Se tupsahtaa jostain, vaikka et ole vuosiin ollut sen kanssa tekemisissä. Sitä ei voi pestä, puunata eikä sylkäistä. Sitä ei voi oksentaa eikä kurlata. Sitä voi lieventää väkevillä juomilla, mutta krapulassa se kaksinkertaistuu. Se on käsijarru, joka kiskoutuu päälle vauhdissa. Se on ujouden siemen. Ujous punaa posket, kramppaa sanat kurkkuun halkoen ne kahtia kuin kirves takkapuut.

Luulin, että olen kasvanut siitä ulos. Takana olisi nolot jähmettymiset, jalkoihin ja sanoihin kompuroimiset. Tutuilla tantereilla tallustellessa ujoutta ei ole tarvittu.

Uudelle tontille astuttuani, ujous heräsi tukka pörrössä sisältäni. Se hermostui nähtyään, että olin lentänyt maapallon toiselle puolelle. Se kiskaisi käsijarrun päälle niin, että lensin naamalleni ja sitten se torui, että- täälläkö sitä nyt retostellaan, vanha suomalainen nainen, etkö tajua, että elämä on kalkkiviivaa ja tuossa iässä pitää rauhoittua ja syventyä pitsinnypläykseen, eikä haihatella KrodilliDaneista ja luulla olevansa Paluu Edeniin sulotar. Et kai sinä tosissasi luule, että sinua kukaan jaksaa katsella tai kuunnella... muka bloggari... jäitä hattuun ja sassiin.On täällä kyllä kauniinpaa kuin ItäHelsingissä... mutta älä nyt herranjumalasentään joka kadun kulmassa pysähdy juttelemaan, vaikka sinulta jotain kysyttäis...

Suljin korvat ujon puheilta ja määräsin arestiin huoneeseensa, mokomakin rutisija, nyplätköön pitsinsä itse.

Minua kutsutaan rohkeaksi, koska olen muuttanut elämääni moneen kertaan. Hyppinyt tuntemattomiin tietämättä mihin jalat osuu...Jäin miettimään asiaa...Ei tähän  rohkeutta tarvita vain päätös ettei anna ujon hallita itseään Jos pelko hallitsee, pensselit viuhuen maalaamme pirut seinille. Jos ujous hallitsee, kurkimme nurkan takaa toisella silmällä. Jos järki hallitsee, tarkkailemme bensan hintaa ja kerrytämme bonuksia, jos tunteet hallitsevat me rakastamme tai vihaamme. Kummat päätökset ovat sitten parempia, tunteeseen vai järkeen perustuvat?

Kuuntelen sydäntäni, se on kulkenut mukanani nämä vuodet. Se tietää parhaiten mikä sopii minulle. Sydämen viisaus on lahjomaton. Antoine De Saint-exupéryn sanoja lainaten (Pikku Prinssi kirjasta) "Ainoastaan sydämellään näkee hyvin". Intuitio on paras leader ever.

 Australiassa on hurahtanut neljä viikkoa. Kesälomani olisi käytetty, jos olisin jäänyt työpaikkaani.Loman jälkeen ryhtyisin odottamaan  ensi kesää. Niin monen ihmisen kohokohta on kesässä.Talvi työskennellään ja kuljetaan huppu päässä. Sulkeudutaan.

Auringossa on helpompaa olla avoin. Tavataan ihmisiä ja jutellaan naapureiden kanssa. Surukaan ei voi olla yhtä raskas auringon alla kuin se on pimeässä ja pakkasessa. Pimeällä ja pakkasella on tekemistä ujousgeenin kanssa, joku salaliittoteoria kaiketi.

Palm Beachilla en törmännyt Nicole Kidmaniin, kävin kyllä alueella jossa kuvataan saippuaopperaa ja näin huikean hienoja autoja, jopa Mclarenin. Kuvasin niitä hulluna, mutta yksikään kuva ei onnistunut, sillä kamerani tärähti tipahtaessaan kadun kivetykseen. Kuvat olivat sumua... kyllä otti pannuun. Ujostelematta lausuin perkeleet... menen sinne uudelleen, oli se sen verran hieno paikka suurine kivineen, keltaisine hiekkoineen ja huikeine rakennuksineen korkealla rinteessä.

Söin hienostoravintolassa hampurilaisen, se oli ookoo, odottelimme Sonjan kanssa delfiinien tuloa rantaan, mutta tällä kertaa ne eivät saapuneet. Poikkesimme ostoskadulle hienostokadulla ja yksi villatakki kiljui nimeäni... Minullahan on huomenna treffit Australialaisen tyypin kanssa. Keskellä päivää, aukealla paikalla. Ujot eivät mene vieraisiin autoihin, eivätkä syöksy outoihin asuntoihin, joten no problem, en joudu hukkaan. Olisi hullua olla tutustumatta ihmisiin jos on kerran elossa. Kuolleet eivät enää voi. Paitsi jos haudoissa on omat Tinderit, morssaukset... Mene ja tiedä...

Tänä juhannuksena sääskiparat eivät pääse litkimään ujoa vertani. Mutta tarjoilkaa te aperatiivit niille puolestani.

Mukavat Jussit. Toivottavasti ilmat suosivat.

 

By the heart

 

iirispiiris

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram