Aina en tiedä olenko liikaa vai liian vähän.

Vedän puoleeni itseäni taitavampia ihmisiä.

SConneryJDepp habitus, kertoo, että on vuorikiipeillyt lapsesta asti ja jos saa seinän eteensä kiipeää sen kuin Spiderman, samaan hengenvetoon hän toteaa olevansa jazzmuusikko ja designeri. Opiskeluvuodet hän teki mallin töitä. Aamut hän Joogaa ja juoksee ylämäkeä, kesät surffaa.

Vilkuilen nilvelrikkoisia polviani, joiden terävät särmät tököttävät farkkujen läpi ja mietin, että tästäkö se taas alkaa, riittämättömyyden tunne.

 Minun listani kuulostaa tältä: Metron portaissa suljen silmäni, että kestän korkeanpaikankammoni. Korkkareilla kävelen metrin tai kaksi kaatumatta.  KankiKaikkonen joogaa minua notkeammin.  Ylämäkeen en juokse, puuskutan sen pysähdellen. Soitan sujuvasti marakassia. Olen ollut kotiäitinä, apteekin kassana, yrittäjänä ja myyntitykkinä.

Yrityksen lopetin laman iskuun. Tein sen MyWay pää pystyssä, särmikkään rehellisesti ja luottaen, että hyvien tekojen jälkeen saan pyhältäpietarilta  sädekehän viimeisellä portilla. 

SConneryJDeppillä tuntuu olevan pallo hallussa...minun palloni pomppii ties missä.

- Osaatko laittaa ruokaa, hän kysäsee silmiään siristäen  - en oikeastaan, vastaan ja siristän takaisin.

-No ei se haittaa, minä osaan. Olen erinomainen kokki. Italialaisena minulla on ruoka veressä, hän kuittaa.

- Mitä olet opiskellut, hän kysyy - noo yhtä sun toista, letkautan laiskasti. Hän reijittää minut tulikivenkatkuisilla silmillään kuin a-nelosnipun tyhjiä papereita ja mapittaa öö;n kohdalle.

- Mitä teet täällä Australiassa? - Levittelen käsiäni ja kohautan olkapäitä- hoitelen kanoja ja GrannyNannyilen.

- Kanoja...wau, hän nielaisee aataminomena heilahtaen.

Täydellisille ihmisille on parempi  esittäytyä nollana, jotta he eivät haaskaa aikaa epätäydelliseen. Tämä on loistava suojautumiskeino! 

- Meillä on yhteistä, hän väittää, meillä on täydellisen kauniit tyttäret ja molemmilla on niitä vain yksi.

- No, joo, sitä ei voi kumota, vastaan.

 Vaihdamme puhelinnumerot ja jatkamme matkaa. Emme soita. Päivät kuluvat. Puhelin on mykkä. Vilkuilen puhelinta ja ajattelen kylmää sotaa. Tämä on sitä. Hän makaa vallihaudassaan kiikariin katsoen ja odotellen, että ratsastan valkoinen lippu kädessä dyyneille. Turha luulo. Istun korsussani kynsiä viilaillen. Loppuelämä on aikaa, no hurry, no worry. Olen käynyt yhden NollaKympinvaimona elämän, joten toiseen en lähde.

Melkein kaikki ihmismielen ongelmat ovat selitettävissä riittämättömyyden tunteella, Masennus, uhrius, marttyyrius, alakulo, addiktiot...

 Riittämätön tekee seitsemän ihmisen työt ollakseen tarpeeksi ja kuittaa siitä yhden ihmisen palkan. Vuoren huipullakaan hän ei koe täydellisyyttä, koska olisi voinut kiivetä nopeammin. Vaimona riittämätön on oikea jättipotti. Kiltti kiillottaja, joustaa niin, että rustot paukkuu ja tyytyy vähään. Riittämätön koluaa alennusmyyntikorit itselleen jotain hankkiessaan, mutta muille hän on valmis ostamaan tähdet taivaalta, maksoi mitä maksoi. Itselleen riittämätön tyyppi voi myös apatisoitua ja lakata yrittämästä mitään. Sisällään hän kyselee, miksi yrittää kun se ei kelpaa kuitenkaan...

Asioiden tarkastelu monesta kulmasta on kiehtovaa. Joskus juttu muuttuu pohdinnan jälkeen täysin toiseksi.

Nousen  tuolille ja lausun juhlavasti.

- Kotiäitiys on upea työ Se vaatii tekijältään sisun, pitkämielisyyden ja organisointikyvyn lisäksi johtamistaitoja.

- Kotiäitiys on luovaa ongelmanratkaisukykyä vaativaa epäitsekästä työtä. Liputan kaikkien kotiäitien puolesta! 

- Pienyrittäjyys on upea ammatti. Pieni tai suuri yritys, siinä on samat lainalaisuudet. Joskus ei ole vaihtoehtoa, on pakko lopettaa ja mennä muihin töihin, mutta pienyrittäjyyden opit ovat kullanarvoisia. Liputan pienyrittäjien puolesta.

- Nivelrikkoisten ihmisten askel hidastuu kipujen takia. Liputan kaikkien kävelevien nivelrikkoisten puolesta. Emme kiipeile seiniä, mutta pidämme itsemme liikkeessä.

Astun alas tuolilta ja olo tuntuu taivaalliselta.  Arvo omille suorituksille on annettava itse. Esim Kotiäitiys pitäisi voida mainita CV:ssä osoituksena johtamistaidoista ja organisaatiokyvystä,

Parhaita oivalluksia elämässäni on ollut tajuta rittämättömyyden tunteeni. Nyt voin Stopata sen tykkänään, ennenkuin se matelee tuhoamaan ihmissuhteeni.

Kirjoitin peiliin im enough ja katselin sitä parin viikon ajan. Vinkin sain eräältä amerikkalaiselta gurulta. 

On turhaa miettiä riitämmekö me ympäristölle, tärkeintä olisi miettiä riitämmekö me itsellemme! 

Sallitko unelmien toteutumisen, vai kuulostaako ne liian hyviltä sinulle?

Tee sallimusharjoitteet kolmannessa persoonassa.

- Joka hetki joku saa uuden ihanan työn...Joka hetki joku löytää ihanan rakkauden...Joka hetki onni potkii jotakuta...

Kolmannessa persoonassa sanottuna asia tuntuu todemmalta ja pikkuhiljaa voit uskoa, että olet se JOKU!!!

 

Sallitaan IHMEET itsellemme...Niitä tapahtuu. Aarrekarttani on enää yhtä asiaa vaille täysin toteutunut... kuljen ihmeiden täyttämää polkua. Ihmeet loin ajatuksilla päähäni ja ne aineellistuivat eteeni, joskin maapallon toisella puolella...

Bythe heart

iirispiiris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kiitos, jälleen ihan kirjoitus. Tempaa mukaansa kuin hyvä romaani. Ja mikä hauskinta ...tuntuu kuin omia ajatuksiani kirjoittaisit :) Tästä hyvä jatkaa helteistä vapaapäivän viettoa.

Kaikkea ihanaa sinulle.

-Arja

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram