Kuvilla haluan kertoa toivosta, siitä miten aurinko nousee aina! Siitä miten, elämä kantaa. Se kantaa, usko pois. Kuvat omasta kamerasta.

Onni ei riipu asunnon koosta tai omistustavasta

Olen asunut hulppeissa omakotitaloissa, kahta kerrallaan, mutta se aika on takana. Surullista todeta, mutta hulppeat talot eivät tuo onnea, onnen eväät ovat muualla.

Nyt olen iloinen vuokralainen ja tämä on 5:des asuntoni seitsemän vuoden sisällä. Miksi?

 1. Eka oli erittäin kodikas, mutta sijainniltaan mahdoton työpaikkoihin nähden. Joka päivä 2-3 h työmatkaa on liikaa... 
 2. Tokan asunnon pohjapiirustus oli mahdoton... Keittiön pöytä ei mahtunut mitenkään... Eikä keittiötä oikeastaan ollut - Surkeasti suunniteltu
 3. Kolmannen kohdalla tuli äkkinäinen muutos - Australia ja vuokra-asunto Helsingissä oli liian kallis yhdistää
 4. Palasin reissulta kivaan kämppään, mutta sain hullun naapurin. Hän ahdisteli minua niin, että päätin lähteä
 5. Olen tullut vihdoin kotiin...

Hullusta naapurista sen verran, että olen siinä iässä, etten katsele minkään sortin uhkailua, enkä vainoamista, enkä aio taistella mielipuolia vastaan. 

Muuttokulut teki mieli laskuttaa yläkerran herralta, koska hänen takiaan asuin kämpässä vaivaiset 5 kk. Ei kannata edes kysyä - Otinko yhteyttä taloyhtiöön jne... Kyllä otin... Sieltä kehotettiin ottamaan yhteyttä poliisiin ja kirjaamaan käynnit ylös. Kirjasinkin, niitä tuli 20 kpl, lisäksi tyyppi hakkasi parvekkeen laseja ja seiniään ja vannoi järjestävänsä minulle vaikeuksia. Vastaan tullessaan, tyypin katse puistatti!

Tässä asunnossa ei ole kukaan käynyt ovillani häiriköimässä. Se tuntuu ihanalta!

 

Vuokrakulut pääkaupunkiseudulla ovat kalliit

 

 Asunnonvälittäjä mainitsi, että nykyinen kämppä sopisi myös kahdelle ja jäin asiaa miettimään... En vuokrannut tällä kertaa Satolta, enkä Lumolta vaan yksityiseltä puolelta.

 Asunto on vain 50 neliötä, joten sen suuremmasta ei ole kyse.

Olen uudistanut koko elämän, tavaroita myöden.En halunnut sisustaa olohuonetta enää olohuoneeksi... Olen huomannut, että olohuoneen tarve on olematon. Keittiön merkitys on kasvanut olohuonetta suuremmaksi.

Tein olkkarista makuuhuoneen itselleni. Huoneen jossa on mahdollisuus nostaa jalat seinälle ja levittää joogamatto lattialle. Tässä asunnossa olkkari on ovellinen ja käytävän päässä erillisenä.

Mitä jos ottaisin jonkun asumaan toiseen huoneeseen?

Ensin tulee ajatus, sitten tulee yleensä teko.

 Asialle on pohjaa menneisyydessäni.

Tapahtui about 25 v. sitten...ehkä enemmänkin.

 Asuin Seinäjoella, eikä kesälomasuunnitelmia ollut sille kesälle. Näin lehdessä ilmoituksen, jossa joku etsi asuntoa Seinäjoelta kuukaudeksi ja tarjosi tilalle omaansa Helsingistä. Katsoin kalenteriin ja huomasin, että ajankohta osui lomani ajaksi, joten tartuin luuriin ja tein diilin. 

Tuntematon tyyppi asui kämpässäni kuukauden ja minä hänen asunnossaan keskellä Helsinkiä. En muistaakseni koskaan nähnyt tätä naista, mutta kaikki sujui erinomaisesti. Silloin ei ollut edes kännyköitä vaan puhelut hoidettiin lankapuhelimesta, molemmat hoidimme puhelinmaksut pennin tarkasti eikä laskuylläreitä tullut.

Vuokrasin myös kämppääni Tangomarkkinavieraille. Kaikki sujui erinomaisesti.

Australiassa kimppa-asuminen oli hyvin yleistä. Jos ihmisillä oli ylimääräinen huone - He vuokrasivat sen.

Kimppa-asumisessa on järkeä!

Jaoin kämpän nuoruusvuosina ystävän kanssa ja sittemmin ventovieraan kanssa, molemmat ovat ystäviäni tänäkin päivänä. Kimppa-asuminen poistaa monta ongelmaa 

 • Iäkkäät ihmiset lokeroituvat koteihinsa ja sosiaalisten kontaktien tarpeessa roikkuvat kauppojen, apteekkien ja pankkien kassoilla kertomassa kuulumisiaan. Sorry, mutta näin on. (ent. kassa) 
 • Asumistuet? Jaat asumiskulut toisen kanssa, jolloin et tarvitse tukea ja kaikki säästävät.
 • Terveysvinkkeli? Asuessasi toisen kanssa voit  rauhoittua omaan huoneeseesi, mutta halutessasi aterioida yhdessä ja kuulla kuulumisia, seuraa on lähellä. Se on sosiaalisesti tervehdyttävää. En usko, että yksinäisyys on hyvä kenenkään mielenterveydelle. 
 • Saat apua, jos sairauskohtaus yllättää
 • Jos avain jää kotiin, ei tarvi maksaa kalliita avausmaksuja
 • Opit itsestäsi ja toisesta ihmisestä
 • Sosiaalinen kyvykkyys kasvaa
 • Mieli säilyy joustavana
 • Elämiseen ja matkusteluun jää rahaa enemmän

Hyviä puolia on enemmän kuin huonoja! Sitäpaitsi, huonot puolet tulevat itsestä. Jos on sopeutumaton luonne, epäilevä ja joustamaton, ei kimppa-asumista kannata harkita... Tietenkin vaatii silmää tietää kenet ottaa asumaan kimppakämppään. Pelkkä vuokranmaksu ei riitä, vaikka se on tärkein motiivi. Täytyy olla sosiaalisesti kykenevä jakamaan asioita.

Tartuin facebookkiin, joka on melkoinen Aladdinin Taikalamppu ( sen avulla pääsin Australiaan ja työllistyinkin) Nyt liityin vuokra-asunnot Helsinki sivustolle. Selasin ilmoituksia... Niitä riitti.

Laitoin viestejä muutamaksi kuukaudeksi asuntoa etsiville, koska haluan kokeilla toimiiko juttu kohdallani. Aika pian tärppäsikin.

Eräs halusi tehdä sopimuksen asuntoa näkemättä ja minua tapaamatta. Olen nopeiden liikkeiden nainen, hengähdin syvään ja suostuin... Sitten aloin miettiä, kenenkö kanssa sopparin tulin tehneeksi ... Huomasin, että asukas tulee Venäjältä Petroskoista ja suorittaa työharjoittelunsa Suomessa.

Vähänkö minua jännitti nähdä tyttö. Hän tuli äitinsä kanssa, mutta heidät tavattuani, tiedän, että kaikki tulee sujumaan hyvin. 

Olen iloinen, että uskalsin tehdä tämän. Eilen tulin myöhään kotiin ja minusta on kivaa, että joku ihminen on asunnossani. Se luo kodikkuutta, vaikka hän on omissa oloissaan huoneessaan.

Minä rakastan venäläistä ruokaa ja saatan siis nyt saada jonkun uuden reseptin ja  ehkä opin muutaman sanan kieltä.

Kaikki on siis hyvin, paitsi silmäongelma tietenkin askarruttaa. Hurtti huumori helpottaa sitäkin. Olen päättänyt nauttia silmistäni nyt kaikin tavoin tietoisemmin...Kerään niihin ihania asioita<3. Pidän niille nyt kauneuden sinfonioita.

Niskassani on muuten mustelmia. Olin eilen kuivakuppauksessa ja akupunktiossa... siitä myöhemmin blogeissani.

Bytheheart

iirispiiris

 

Kommentit (2)

iiris
Liittynyt27.9.2015

Yhä edelleen hyvä fiilis vuokralaisesta. Emme paljon näe ja aikataulumme lähtöineen ovat erilaiset. Roskien viennit ja siisteys on toiminut. Minusta on kivaa, etten ole kotona yksin. Lämpimästi suosittelen:) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018