Laiskan naisen unelma

Ihastuin Callaneticsiin 80- luvulla ja hankin kirjan ja aloitin treenit. Olen nopeiden juttujen ystävä ja tälläinen otsikko puree minuun.

Laiskan naisen unelma: 10 tuntia treeniä ja ikä tippuu viiteenkymppiin, sitte toiset kymmenen ja on vain 40... Kohta pitää näyttää papereita Alkossa ja sitten ollaan jo kymmenen... Cool...Go Girl go...

Olen haikaillut tätä metodia viime aikoina. Kesä ja käsivarret sai melankoliseksi... Callanetics perustuu lihasten elvyttämiseen pienten supistelujen avulla. Ei tarvita ihmeellisiä välineitä, tuoli ja oma keho riittää. Mutta ensin pitää tietenkin löytää ne lihakset, joita supistelee...

Tämä jumppa oli oikeasti tehokas. Nyt kirjalle olisi ollut käyttöä, mutta tiedätte KonMarin, se vie juttuja kiertoon, jos ilo ei juuri silloin pirskahtele...Kirjastosta Callaneticsin saa, mutta vaatii hieman jonotusta, ainakin pääkaupunkiseudulla.

Alla linkki Youtubeen, sieltä löytyy kyseinen kasarijumppa videoineen. Otan sen ohjelmaan taas noin 30 vuoden jälkeen...

https://www.youtube.com/watch?v=_25kyb7BfVM&list=PLA8QoJNhB6jtGSB1dD8flQ...

 

Järjestin 80-luvulla teemabileitä

 

80-90 luvulla pidin kekkereitä ystävilleni. Kerran järkkäsin jumppabileet. Lähetin kutsun tapaamiseen jossa vaadin ystäviäni treenaamaan jonkun alueen. Jaoin kehon osiin ja jyvitin vieraille. Kuka teki rinnan, kuka selän, kuka vatsan... Itse otin pakarat... Sitten  kokoonnuttiin vuokraamaani peilisaliin. Jokainen esitteli jumppansa ja kehot treenattiin. Jumpan jälkeen syötiin, maisteltiin viinejä  ja  lähdettiin laulamaan karaokea.  Järkkäilin bileitä tasaiseen tahtiin vuosittain milloin milläkin teemalla.

Hauskoja muistoja niistä jäi. Jälkikäteen ajatellen tuo oli motivoivaa... Valmensin takapuolta monta viikkoa etukäteen ja vedin sellaisen hanuritreenin, että ystäväni anelivat armoa...  Tuli siis tehtyä jotain, koska oli päämäärä. Oikeastaan teemabileitä pitäisi järjestää jälleen. Niitä oli hauska suunnitella ja pitää.

Kuten näette meillä oli hauskaa... En kysynyt ystäviltäni lupaa kuvan julkaisuun, mutta kai ne antaa anteeksi, ei meitä näistä kuvista enää tunnisteta.  
En muista Karaoken biisiä, mutta istun takana ja liikuttelen huulia... Ehkä se oli Armin ja Dannyn : Tahdon olla sulle hyvin hellä tai Tapani Kansan R-a-k-a-s... Muutama lasi on viiniä alla, tietenkin... ja kiharat hiukset olivat silloin In...
 

Ilman lihaskuntoa ihminen invalidisoituu ja parhaaksi kaveriksi ilmestyy rollaattori.

 

Jos on sinkku, rollaattorin voi nimetä vaikka George Clooneyksi. Voi sanoa kavereilleen ( jotka eivät tiedä kävelyongelmista), että

 - oltiin iltakävelyllä Georgen kanssa...

Glooney on vierellä aina ja siihen voi luottaa (enemmän kuin eläviin miehiin... vitsi, vitsi ;) 

Lihaskunnon ylläpito ei siis ole pelkästään ulkonäöllinen seikka, se on terveystekijä.

Suurimmat lihasryhmät pitävät sinut pystyssä, joten jos et halua rollaattorista perfect matchia itsellesi, tee jotain...

 

Vauvat ovat oikeita treenipetoja

 

Mietin vauvoja... Kuvitelkaa mitä löllöpöperöitä ne ovat... Pikkuhiljaa ne treenaavat itselleen kantavat lihakset liikuttelemalla raajojaan. Päivä päivältä ne voimistuvat kehonsa hallinnassa. 

Vauvat eivät sano, ei huvita tänään... vaan tekevät jumppaansa sinnikkäästi...

Vauvat treenaavat itsestään käveleviä  (ilman personaltraineria) heilutellen jäseniään ja kurkoitellen ilmaa.

Aina ei siis tarvita puntteja ja salikortteja. Juttuja voi tehdä kotona, sillä kunnon ylläpito vaatii vain TOISTOJA toistojen jälkeen.

Kun olin nuori, oli muodikasta vihata liikuntaa. Tuosta asenteesta on ollut työlästä kitkeytyä irti. Liikunta on onneksi tänä päivänä tavoiteltavaa ja muodikasta.

 

Menestyjät tekevät asioita joita inhoavat, koska asia on hyväksi heille...

 

Asiantuntijat sanovat, että menestyjät tekevät asioita, joita inhoavat. Kun tekee jotain joka on epämukavaa, se muuttuu mukavaksi toistojen jälkeen. Toistot tuottavat pakostakin tulosta ja motivaatio kasvaa kohisten.

Oletko kuullut kenenkään valittavan urheilusuorituksen jälkeen- että olipa paska reissu ja jäipä paha maku suuhun. Päinvastoin, laiskinkin liikkuja tuntee suorituksestaan iloa jälkikäteen, kun vain pakottaa itsensä tekemään jotain.

 

Oishan se kiva jos nuortuisi tunti tunnilta

 

Mutta en haluaisi enää nuortua mieleltäni, näin on just hyvä.

Jos on laiska jumppari, kuten minä, jumpan voi pätkiä pieniin osiin. Joskus on mahdotonta napata tuntia itselleen, mutta liike silloin, toinen tällöin toimii hyvin. 

Tarvitset vain yhden asian!

- Se on päätös-

Kun päätös on tehty, pysy siinä ja ala toistaa...

Laita jääkaapin oveen lista, johon ruksaat lenkit ja lihaskuntotreenit, ihan pienetkin...

Jos olet yhtään kilpailuhenkinen et kestä katsoa tyhjää listaa... Vaan kaipaat rukseja. Kun olet saavuttanut tietyn määrän rukseja, palkitse itsesi jollain kivalla. 

Itsensä rakastaminen alkaa siitä, että pitää kehostaan huolta. Joskus juuri itsen eteen tekeminen on haastavinta... Sitä rojahtaa sänkyyn rättipoikki, kun on raatanut kaikkien muiden eteen... Mutta mitä jos ottaisit aikaa itsellesi joka päivä, siten jaksat loistaa enemmän<3 Jos sinulla ei ole ketään kuka halaa, halaa itse itseäsi ja puhu itsellesi kauniisti.

ByTheHeart

 

<3

iirispiiris

 Pahoittelen kuvan laatua, mutta viesti käy selville... Tämä kuva on melkoinen motivaattori ja löytyy Callaneticsin kirjasta. Tuijotin tuota kuvaa kasarina kauhun sekaisin tuntein ja tavoittelin AFTER lookia...

Kommentit (8)

MelissaL
1/8 | 

Tätä mä käytin kun onnistuin reväyttämään treeneissä molempien jalkojen lihakset pohkeesta takapuoleen, ensin meni kaksi viikkoa, etten päässyt ollenkaan kävelemään ja sen jälkeen alkoi kuntoutus. Koska piti olla lavalla mahdollisimman pian, ettei tipu joukosta, niin tää oli super tehokas siihen. Nopeasti lihakset palautui ja pääsin taas tanssimaan täysillä :) En luovu tästä kirjasta koskaan, vaikka olenkin nykyään niin laiska, ettei tuokaan enää onnistu multa :D 

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hupsista, olipa revähdys. Mahtoi olla myös kipeä...Olet viisas, kun et luovu kirjasta...Minä torvi luovuin ja nyt kaduttaa. Jumppa on kultti ja nousemassa suosioon yhä. Siinä on ideaa, eikä se ole niin vaikeaa kuin kuvittelin aluksi. Onneksi muistan vielä liikkeet ja aion löytää kirjankin jostain. Välillä me olemme kaikki laiskoja, mutta sitte yks kaks taas virkistymme. Laiskuus ei ole pysyvää, pieni tauko vain. Osaat ja onnistut takuulla. Iloa elämääsi ja kiitos :)

iiris
Liittynyt27.9.2015

Kiva kuulla, tsemppiä harjoitteluun, varsinkin käsivarsijumppa on tehokas ja pakarat todella muotoutuu... Kaikki siinä on hyvää...Iloista loppukesää:)

Kaisu
4/8 | 

Myönnän etten edes lukenut juttua, mutta pakko silti kommentoida noita ennen ja jälkeen kuvia, jos sallitaan? ;-) Tuli nimittäin vain mieleen, miten pitkälle pääsisi ihan vain vaihtamalla ylle hyvin istuvat alusvaatteet! Mun silmään nimittäin isoin ero noitten kuvien välillä on se, että ennen kuvissa mallin määlle on tahallaan puettu liian pienet aluspöksyt, jotka loihtivat jenkkakahvat sekä reisipahkurat esiin. 

iiris
Liittynyt27.9.2015

Samaa mieltä, alusvaatteilla saadaan ihmeitä aikaan ja kuvia osattiin Jenkkilässä muokata jo aikoina ammoisina. Sama on farkkujen kanssa, liian matala vyötärö tekee jenkat kaikille, oikean korkuinen kadottaa... Kiitos kivasta kommentista:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018