www.pixabay.com

 

Päätin kokeilla akupunktiota ja kuivakuppausta niskakipuun. Uskon, että näön heikkeneminen on osittain kipeiden niskojen syytä. Tunnustan... Olen istunut herra Googlen kera tutkimassa glaukooman ja jännitysniskan yhteyttä. Niskani ovat olleet kaatopaikkakunnossa jo parikymmentä vuotta, joten mitään en häviä, voin ainoastaan voittaa.

Niskani ovat herkät kylmälle ja pää kääntyy rajoittuneesti. Niskat on kuvattu vuosia sitten ja ahtautumaa löytyy kaularangasta. Oikea käteni on usein puuduksissa ja kävellessä huippaa...Vuoden kestänyt innokas kirjoittaminen huonossa asennossa, on lisänyt niskojen tuskaa. Yks juttu tässä suututtaa... Minusta on tullut vanha kivuilla elvistelijä... Luulin olevani kuolematon ja aina ehjä... Mutta...

Maailman Terveysjärjestö WHO suosittelee akupunktiota moneen

Akupunktio on tunnustettu hoitomuoto kaikkialla maailmassa. WHO Maailman Terveysjärjestö julkaisi v. 2003 selvityksen akupunktion terveysvaikutuksista edistääkseen hoidon kysyntää. Lista sairauksista joihin akupunktiosta on saatu apua on pitkä.

Löysin hoitopaikan netistä ja koska se sattui olemaan työpaikkani vieressä, varasin sinne ajan. Isken kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tahdon molemmat hoidot kerralla. Ensin avataan meridiaanit akupunktiolla ja sitten laitetaan kuppauskupit ihoon. Alla linkki käyttämäni paikan sivulle. Siellä on myös hinnasto. Olen myös maksava asiakas, en kaupallisen yhteistyön tekijä.

1http://www.dongshi.fi/?lang=fi

Ihmeellistä, minua ei paleltanut lainkaan

Minua palelee helposti ja jännitän sitä jo etukäteen. Makasin vatsallani ja leijuin jossakin, kaiken tiedostaen ja pysyin koko ajan lämpimänä. Hoitaja oli varma otteissaan ja tuikki neuloja ihoon nopeaan tahtiin. Tunsin pientä nipistystä neulojen upotessa ihoon. Niitä laitettiin ylä- ja alaselkään ja olkapäihin. Neulat vaikuttivat 30 minuuttia.

Kuivakuppien asettelu kävi myös rivakasti ja siitä tuli mieleen ruuvaus. Kuin joku ruuvaisi nahkaa kireämmälle. Se tuntui jännältä, oikeastaan kivalta, eikä sattunut lainkaan. 

Tokalla käynnillä tunsin kuinka lämmin aalto pyyhkäisi selkäni lävitse, Ilmeisesti veri lähti virtaamaan vapaammin ja lämmön tunne tuli siitä. Yksi kuppi irtosi itsestään. Hoitaja ei laittanut sitä enää takasin. Kertoiko keho, ettei siihen tarvinnut laittaa?

Kuivakuppauksen jälkeen, hoitaja taputteli selän ja availi niskaani. Liikkeet eivät olleet mitään - aah... onpa ihanaa... Ne tuntuvat ravistelulta ja rynkytykseltä.

 
Näyttää kaamealta... Mutta ei tunnu. Tuntuu ihan kivalta. Minun pitää ensin aina ymmärtää mitä olen tekemässä, ennenkuin hyväksyn sen itselleni. Ymmärrän näiden hoitojen juonen ja koska nämä hoidot perustuvat kehon oman viisauden herättämiseen, olen niin mukana. Please, please herää fiksu keho...

 

Tarvitsen ainakin 5 käyntiä

 

Jälkeenpäin kannattaa juoda lämpimiä juomia ja pitää huivia. Tyynyn tulisi olla matala. Hoitaja ei puhu, tekee työnsä ja thats it. Valitsin kiinalaisen hoitajan siitä syystä, että heidän kulttuurissaan taidot kuivakuppaukseen ja akupunktuuriin on imetty äidinmaidosta. Pidän enemmän hoitajista, jotka keskittyvät työhönsä, eivätkä viihdytä. En mielellään keskustele hieronnoissa, enkä muissakaan hoidoissa.

Käyntejä on takana kaksi. Selkä tuntuu vapaammalta. Niskat joustavat vähän enemmän. Kipu on vähäisempää. Mieli on iloinen. Väitän, että näen paremmin. Olen nukkunut erinomaisesti.

Molemmat hoidot akupunktio ja kuivakuppaus perustuvat yksinkertaiseen viisauteen, eli kehomme omaan parannusjärjestelmään.  Silloin, kun kudoksiin virtaa veri esteettömästi, on kaikki on hyvin. 

Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista hoitomuodoista. Aikoinaan kävin shiatsussa, vyöhyketerapiassa, hermoratahierojalla, aromaterapiassa, lymfassa, rosenterapiassa... Mitäkö hoitomuotoa en olisi kokeillut? Olen utelias ja siinä syy kokeiluihin. Kuivakuppauksen otin ohjelmaan ekaa kertaa. Vielä voi vanhakin löytää uutta.

Innostuin niin, että

Ostin kuppauskupit kotiin... Hoitelen niillä käsivarsialleja ja hamsterinpusseja... Saatte lukea tuloksista tulevaisuudessa.  Imukuppihieronnalla saadaan hyviä tuloksia selluliittiin. Se vilkastuttaa verenkiertoa ja poistaa kuona-aineita. Kupit ostin Ruohonjuuresta. Paketissa oli neljä silikonista kuppia, kaikki eri kokoa. Kupit ovat todella jäykät ja paksut... Maksoivat vähän päälle kolme kymppiä.

Saman voi tehdä kasvoille. Kasvokuppaus heleyttää ja kiinteyttää ihoa. Se perustuu alipaineeseen. Tutkimusten mukaan 15 minuutin kuivakuppaus vastaa tunnin hierontaa. Kävin alipainehoidossa LPG:ssä vuosia sitten ja tajusin nyt, että kuppaus ajaa  saman asian. Sain siis LPG laitteen kotiin näin edulliseen hintaan. Jippiiii!

Kuivakuppaus on hyvä hoito. Tunnen sen jo nyt. Selkääni jäi jälkiä ja yksi mustelmakin ilmestyi. Jäljet haalenevat parissa päivässä, joten no worrys...

Minulla on hillitön itseni hoitamisjakso menossa. Melkeinpä joka ilta teen jotain pientä kivaa itselleni.

Huollamme autojamme, maalaamme kotejamme. Puhdistamme putkistoja, siivoamme rännejä... Sama pitää tehdä tärkeimmälle kodillemme, eli kehollemme. Se kaipaa huoltoa kuljettujen kilometrien jälkeen. Monet ihmiset elävät kipujen kanssa. Elämä ilman kipuja, siihen pitää pyrkiä.
 
 

bytheheart <3

iirispiiris

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018