Guns´N Rosesin biisin nimi oli pakko saada otsikkoon. Meditaatio on kuin taivaan oven kolkutusta...

 

Lapsena päätin, että tämä tyttö tulee oppimaan mielenrauhan. Tulkoon se maksamaan mitä vain.En halunnut olla Raivoava Roland, enkä ongelmissa kiehnaava itkuiikka. En voinut sietää isäni tapaa kiehahtaa nollasta sataan. Se oli kauheaa katseltavaa ja vielä kauheampaa oli, että hän juuttui kuin rikkinäinen äänilevy kertaamaan vastoinkäymisiään. Äiti taas oli rauhallinen ja sovitteleva. Näin siis kaksi käyttäytymismallia ja kahdenlaista mielenhallintaa. Lapsen silmissä äidin malli oli mieluisampi. 

Kun isä kiehnasi epäonnensa pauloissa, purin hampaita yhteen ja päätin, että otan selville miten tuosta tilasta pääsee irti. Näytti siltä, että hän noitui itsensä horman kattilaan valitusvirsillään. Ainut lääke irtiottoon oli Koskenkorva. Sen avulla mieli nollautui ja valituskierre otti pohjaa uudelle... Mietin lapsena, että täytyy olla parempiakin keinoja kuin ällön hajuinen koskenkorva, joka kyykyttää ihmisen lopulta oksentamaan.

 

 

Calma, calma...Zen, zen... Omm...omm...

 

Henkisistä jutuista on tullut trendi, eikä kenenkään tarvitse piilotella mieltymystään aiheeseen. Sosiaalinen media on pullollaan toinen toistaan houkuttelevampaa kurssia mielen hallintaan ja mikäs siinä... Hienoa, että näin on tänä päivänä. Valikoimaa riittää.

Ihmiset löytävät henkisiä asioita eri järjestyksessä, siksi niitä ei voi arvottaa. Joku aloittaa henkisen tiensä ravintonsa muuttamisella, toinen henkistyy jonkun tapahtuman tai ongelman kautta, joku yksinkertaisesti syntyy Om- mantra huulillaan.

Olemme ihmisen kehossa, se tulisi muistaa myös henkistyessämme. Emme voi elää veden alla, emmekä taivaassa. Veden alla tarvitsemme apuvälineitä voidaksemme hengittää ja taivaassa emme tarvitse henkeä lainkaan. Maassa joudumme elämään maan tavalla ja kokemaan raadollisuuttakin. Raadollisuuden sietämiseen on monia keinoja, yksi on meditaatio. Värkit ovat päässämme, niitä ei tarvitse ostaa. Parannuskeino on siis ilmainen.

Meditaatio on monen mielestä vaikeaa

 Niin ajattelin itsekin aikoinaan...

Istuin Lotusasennossa meditointiryhmässä polvet hoosiannaa ujeltaen ja toivoin session loppuvan ennenkuin jalkani päätyisivät kuolioon. Keskittymistä vaivasi kivulias asento ja teeskentelyn tunne. Tuntui kuin ajatuspommi olisi räjäytetty päässäni. Sieltä sinkosi savua ja sanoja niin, ettei mitään rajaa....

Kurkin toisella silmällä vierustoveria ja hermostuin enemmän - Se osaa jo!!!  En oppinut edes tätä! 

Päätin etten istu Lotusmerkkiseen autoonkaan vaikka millainen hurmuri siihen vokottelisi. Hylkäsin ajatuksen meditaatiosta ja totesin ettei se ollu minua varten. Mokomakin teeskentely.

En tiennyt vielä silloin, että meditaatiotapoja on monenlaisia, eikä Lotusasento ole ainoa oikea. Ihminen saattaa harjoittaa itselleen sopivaa meditaatiota tietämättään.

 

Uskon, että mummo Maaningalta osasi jo meditoida

Ennenvanhaan asuttiin pimeissä pirteissä. Ruokittiin perhe ja tehtiin ruumiillista työtä. Nämä ihmiset eivät puhuneet meditaatosta. He rauhoittivat mielensä tekemisellä. 

Alitajunta lepäsi heidän tehdessään seuraavaa...

  •  Leipominen... Leivottiin leivät, käsi liikkui taikinassa, vaivasi... Mieli lepäsi...
  •  Arkiaskareet... Pyykkejä asetettiin narulle, viikattiin. Harjattiin lattiat, tiskattiin... Mieli puhdistui
  •  Samoiltiin metsissä, marjastettiin, sienestettiin, kalastettiin... Mieli maadottui
  •  Kudottiin, neulottiin, virkattiin, ommeltiin ... Mieli rauhottui
  •  Hakattiin halkoja, kannettiin kiviä, korjattiin rikki mennyttä... Mieli uudistui
  •  Niitettiin heinää, tehtiin se seipäälle - Aggressiot laukesivat
  • Lypsettiin lehmiä - kädet toistivat lypsyn vaatimaa kaavaa ja mieli puhdistui

 

 

Näillä minä rauhoitun

 

Jos elämä on kiireistä, enkä meditoi, muutun ärtyneeksi. Pienetkin asiat nousevat suuriksi. Levottomaan mieleeni sopivat hyvin kuuntelumeditaatiot. Kuuntelumeditaatiot muuttivat elämäni.

Paras oli aikoinaan Väino Pertamon Hypnoosirentoutus. Sitä saa yhä kirjastoista. Rakastin Pertamon anteeksiantavaa ja pehmeää ääntä. Pertamo kuiskasi pehmeällä, hieman viskibassoisella äänellään, ettei haittaa vaikka en tänään pääsisi syvälle ... Väinö, et ikinä arvaa miten vapauttavaa se oli.XOXOXO

Pertamon toi minulle aikoinaan eräs lentoemäntä Tiina... Hän kolkutti auton ikkunaan ja antoi sen kuultavaksi. Odotimme lapsia kyytiin Steinerkoulun pihassa. Kiittelin ja ihmettelin yllättävää CD:tä ja päätin kuunnella sen. Olen miettinyt miljoona kertaa, että miten paikallaan Pertamon kuuntelu aikoinaan oli ja miten paljon se minua auttoi. Kiitos Tiinalle vieläkin.

Viime aikoina olen käyttänyt Silva Metodia. Sain sen eräältä miesystävältäni. Olen kuunnellut Silvaa niin, että elämä lähti käsistä ja viskasi minut toiselle puolelle maapalloa... Silvassa ihaninta on se kun ääni sanoo, että LIFE IS UR OWN DESIGN... Tulen siitä niin onnelliseksi, että itkettää.

Silvassa häiritsevää alkuun oli aivojen alfa, beetaäänet... Kun niihin tottuu, niihin rakastuu... Silva ja Pertamo toimivat aina jos tarvitsen ulkopuolista apua olotilaani tai jos olen levoton ja ärtynyt. Linkki yhteen suosikki Silvoistani...

https://www.youtube.com/watch?v=JSGmBGOClQk

Mieleni rauhoittuu myös luovassa toiminnassa, valokuvatessa, piirtäessä, kirjoittaessa ja metsässä kävellessä.Kävely on rakkain meditaatioliikuntamuotoni. Kun kävelen puhdistun sisäisesti ja levottomuus poistuu, uudistun täysin. Kävelen mieluiten yksin, enkä halua juttuseuraa.

Joogassa on myös pari asentoa, joissa rentoudun välittömästi, toinen on Viparita Karania, jalat seinää vasten ja toinen on kivi.

Tiskausmeditaatiokin on tehokas, mieli virittyy lämpimään veteen, vaahtoon ja harjan liikkeeseen... Kädet vaahdossa olen saanut monia hyviä ideoita. 

Kunpa jo lapset oppisivat hallitsemaan mielensä

Australiassa lapsille opetetaan kouluissa meditointia. Mikä voimavara heille tuleekaan!

Ihminen kohtaa elämänsä aikana monenlaista, myös kestämättömiä tilanteita. Jos ihminen tietäisi jo nuorena, että mieltään voi hallita ja kaaoksesta selviää mielen radiokanavaa vaihtamalla, saattaisimme säästyä paljoilta lääkekuluilta, itsemurhilta ja avioeroilta, ainakin murheissa vellomiselta, joka on todella kuluttavaa...

Joskus tuntuu, että kulttuurimme suosii  juuttumista, ongelmien kautta elämistä ja niissä meuhkaamista enemmän kuin ratkaisukeskeisyyttä. Ratkaisukeskeisyys nimetään huuhaaksi, varsinkin jos se on omatoimisesti oivallettua.

Näitä miettien tänään...

Laitan kohta inkivääri teetä. Raastan sitä ja  kurkumaa suureen kuppiin, sitten kuumaa vettä päälle. Sain Kurkuma vinkin ystävältäni Kreetalta... Kurkuma lumosi heti, pirkule mikä terveyspommi, mutta ainut miinus on, että se värjää sormet. Mitenkähän keltaiseksi se vetää hampaat ajan saatossa? Kurkuma on keltaista kultaa...

3 akupunktio ja kuivakuppauskertaa takana. En muista, koska pääni olisi kääntynyt näin hyvin. Hoito jatkuu yhä. Akupunktio ja kuivakuppaus on antanut sellaiset yöunet, ettei edes tukit nuku niin sikeästi. Suosittelen kokeilemaan...

ByTheHeart

iirispiiris <3

Rentouttavaa viikonloppua sinulle, kerrohan millainen meditaatio toimii sinulla?

 

 

 

 

  

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Onko tuota Silva metodia suomeksi? Ymmärrän niin huonosti englantia ja olisin kiinnostunut.

iiris
Liittynyt27.9.2015

Hei, Silvalla on suomenkieliset sivut... 1asiakaspalvelu@silva-menetelma.com, kannattaa kysyä sieltä. Itse en ole törmännyt suomalaiseen versioon, mutta Pertamon äänitettä suosittelen, itselleni se on ollut paras suomalainen. Tiedän, että se häiritsee jos ei ymmärrä jokaista sanaa, itsekään en jokaista sanaa ymmärrä Silvasta, mutta kuulemma se ei haittaa... Kuvittelen vain kaiken...Kuvittelen kolmoset eteen ja kakkoset ja ykköset... rentouttelen kehon ja annan naisen paasata... näen itseni unelmapaikassa jne... ja uskon, että elämä on oma taideteokseni. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018