Upeaa sunnuntaita kaikille ja anteeksipyyntö rehellisistä kuvistani

Olen vihdoin imuroinut korvakäytäväni. Kyllä tuli kamaa ulos. Tuntuu kuin olisi hoikentunut...

Lopetin vanupuikoilla korvien kaivelemisen jo kauan sitten. Korvia ei saa tonkia kyynärpäätä pienemmällä esineellä. Vanupuikot puskevat vahan tiivimmäksi ja eräänä päivänä korvakäytäväsi ovat täynnä tavaraa.

Korvat puhdistavat itse itsensä, mutta ikääntyminen hidastuttaa niidenkin toimintaa, näin oletan.

Asentohuimaus yllätti

Olen kärsinyt asentohuimauksesta huhtikuusta asti. Se on epämiellyttävää. Kohtauksen aikana tuntuu kuin kävelisi kallellaan olevalla laivalla tai joku näkymättömyyspulveria syönyt kiskoisi kädestä ojaan päin. Maa keinuu ja pyörii allani. Kesän aikana kohtauksia tuli silloin tällöin harvakseltaan ja ne kestivät lyhyen aikaa. 

Sängyssäkin huimasi

Syyskuussa  huimasi jo enemmän. Aamuisin huimasi sängyssä. Koin sängyn kallistuvan ja heittävän minut yli laidan.Aamutoimiin huimaus vaikutti eniten. Vessamatkoilla otin tukea seinistä ja pyllyn pytylle asettelu vaati keskittymistä. Pesulla piti käydä avonaisin silmin...

Nuoruudessani pyörryin usein. Olen siis mestaripyörtyjä. Tiedän koska se tapahtuu ja osaan valikoida kaatumispaikan. Kouluissa pyörryin aamuhartauksissa ja muissa yleisissä tilaisuuksissa. Joskus pyörtymiseen liittyi mustavalkoisuus ja värit katosivat... Se oli järkyttävää. Siihen aikaan asioista ei tehty numeroa. Asia painettiin villaisella ja liitettiin yhdeksi ominaisuudeksi minua.  Aina poistuessani kotoa äiti huusi perääni...

- älä sitten pyörry tai jää auton alle.

Asentohuimaus ja korvakäytävälle kerääntyneet sakat

Kävelin itiksessä luontaistuotekaupan ohi ja muistin korvakynttilät. Hetken mielijohteesta päätin ostaa ne. Tuskinpa niistä koituisi vahinkoakaan. Olen rintamamiestalon ikäinen. Voin vain kuvitella miten pahassa kunnossa sen ikäisen talon rännit olisivat puhdistamattomina ja korvakäytäviäni ei ole sen kummemmin siivottu, since topsypuikkojen.

 

Vesilasi, joogamatto, tyynyjä, tulitikut ja peili

Levitin lattialle joogamattoni ja asettelin tyynyjä lonkan, polvien ja pään alle. Laitoin peilin kasvojen eteen, jotta näkisin liekin lepatuksen ja voisin arvioida koska se polttaa kättäni.

Sytytin kynttilän ja asetin sen korvaan. Pelotti hieman, mutta päätin selviytyä. Pidin kynttilää toisella kädellä pystyssä. Aluksi liekki oli pieni, mutta kasvoi kasvamistaan hoidon edetessä. Kuulin rätinää ja pieniä plumpsahduksia. Vahaklöntit kimposivat  liekkiä kohden.

En antanut kynttilän palaa punaiseen viivaan asti, koska sen taipunut hiillospää huoletti... Tippuuko se kasvoilleni ja onko se kuuma? Mitä jos tukkani palaa?

Sammutin kynttilän vesilasissa  ja  sitten seurasi jännittävin osuus. Leikkasin jämän auki, nähdäkseni mitä se oli syönyt.

Tässä on yhden korvan sisältö. Paljon keltaista sakkaa ja suuria klönttejä
Tässä toisen korvan sisältö. Jättisuuri vahaklöntti ja paljon murusia

Olin lukenut, että asentohuimaus johtuu korvakäytävään muodostuneesta sakasta... Oliko se juuri tätä sakkaa? Tiedä häntä...

En tiedä paljonko sakkaa tai vahaa paloi kärjen mukana, mutta olin erittäin tyytyväinen näkemääni. Nämä turhakkeet saivat lähteä korvistani.

Seuraavana aamuna koin ihanan yllätyksen. Sänky ei keinunut enää. Huimaus oli historiaa.

Tuntui niin hyvältä, että päätin uusia toimenpiteen seuraavana päivänä.  Toisella kerralla kaikki sujui helpommin ja kynttilät vetivät lisää kamaa korvistani hellävaraisesti ylös. Huomasin myös, ettei mustunut pää katkea kovin helposti, joten sen pelkääminen oli turhaa.

Hoito on halvempi kuin apteekista ostettavat vahaa pehmentävät korvatipat. Menin luontaistuotekauppaan ja kysyin korvakynttilöitä.Nimiä en ollut etukäteen googlannut. Kahden kynttilän paketti maksoi 10,30.  Tulin hyvin vakuuttuneeksi jutun toimivuudesta, koska näin omin silmin mitä sieltä tuli ulos ja korvissa on selkeästi puhtaampi olo... Mutta ennen kaikkea minua ei huimaa enää.

Nyt syksyn soundit kuuluvat paremmin ja askel on vakaampi. Me happy:)

ByTheHeart

iirispiiris<3

toisena päivänä sain ulos vielä näin paljon, varsinkin sakkaa.Tässä vain yhden korvan tuotos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (7)

Hemmumummu
1/7 | 

Sori,mutta mitään tieteellistä tutkimustulosta ei ole osoitettu näiden kynttilöiden tehosta.Hyvä jos koit saaneesi apua,mutta suosittelisin Remowaxia ja terkkarin suorittamaa korvahuuhtelua..

iiris
Liittynyt27.9.2015

jäin miettimään vastausta paremmin. Alipaine on tieteellisesti todettu ja tutkittu. Liekki saa aikaan alipaineen ja siksi se nostaa korvista kamaa ylös. Sovellus alipaineeseen on tällä kertaa kynttilä ja aukkona korvan suu. Näin omin silmin toimivuuden ja kaiken mikä nousi ylös... En usko tästä kenellekkään olevan haittaa, päinvastoin. Remowax on kaiketi myös hyvä, sitä ostetaan paljon apteekeissa, nimim, sitä siellä paljonkin myynyt

iiris
Liittynyt27.9.2015

Tuskinpa. Mitään mekaanista rasitusta tästä ei tule. Hoito perustuu kynttilän liekin aikaansaamaan alipaineeseen. Alipaine on tuttu juttu ja tieteellisestikin todistettu:)

Päässä pyörii
4/7 | 

Korvakäytävässä olevasta vahasta ja sakasta ei ole kysymys asentohuimauksessa. Sakka on erilaista, pieniä hippuja sisäkorvan kaarikäytävissä, eikä niihin voi vaikuttaa muulla tavalla kuin asentohoidolla, joka kuljettaa sakat takaisin pois kaarikäytävistä. Korvahan on myös tasapainoelin, ja nämä kaarikäytävät liittyvät siihen asiaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018