Tänä vuonna olen käynyt tasan kolme kertaa baarissa ja niitä on kolme kertaa liikaa...

Voihan sitä mennä tuntemaan itsensä vanhaksi myös muualle, vaikka pururadalle...

Baari-ilta nro 1

Portsari ei päästä meitä sisään, koska meillä on reput... Ennen ei päästetty ihmisiä sisään jos he olivat liiaksi maistissa... Nyt syynä on reppu! Kaapin kokoisen portsarin verestävissä silmissä luki hälytys kotikutoisesta pommista "mummon" repussa. Teki mieli nostaa keskari pystyyn, mutta katsoimme paremmaksi vaihtaa maisemaa... Mieleni silti pahoitin, koska ennen kaikki oli paremmin (Tuomas Kyröä lainaten)

Toisessa baarissa reppuihin ei kiinnitetty huomiota ja luikahdimme sisään kuin rasvatut salamat.

Baarissa oli villi meininki, vähän kuin afrikkalaisella Savannilla. Joku viikinkihattuun pukeutunut huojuva oljenkorsi liimasi silmänsä minuun. Hän seurasi hanakammin kuin somen feikkirobotti ja päätyi istumaan vapaana olevaan tuoliin pöydässämme. Hänellä oli sanoma. Keskusteluyhteys oli turhauttava, yritin saada selvää puuroutuneista sanoista, joita mies puhalteli suustaan pitkien ja tuskallisten taukojen tahdittamana. Sain sen verran selvää, että  mies tunnusti rakkautta perheelleen ja lapsilleen. Ripittäytymisen jälkeen mies huojui ovesta ulos ja huokasimme helpotuksesta.

Uusi mies bongasi meidät seuraavaksi. Meistä tihkui kaiketi baarineitsyys, joka veti puoleensa. Mies veti suurieleisesti tuolin toisesta pöydästä liittyäkseen seuraamme. Jännitin kovasti, osuuko hänen hanurinsa tuoliin ja vai päätyykö lattialle. Tuoliin osui, humalaisen tuurilla.  Istuminen otti voimille ja mies nukahti saman tien. Tottunut tuolinukkuja kuorsasi armottomasti kunnes portsari läpsi hänet hereille ja hoiti pihalle.

Baari-ilta nro 2

Ystävälläni on synttärit. Soitan hänelle ja kysyn miten hän juhlistaa päiväänsä. Hän katselee telkkaria, ei sen kummempaa... 

- Tarjoan sinulle lasillisen, olisi kiva skoolata päiväsi kunniaksi, houkuttelen.

- Joo, sopii, tämä on ihana yllätys.

Hyppään bussiin ja mielessä vilahtaa kaikki "Kumman Kaa " sarjat, joissa päätetään ottaa VAIN yhdet.

Olemme baarin ainoat asiakkaat ja saamme valita paikat. Uppoamme pehmoisiin sohviin ja tarkastelemme juomalistaa.

Järki-ihmisinä päädymme pullolliseen kuohuvaa, sillä se tulee halvemmaksi. On niin paljon juteltavaa, varsinkin sairauskertomukset pitää päivittää... 

Baariin ilmestyy muitakin.  

Juttelun lomassa skoolaillaan, elämälle ja paremmalle huomiselle...

 

Pöytäämme kannetaan drinksut - ööö, emme kyllä tilanneet mitään. 

- Naapuripöydän herrat tarjoavat...

Voi pyhä mooses... Suuntaamme katseemme naapuripöytään. Kaksi miestä vilkuttaa meille leveästi hymyillen.

- Helkkari, tälläistä ei ole tapahtunut sitten 80´luvun, päivittelen... 

- No otetaan nämä yhdet ja sitten kotiin, pullo meni jo...- eikö vain?

- Juu- hyvä idea, nämä yhdet, kun ilmaiseksi tuotiin.

Mieleen muistuu muutama muu sairaustapaus... Omat on jo puhuttu ja nyt mennään sukulaisiin ja koska aikaa kuluu pöytäämme ilmestyy uudet drinksut... Saamme saman vilkutuksen naapuripöydästä... Onpas anteliaita herrasmiehiä...

- Pitääkö käydä sanomassa kiitos, on noloa vain juoda nämä...

- Joo, kai hyvät tavat sen vaativat...

Nousemme pöydästä ja tunnen huojuvani hiukan... Se on kaiketi asentohuimauksen syytä. Kaarikäytävässä on jotain häikkää...

Toisella miehellä on harmaa tukka ja kuoppaansa kuivanut silmä. Silmä on kuin James Bondin pahiksilla, se on väritön ja omituinen. Glaukoomadiagnoosin juuri saaneena en viitsi katsoa silmää tarkemmin, vaan tutkiskelen kynsinauhojani ja kaivan reppuani.

Toinen on nuorempi ja itsevarmempi, koska omistaa kaksi toimivaa silmää ja hauikset ja olkapäät. Nuorempi sanoo, että olemme kapakan kauneimmat naiset... Tottakai, koska olemme myös kapakan ainoat naiset. Nuorukainen kysyy olenko ystävättäreni äiti ja silloin se tapahtuu... mielenipahoitus, roima pudotus.

Ystävättäreni on 50 vuotias  ja jos olen hänen äitinsä minun täytyy näyttää 70 vuotiaalta. Ystävättäreni on kyllä kaunis ja ikäistään nuoremman näköinen, mutta kuitenkin...

Pupilliton kuivasilmä kertoo, että heillä on suuri ongelma, johon toivovat meiltä apua.

Rakastan ongelmia, olen oikea mestari niitä ratkomaan. Annan muutamaksi sekunniksi anteeksi - ystävättäreni äidiksi luulemisen -  mutta en unohda sitä koskaan.

- ÖÖÖ, Niin, antaa tulla... Me terästäydymme, keittiöpsykologit nostavat päätä sisuksissamme...

- Miten voimme olla avuksi?

- Meillä on kokonainen Absolut Vodka pullo huoneessamme ja se pitäisi juoda ennen aamua, voisitteko auttaa?

Wau...

 Samalle illalle kaksi mielipahaa... Käsilaukkujemme hihnat ovat kettinkiä. Tekisi mieli antaa käsilaukkukäsittely... Sellainen pamautus päin pläsiä, tiedättehän. Mutta toisella on jo silmä kaput ja toimimaton, joten armahdamme tällä kertaa. Poistumme sieraimet kattoa päin  ja kiitämme herroja juomista, ongelman ratkaiskoon itse. 

 

Baari-ilta 3

Istumme pöytään jossa istuu kolme mammanpoikaa rivissä, heillä on edessään oluet ja yllään äidin silittämät ruutupaidat. Pojat kääntävät päät ohi kiitävien takamusten tahtiin. Kun takamukset on tarkistettu he kääntyvät meihin päin.

Ymmärrän kyllä, että nämä poikaset ottaisivat pöytäänsä mielummin nuorempia, mutta onnenpyörä pyöritti eteen kolme vähän kypsempää hedelmää.

Poikaset mulkoilevat minua ja yksi lohkaisee - Katsoppa vaan, vähän on vanhempi pakkaus...

Ja se tapahtuu taas...Mielenipahoitus... 

Kulunut viikko oli muuten melkoinen... Ette pysyisi perässä jos kertoisin. Tämän päivän seikkailu oli ehkä pahin... Tulimme juuri tyttäreni kanssa pimeältä sateiselta moottoritieltä... Tuulilasin pyyhkijät varsineen päättivät päivänsä ja lensivät ritsräts ojaan... Asfaltti oli musta ja valot hajosivat prismoiksi märän lasin taakse. Rekat kurvasivat ohi ja heittivät rapaa...

Olipa melkoinen reissu. Vinkkinä oiva keino... Ostimme mikrokuituliinan ja sidoimme sen maalarinteipillä tuulilasinpyyhkijän jäljellä olevaan tynkään ja selvisimme kotiin.

Iästä on monella tapaa hyötyä... Ja toisaalta onhan se hyvä, että luullaan vielä jonkun äidiksi, eikä isäksi... Se vasta olisi kauheaa...

ByTheHeart

<3

iirispiiris

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 | 

Mieletön juttu, baariin on turha mennä enää nykyään on niin teinien mestat. Edellisestä kerrasta on.. Hm kuinkahan monta vuotta??
Missä siis baarit mihin oikeasti voisi mennä yli 50-v?? Tässä oiva markkinarako jollekin, paitsi etten tykkää tämän kaltaisesta lajittelusta.

iiris
Liittynyt27.9.2015

juu, baareissa tulee surulliseksi ja mietteliääksi ja huomaa olevansa Out, vaikka ei edes halua olla siinä touhussa In...Tuonne 50 + paikkoihin saattaisi juuri rynnätä nämä väsyneet nukkujat, jotka hakevat vahvistusta liikaa ja puuropuhujat. Kiitos kommentista:)

Vierailija
2/14 | 

Siis tämä oli niin upeasti kerrottu, että olin aivan mukananne olkapäällä. Tempaisi baariin mukaan.... Sanainen arkkusi on todella ihanan kuvaavaa ja tästäkin sain taas monet naurut, vaikka sinänsä tuossa ei ollutkaan mitään nauramisen aihetta.

Tsemppiä ja ihanaa iltaa seuraavaan baari-iloitteluun. 

iiris
Liittynyt27.9.2015

Kiitos, olihan nämä seikkailuja, joissa ei enää taida olla enää mukana. Otin itsekin huumorilla, mutta vankasti tuntien, että taidan olla Out siitä systeemistä... Aikoinaan baareissa esiintyi hyviä bändejä, mutta nykyään tanssilattiakin on tanssilätäkkö, eli pieni ja ahdas, sinne ei mahdu levittelemään siipiään

Gillekakor
3/14 | 

Hei --- ja kiitos blogistasi. Olen nyt istunut mieheni sanoja mukaellen "Pylly tanttana" parina päivänä monta tuntia ruudun äärellä, ja lukenut koko blogisi läpi. Ihanan rohkea ja suorapuheinen olet. Monta omaa ajatustani puit sanoiksi --- ja monta uutta ajatusta toit muassasi. Jään odottelemaan seuraavaa postaustasi.. ilusaa viikkoa sinulle.

Vakkarilukijasi
4/14 | 

Toivottavasti kommenttiboksi tänään vihdoin toimii :). 🤗😃😂 Aivan ihana kirjoitus (jälleen!). Tekstisi saavat kyllä aina hymyn huulille (nyt suorastaan itsekseni täällä naurahtelin, niin hauskasti osaat kommelluksianne sanoin kuvata) tai liikuttumaan muutoin (yhtä hienosti kirjoitat myös vakavampi-ilmeisistä aiheista). Vaikka olenkin sinua parikymmentä vuotta nuorempi, pystyn samaistumaan osaan näistä tekstisi kokemuksista oikein hyvin 😊. Myös kulloinkin (ja kulloiseenkin omaan ja seuran fiilikseen) sopivan ja oikeanlaisen baarin/istahduspaikan valkkaaminen on kyllä myös oma taitolajinsa, ainakin itse koen niin, pitäisi tietää, miten paikat profiloituu ja se ei aina helppoa. Kivoja ja toisaalta ajatushämmentäviä ylläreitä toki mahtuu sekaan! Ja tuo vanhempi "pakkaus" -ilmaisu saattoi olla kyllä oikeasti ihan oikea kehukin. Ainakin blogin perusteella sinusta välittyy kyllä kuva ikäiseksesi hyvinkin upeasta ja sähäkästä naisesta, jolla ikä numeroissa ei näy niin perinteisellä suomalaisille tyypillisellä tavalla päällepäin. Rohkeasti vaan liikenteeseen jatkossakin ja jatkahan blogiasi samaan malliin. Todella pidän ja ammennan aiheistasi ja ajatuksistasi 🙏🏻. Niihin palaa aina uudestaan.

iiris
Liittynyt27.9.2015

Kiitos mieltä lämmittävästä palautteesta, asetan sen sydämeen valoksi ja otan esiin aina tarvittaessa, kuten muutkin hienot kommentit, ne auttavat uskaltamaan. On upeaa, että saan kirjoittaa ja joku lukee ja tuntee mukanani juttuja joita koen:) Upeaa syksyä<3

Hups
5/14 | 

Kirjoituksiasi on niin mukava lukea :) Ja monen tilanteen voin allekirjoittaa :)
Hyvää joulunodotusta!

Vierailija
6/14 | 

Kävin pitkän tauon jälkeen pubissa, esiintyjänä oli reilusti plus 50 vuotias blues laulaja Tina Bednoff, toivottavasti muistan nimen oikein. Siinä nainen joka loi mahtavan tunnelman ja osa hänen energiaansa tarttui minuun. Asenne oli just se mitä minä tarvitsin, erittäin naisellinen, erittäin itsetietoinen oman arvonsa tunteva ja bändin arvostama. Erittäin voimaannuttava kokemus ja mikä siis parasta se tarttui se asenne( ainakin hetkeksi) voin olla vanha ja voin olla naisellinen ja voin olla mitä haluun ja se mitä te minusta ajattelette ei vaikuta minuun tippaakaan. Siis Iiris ei lannistuta, me itse tunnetaan oma arvomme ja tiedetään että me ollaan jotakin varten vielä olemassa.

Pakko kertoa vielä pieni kohtaaminen, kävelin eilen illalla huppu päässä ja toppahousut jalassa näyteikkunaostoksilla. Kaksi miestä käveli vastaan, kävelimme siis pysähtymättä toistemme ohi, mutta toinen niistä kysyi onks kaikki hyvin, en tiedä miksi ja mitä se sillä tarkoitti, mutta minä sain siitä hyvän mielen ja se riitti. Onneksi tajusin alitajuisesti vastata on , kiitos kysymästä. toivon että se toistaa kysymyksen myös jollekkin toiselle joka tarvii sitä yhtä paljon kuin minä.
Jaksellaan,-anu

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hyvä livekeikka on ehdottomasti se paras juttu. Esiintyjät ovat lähettiläitä, he voimaannuttavat kuten sanoin. Sellainen baari-ilta onkin aivan toista, kun siellä on jotain katseltavaa. Juu, emme lannistu, pilke silmäkulmassa kaikesta huolimatta. Pienet asiat ovat suuria, pari sanaa voi tehdä ihmeitä<3, allekirjoitan tuon.

Minna vaan
7/14 | 

Hauskasti kirjoitettu ja minusta sinänsä riittää, että oma seura on sitä parasta muu on ihan sivuseikkaa vaikka olis idiootteja täynnä. Tässä vaihtari ei tosin tapahtunut baarissa mutta liittyy vahvasti ikään. Kävelin kaupungille ruokatauolla, takaa tuli mies (yli 70 vee) hiljensi vauhtia kohdallani kääntyi ja katsoi minuun. Oli varmaan ajatellut heittää jonkin iskurepliikin, mutta tyytyi sanomaan. Oho, takaa nuori edestä vanha. Repesin, siis nauruun, minusta paras juttu edelleenkin. Onhan se vaan aika mageeta, että mulla viiskymppisellä on vielä kroppa minkä takia miehet vaivautuu hiljentämään vauhtia ;D

iiris
Liittynyt27.9.2015

juu näin on, oma seura on paras, mutta en jaksa huutaa baareissa juttujani, kurkkuun sattuu ja aina tulee omassa päässään todettua, että paras hetki on ennen baaria, kun ehditään jutella jotain:) Hauska on tuo tarinasi, repesin täälläkin. Mukavaa joulunalustaa<3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018