Kateus kertoo mitä haluat, se on opas

 Kateus on voimavara, energianlähde, mutta tunnistamatta jätettynä sisuksia kaluava noita. Jos rintaan pistää kateus, on hyvä purkaa se ja jalostaa siitä purje veneeseesi, joka ohjaa uuteen suuntaan. Alla tarinoita miten kateus on vienyt minua eteenpäin. 

Kateus kehoitti kouluttautumaan

Kadehdin kosmetologeja... Jos joku oli juuri avannut hoitolan tai päässyt kouluun, tunsin piston sydämessäni. Silloin en osannut ajatella sen olevan kateutta, mutta sitä se oli. Pistos sydämessä osoitti, että olen väärällä tiellä ja joku oli sukeltanut minulle kuuluviin saappaisiin.

En koskaan kadehtinut sisareni akateemista huippu-uraa, koska en halunnut sitä itselleni. Sen sijaan kadehdin tuntemattomia kosmetologeja jotka puristelivat finnejä. Kateus ei lajittele ammatteja hienousjärjestykseen. Kateus osoittaa sen, kuka haluaisit olla.

Kun jalostin kateuden toiminnaksi ja pääsin kosmetologiopintoihin yli 30- vuotiaana, kateus tyhjeni kuin ilmapallo ja katosi avaruuteen. Se oli tehnyt tehtävänsä.

En kadehdi ystävieni kauneutta, mutta olen kadehtinut "sinisilmäisyyttä"

 

Minulla on valtava määrä kauniita ystäviä, enkä kadehdi heidän olemustaan.Saan kauniista ihmisistä energiaa. Kun näen kaunottaren, ilahdun ja voimistun. Ihailen häntä kuin kaunista kukkaa, koska hän on ilo silmälle. Joskus surettaa miten paljon kauniita ihmisiä kadehditaan, eivätkä he ole kauniita toisia häiritäkseen, ovat vain saaneet sen synnyinlahjakseen tai pitäneet itsestään huolta.

Sen sijaan olen kadehtinut joidenkin ystävien " sinisilmäisyyttä" . Sitä olen kadehtinut siksi, että olin nähnyt jo yhtä sun toista ennenkuin kasvoin aikuiseksi, joten siniset silmät katosivat ja turhan tarkat tulivat tilalle. Olisin halunnut elää pitempään pehmeässä unessa.

Seksuaalista vapautta olen kadehtinut

Seksuaalinen vapaus ei ole ikäluokkani naisille itsestään selvyys ja olen ollut kateellinen ihmiselle, jotka ovat olleet vapaampia sen ilmaisussa jo nuorena. Seksuaalienergia on iloa tuottava lahja, eikä häpeä jota tulisi piilotella.

Ikäluokkani on kasvatettu "nunniksi" ja meidät on aivopesty ajattelemaan seksiä kapeasta horisontista.

Kuvio on mielenkiintoinen ja mielestäni pohdinnan arvoinen. Seksuaalienergia on osa ihmisyyttä ja ei ole hyvä jos tärkeä energianpyörre on meissä lukittu.

Timmin vartalon kadehtimisessa olisi järkeä!

Olisi hyödyllistä kadehtia ihmisten timmejä kroppia ja on pakko myöntää, että tämä kateus on herännyt oman kroppani muuttumisen myötä... Tiedän, miten valtavan työmäärän kropan ylläpito vaatii ja väsyn jo pelkästä ajatuksesta ja siksi kadehdin niitä, jotka eivät väsy. Tämä kateus on hyvää laatua, eli innostaa tekemään jotain... Go girl Go!  

Kadehdin bloggareita ennenkuin aloitin omani

Taisin kadehtia bloggareita, kun en päässyt omassani alkuun. Virittelin Vintagenaista viisi vuotta. En lukenut kenenkään blogeja... He tekivät sitä mitä minäkin halusin ja se kipristeli ikävästi rinnassa. Joskus kurkkasin jonkun blogiin ja tunsin mitättömyyttä...

Mutta pääsin siitä yli.  

Jos joku kadehtii bloggausta, suosittelen aloittamaan blogin mitä pikimmin, sillä kateus on opas ja kertoo, että tukahdutat luovuuttasi ja et ole tehnyt tärkeää siirtoa elämässäsi. Bloggauksen aloitus on mahdollinen jokaiselle. Mutta jos kadehdit tanssijoita tai kokkeja, se on sinun juttusi. Tähtää sinne.

Enää en kadehdi bloggareita, joten taas lensi yksi kateus kaasuna Saharaan.

Somekateus riipii rintaa...

Somekateus on oma lajinsa. Kadehdin matkoja, joilla joku aina on. Paitsi en silloin kun joku ilmoitti saaneensa luteita ja niitä oli vaikea häätää... Mutta kadehdin kuvia varpaista hiekkarannoilla ja skumppalaseista...

Kateus opastaa minua hankkimaan matkoja - Mitäs kitiset, tee jotain, pahvi! 

En kadehdi laukkuja, kenkiä, kelloja, mökkejä, avioliittoja, sormuksia enkä ihmissuhteita. Täysin paatunut kadehtija en siis ole. 

Ihailen itsensä löytäneitä, omissa nahoissaan viihtyviä ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa ei ja kyllä. Jotka osaavat relata ja toimia sopivassa suhteessa. Jotka nauttivat elämästä ja kääntävät vaikeudet voitoiksi. 

 

Sorry nuoret, mutta en kadehdi teitä...

Monesti luullaan, että me vanhat naiset kadehdimme nuoria, mutta jos nuoruudesta on selvinnyt, ei huteran minän vuosia enää kaipaa. Ruuhkavuosista vapautuneina,uudet kaaosvuodet eivät (believe me or not) kiinnosta. Nuoruus on haasteellista aikaa ja kiitos, kerta riitti.

Nuoren ulkonäkökään ei ole kateuden kohde, paitsi vatsan alueelta. Sen timmin lautavatsan tahtoisin takaisin... 

 

Hyödynnetään kateus, eikä jäädä sen vangiksi

 

Ensi kerralla, jos jonkun toisen onni pistää rintaasi, se on asia jota elämääsi kaipaat. Pistä tuulemaan ja hanki se. Sinulla on samat mahdollisuudet kuin hänellä - Kuuntele opastasi, kateuden vihreää noitaa jolla on voimaa. 

 

Lennetään kateuden luudalla;) kohti aurinkoa!

 

ByTheHeart <3

iirispiiris

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuusikymppinen kosmetologi, joka uskoo muutoksen voimaan. Hän KonMarittaa kotinsa ja tekee virheen aarrekarttaansa. Hänellä on laukussaan seitsemän kertaa suurentava peili ja päälakea koristaa silmälasien kirjo. Rakkaus muotiin, kosmetiikkaan ja hyvinvointiin ei koskaan kuole, mutta sitä pitää päivittää. 

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram