Jos haluat olla päivän onnellinen, juo itsesi humalaan. Jos haluat olla vuoden onnellinen, mene naimisiin. Jos haluat olla koko elämän onnellinen kasvata puutarha (kiinalainen sananlasku)

Hmm, tätä en ole koskaan käsittänyt. Pirulliset rikkaruohot,  oikeat penteleet, työntämässä itseään ylös vaikka juuri kitkit,kipeytynyt selkä, pakaralihakset muusina, multaiset kynnen alustat, kaikenmaailman höttimöttiäiset ja hiiren kolot.

No thanks. Minulle puutarha edustaa stressiä. Nautin kukista ja rakastan puita. Niiden katselemisessa riittää iloa. Lainaan toisten puutarhoja silmilleni. Voin myös mennä kukkakauppoihin kuikuilemaan.  En yleensä poimi kukkia. Annan niiden olla  kukkafrendien seurassa, jotta ne voivat rupatella rauhassa keskenään ja ihmetellä ihmisiä...tuokii tuossa, voi mahoton, miten väritön.

 

Meditaatiota lapsille

Miten saada pyörä pysähtymään, kun oravan on poljettava? Meditointi on aina kiinnostanut minua, rimpuileva mieleni on oikea tuuliviiri. Sana meditaatio tuntuu monimutkaiselta ja suomalaiselle vieraalta. Mutta meditaatiosta on paljon apua. Parasta olisi tehdä rauhoittumisesta päivän askare, kuin hampaiden harjaus. 

Olen tullut siihen tulokseen, että meditaatiota on monenlaista. Joku juoksee, joku rämpyttää kitaraa, joku virkkaa, kutoo, kalastaa, joogaa jne. Mielen tyhjennys, siitä on kyse. 

Australiassa  lapset  oppivat meditoimaan jo koulussa. Kateus riipaisi sydäntäni, olisipa suomessakin niin. Australian koululaiset saavat salaisen aseen käyttöönsä, jonka avulla voivat parantaa oloaan ja hallita stressiään.

Mieli on tärkein työkalumme, sen avulla voimme saavuttaa suuria.

Häilyvälle minälleni sopii parhaiten meditaatio, jossa kuuntelen äänitettä. On ihanaa, kun joku sanoo pehmeällä äänellä, että minulla on lupa rentoutua. Lupa rentoutua on kuin suuremmoinen lahja. Paketti joka aukaistaan hitaasti ja nauttien. 

Paino putoaa harteilta, kun äänitteessä sanotaan, ettei haittaa miten syvälle rentoutumisessa pääse tänään. Eii siis painosteta, että perkkules soikoon, ekkö sie jo ole tattistööt, vai kauanko sulle pittää sepittää.  Ajatukset ajavat loputonta formulaa renkaat kirskuen, ellemme joskus vie niitä varikolle.

Mielensä hallitseva ihminen hallitsee elämäänsä

Joskus sapettaa niin, että tekisi mieli pinkasta maratooni ja työntää kuula! Viimeksi sapetti, kun google ei uskonut minun olevan minä.Olin kirjastossa tulostamassa lentolippuja, kun google puuttui peliin...kuka olet, todista se, se uhosi. Olisin todistanut jos google huolisi  Australiassa käyttämäni puhelinnumeron. Mutta SE halusi kommunikoida suomen puhelimen kautta. Puhelin oli talviunilla useiden kilometrien päässä... Google sulki sähköpostini juuri kriittisellä hetkellä... senkin Urpo, olen matkoilla, avaa se posti sassiin,  kihisin.

Ihmismieli tanssii nuoralla... joskus se tipahtaa ja tasapaino katoaa. Joskus mieli kestää mahdottomia

Mieleeni vaikuttavat hormonit. Nelikymppisenä jo mietin vaihdevuosia. Luin kirjoja ja ennakoin tulevia aaltoja.

 Ystävät sanoivat - oletko sä hullu, mitä noita miettimään, ei ne meille tuu.

Asian pohtiminen johtui siitä, että työskennellessäni 17 vuotiaana Torniossa Valion Baarissa järkytyin kovasti, kun työkaverini löytyi hukuttautuneena ja kaikki puhuivat, ettei hän kestänyt vaihdevuosia. Tapahtuma jäi  mieleen ikiajoiksi.

Kun vaihdevuodet alkoivat, vastustin hormoneja,  olin lääkevastainen yltiöpää. Päätin, että vaihdevuosistani tulee viihdevuodet, surffaan hikiaalloilla uusiin jännittäviin seikkailuihin. Sittemmin nöyrryin. Surffailu hikiaalloilla ei ollutkaan kepeää, vaan jotenkin nöyryyttävää ja ahdistavaa.

Pahimpina aikoina heräsin kirsikkana jäisessä Coktailissa, johon oli sekoitettu lakanat, hikeni ja minut. Nousin ylös ja vaihdoin kuivat alle ja ylle. Kun sitä tekee tarpeeksi pitkään, taipuu... pelkkä ajatus kuivasta sängystä ja kokonaisista yöunista kääntää takin.

 Pelastukseni oli  luento, jossa  suosittu naistenlääkäri kertoi hormoonien hyvistä vaikutuksista, huonothan me  ensin omaksumme. (Kerron tässä mikä on sopinut minulle, joten älkää ottako tätä hormonien suosittelublogina, jokainen meistä on yksilö ja tekee päätökset itse)

Unohdin uusia hormonireseptin kotisuomessa ja nyt pikkuenkelini ovat loppumassa. Onneksi samaa laatua myydään täällä. Menen lääkärin vastaanotolle suomalaisen kelakorttini kanssa, Suomella on sopimus, että Australiassa oleva suomalainen saa kelakortilla palvelun, just like in homeland. 
 

Todellinen onnibussi

Täällä ostetaan bussikortti kuten suomessakin. Tietokonevian takia en saanut korttia, joten päätin kokeilla käteisrahaa. Odotin tyrmäystä- meille käy vain kortti, mutta...

 Kuski hymyili, toivotti tervetulleeksi, ei ottanut rahaa... mene kyytiin vain, no problem. Tulin hyvälle mielelle!

Istuin bussissa, kuljettaja lähti pysäkiltä, mutta pysähtyi. Kaukana mäellä juoksi mies, salkkua heiluttaen. Kuski odotti ja kun läähättävä mies ehti mukaan, matka jatkui  ja kaikilla oli hyvä mieli.

Bussikortti pitää leimata sisään ja ulos mentäessä. Kerran leimasin itseäni sisään ja huomasin, että kortissa on liian vähän rahaa ja olin poistumassa bussista, kun kuski sanoi-  tule matkaan, ei haittaa...

Korttiin kirjautui tieto, että miinusta on 0, 20 centtiä. Seuraavan kerran ladattaessa, miinus poistui. Ihmiset pääsevät koteihinsa, ketään ei jätetä kadulle. Ihan mieletöntä!

Huomaattehan saman kuin minä, tämä on Nalle Puhin Nasun näköinen puu, vai näenkö harhoja?

Ollaanko iisisti ja rentoudutaan?

By the heart

iirispiiris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (10)

Heidi
2/10 | 

Hyvä kirjoitus taas. Kiitos. Hormoonikorvaushoito pelasti myös minut ja todennäköisesti läheiseni hermoromahdukselta.

Vierailija
5/10 | 

Jälleen ihana kirjoitus ..osui ja upposi. Kiitos :) Piti ihan viivytellen lukea, ettei teksti loppuisi liian pian :)

-arjahannele

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018