minkälaista ilmapiiriä työpaikka tarjoaa, onko hyviä pomoja, onko pomolla johtamiskoulutus, vai onko itseoppinut pirttihirmu? Onko narsisteja näköpiirissä ja miten sairaslomiin suhtaudutaan?  Työpaikoille myydään  kahdeksan tunnin työpanos ja loppuaika on yksityisaikaa, johon ei saisi kukaan työntää pikkurilliäkään. Tsot.

Työntekijää ei saa kohdella epäreilusti siksi, että hän näkee asiat toisin kuin pomonsa. Mutta surullista on, että sitä tapahtuu. Kurjaa on kuulla tarinoita, joissa yksinhuoltajaäiti ei saa käyttää puhelintaan, voidakseen tarkistaa onko ekaluokkalainen syönyt aamupalansa ja valmis kouluun... Lapsista huolehtiminen on PYHÄ ASIA. Yksikään yritys ei kaadu tämän kaltaiseen puheluun.

Äideillä pitää AINA olla lupa puhua lastensa kanssa. Hyvillä mielin työskentelevä äiti on tehokkaampi työntekijä kuin huolestunut äiti.

Heti kun silmä vältti, Alteregoni osti kakkupalan.

 En kertakaikkiaan tajua, kuka minussa tekee näitä ostospäätöksiä. Olin juuri puhunut itseni kanssa terveistä elämäntavoista ja piti ostaa vain kahvi. Kuulin jonkun lausuvan and that cake too. Jumankeka, se olin minä!! Kun kakku tuotiin eteeni, teki mieli hipsiä karkuun. Se oli megamaximidixxxl. kokoa. Hävetti herkutella, varsinkin kun naapuripöydän naisilla oli edessään vain terveysvettä.

Nämä kakkuilut, joita kahviloissa harrastan, tuottavat sellaisen määrän ilmaa vatsaani, että voisin lentää ihan omin sinivalkoisin siivin Suomeen marraskuussa...

 

 

Ihmissuhteissa pitää olla terveellä tavalla itsekäs.

Ihminen kaipaa rakkautta ja hyväksyntää ja siksi rajojen asettelu on vaikeaa.  Ihailen ihmisiä, jotka pitävät kiinni omista säännöistään, vaikka pommi räjähtäisi ympäristössä. Terve itsekkyys on tietämistä miten minua voi kohdella ja mitä asioita en siedä. Haluan oppia tervettä itsekkyyttä ihmissuhteissa...olen hyvässä vauhdissa. Katsoin Netflixistä komedian Kuinka hukata kundi 10:ssä päivässä ja repesin nauruun. Niin minulle kävi, Tasan kymmenen päivää ja  zimzalabim. Harjoittelen tervettä itsekkyyttä ja kerroin kolmien treffien jälkeen "pikkusääntöjä."

 ConneryDepp reväytti pupillit ammolleen ja totesi omgnyt jo sääntöjä. Niin, vastasin leuka ojossa, my life, my rules.

Dementiakodissa oli hyvä tunnelma

Kävin dementiakodissa, joka muistutti luxushotellia kasmirkuvioisine kokolattiamattoineen ja suurine vastaanottotiskeineen. Vanhukset olivat kuin Dallasin Jr:n morsiamia Chaneljakuissaan, hoidettuine kynsineen ja tyylikkäine kampauksineen.

 Hoidokit kertoivat innostuneesti designlaukuistaan ja muotiluomuksistaan.

Tietokoneen kautta keskusteleva rullatuolissa istuva mies halusi kokeilla Pilottilaseja joita lepuutin päälaella.

Hän kirjoitti,  että laseja kokeillessaan hän tunsi olevansa pienen hetken huippumalli.

Laseissa on kasarifiilis. Lahjoitin lasit miehelle, jotta hän voisi aina niitä kokeilessaan tuntea olevansa huippumalli.

Muisto hoitolastani tulvahti mieleen. 

Hoitolassani vanhin asiakkaani oli 100 vuotias. Omaiset ostivat hänelle lahjakortin meikkiin. He halusivat antaa jotain ennenkokematonta Satavuotislahjaksi. Päivänsankaria hermostutti uusi toimenpide ja hän tiuskasi minulle, että- toivottavasti tiedät mitä teet! Älä tee minusta pakkeloidun nuken näköistä. Minut pitää pystyä tunnistamaan...

Kun levitin seerumeita vanhuksen kasvoille tunsin sormenpäissäni miten hän rentoutui. Muutaman viikon päästä sain uuden kutsun. Silläkertaa meikkasin hänet lehtikuvausta varten.

Jokaikinen ihminen nauttii väreistä ja tunteesta, että on kauneimmillaan. Dementiakodissa tämä oli selkeästi havaittavissa. Jälleen kerran totesin, että muoti ja huoliteltu olemus ei ole turhuutta, vaan terveyttä edistävää toimintaa.

NEW ZEALAND

 Viisumini kattaa 90 päivän oleskelun Australiassa ja kohta on kolme kuukautta täynnä. Lennän Uuteen Seelantiin ja palattuani saan olla seuraavat 90 päivää täällä, sitten on jälleen noustava koneeseen ja poistuttava maasta.  Minua jännittää mennä Uuteen Seelantiin, mutta ellen menisi joutuisin jo ensi viikolla palaamaan kotiin. joten jännitys kuriin ja reppu selkään.

Kiitos kommenteista. Otan vaarin niistä, jos se on mahdollista. Ötökkäpussia en pystyisi pskykoosiin menemättä kuvaamaan ja liskoperhe on salamannopea. Arkiaskareissa ei ole aina kamera ladattuna.

Terveesti itsekästä viikkoa teille kaikille.

bytheheart

Iirispiiris alias Maija Poppanen

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 | 

Kiitos ihanista, oivaltavista ja polveilevista kirjoituksistasi! Niitä on todella kiva lukea!

Vierailija
2/9 | 

Ihania kirjoituksia,mutta tuohon lauseeseen "viimeaikaiset tutkimukset osoittavat,että masennus johtuu suolistobakteerien epätasapainosta"on kyllä todettava että kamoon hei..t.30 vuotta psykiatrista hoitotyötä tehnyt

iiris
Liittynyt27.9.2015

Olisi ihanaa jos masennusta voitaisiin hoitaa jokaisesta suunnasta, joten olen avoin kaikille tutkimuksille aiheeseen liittyen, on liipaissut läheltä ja lujaa tuo aihe.

JonnaKo
3/9 | 

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja se, mitä meidän suolistossa tapahtuu ei voi olla vaikuttamatta myös aivoihin ja toisinpäin. Ja kirjoituksessahan nimenomaan kerrottiin viimeaikaisista tutkimustuloksista eli ihan tieteellistä faktaa eikä blogaajan omia mielipiteitä. Länsimainen lääkärikunta kun mielellään paloittelisi ihmisen osiin ja jokainen hoitaisi omaa osaansa, silmälääkäri silmiä, psykiatri päätä jne. mutta kun meistä näitä osia ei erilleen saa hoidettavaksi niin kokonaisuutena se ihminen on hoidettava.. itämainen lääkärifilosofia on vähän toisenlaista! ja paras kombinaatio syntyy kun ihminen hoitaa itseään itämaisen (mm. kiinalaisen lääketieteen opein) ja jos jotain menee rikki, niin hyödyntää länsimaista lääketiedettä. Masennus kun esim. ei poistu niillä psykiatrin määrämillä lääkkeillä, jotain muuta sinne tarvitaan tueksi, oikeanlainen ravinto ja terapia tms.

Hyvä kirjoitus jälleen ja kuvat sen kuin paranee! Mukavaa Uuden-Seelannin matkaa! :)

iiris
Liittynyt27.9.2015

Niin totta ja kaikki mistä voi olla hyötyä ihmiselle ja ihmismielelle koskettaa aina. Olemme yksilöitä, joten yhdelle sopii yksi, toiselle toinen. Kiitos:)

Vierailija
4/9 | 

Kiitos taas...yritämpä vähän muuttaa ajattelunäkökulmaani terveellisemmäksi:) Kaikkea hyvää, jännitystä elämään (NZ) ja terveisiä Nuvalta!

Heidi
5/9 | 

Kiitos Iris ihanasta blogista, jonka onnekseni löysin. Ihanan rempseä tapa kirjottaa vakavastakin asiasta. Huumori on vaan niin parantavaa elämän karikoissa. Tsemppiä tulevaan, jota aion seurata :)  t. heidi-mamma

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram