Mekko palkitun suunnittelijan Emma Saarnion

Kuulun siihen kyykkykeiju sukupolveen joka kasvatettiin rakastamaan muita, ei itseään. Meidät opetettiin niiaamaan vähän joka suuntaan ja tunteet piti piillottaa. 

Olimme koko nuoruutemme ja parhaat vuotemme nöyriä ja kilttejä, teimme niin kuin käskettiin ja vielä piirun verran enemmän, jotta meidät hyväksyttäisiin.

Sitten tuli uusi aika, jolloin sai rakastaa itseään. Erittäin hämmentävää oli kuulla väite, ettei osaa rakastaa toisia ennenkuin oppii rakastamaan itseään. Huh, siinäpä olikin sulatettavaa kyykkykeijuille jotka oli opetettu rakastamaan muita... Auton kääntäminen täydessä vauhdissa on vaikeaa, samoin alitajuntaisten tapojen muuttaminen. 

Muutaman vuoden tauon jälkeen oli kiva piipahtaa messuilla, joilla saa avoimesti rakastaa itseään ja tutustua kaikkeen hyvinvoinnin ja muodin saralla.

Näytöstä katsellessessa huomasin mielessä haikeutta Huomasin tulleeni vanhaksi. Glamour oli jotenkin kadonnut. 

Ymmärsin, että Glamour on kadonnut sisältäni, eikä niinkään showsta. Showssa oli kaikki palat kohdillaan. Luin Me Naiset lehdestä otsikon kuinka ihminen voi muuttua vessan pyttyä pestessään ja minulle on käynyt juuri niin.

Minusta on tullut nirsompi, stressiä välttelevämpi, itsekkäämpi ja ärtyisämpi. Ennen pinnani kesti loputtomiin. Nykyään se tuohtuu pienemmästäkin.

Kun on kuuskymppisen motoriikalla tanssinut nuoralla viimeisen vuoden, kieli keskellä suuta, putoamista peläten, muuttuu väistämättä.

Alla muutama juttu, joka ilahdutti ja lämmitti minua, vanhaa ärtyisää jäärää.

Ihastuin tähän kauluriin. Tämä on suomalaista designeria parhaimmillaan. Innostun pelkästä ajatuksesta. Kuvitelkaa, ensin on vain lanka ja siitä syntyy nämä ihanuudet! 

Ensinnäkin kaulaani palelee koko ajan. Tämä kauluri on kaunis kuin koru ja tekee tylsemmästäkin puvusta mielenkiintoisen. Tästä tulee Kalevala mieleen. Töissä todellakin yhdistetään taide, viisaus, fengshui, luonto, hyvinvointi ja naisellisuus. Joululahjatoiveeni on selvä, kauluri minulle pliis!

Innostun aina nähdessäni ihmisen pukevan tuotteiksi sisäisen maailmansa. Sinäkin voit! Jos sinulla on jokin idea sisälläsi se pyrkii ulos, usko pois. Se kupruilee sinussa ja tekee sinusta tyytymättömän... Se narisuttaa sinua kuin vanhaa ladon ovea, ellet kuuntele ideaasi ja toteuta sitä.

Käy katsomassa lisää Mai Niemen tuotantoa, jos kiinnostuit

https://www.mainiemi.com/shop

Tämä valkoinen lankakoru on minusta hurjan kaunis. Osaan kuvitella sen yksinkertaisen pikkumustan piristäjänä, ainakin itselläni.

Ihmisillä on paljon tatskoja jaloissaan, mutta mitä jos menisist ja ostaisit itsellesi sukkahousut kuvioinnilla?

Nämä sukkikset piristävät taatusti päivän ja herättävät keskusteluja. Itseasiassa noi Hitchcockin linnut ovat tosi söpöjä. Näin muuttolintujen aikaan mätsäävät niin taivaan kanssa yhteen.

Rapatessa roiskuu. Jos on kurja keli, niin mikäs sen hauskempaa kuin laittaa jalkaan jo valmiiksi tahraiset sukkikset... Loistava idea. Ei tarvitse pestä ihan joka päivä. Sydänsukkikset taas voivat olla viesti kumppanille. Jos tyyppi ei vähemmällä tajua sinun ihastuneen, nosta jalat pöydälle ja siinä se...

Innostun tästä innovaatiosta. Vilmurin sivuilla kannattaa käydä fiilistelemässä ja mennä mukaan uuteen sukkahousumaailmaan.

https://www.weecos.com/fi/vilmuri-vilma-wallinmaa

Nämä korut hurmasivat. Taas yksi joululahja idis, tälläinen koru omalla voimalauseella, pliis... Oma voimalauseeni on ehdottomasti - Im enough... Unohdan sen aina, joten se olisi hyvä lukea jossain, että uskoisin riittäväni vihdoin ja viimein itselleni siis. Muille olen aina riittänyt.

 

Kannattaa käydä katsomassa tämänkin suomalaisen rakkaudella synnytetyn yrityksen juttuja.

Näissä vaatteissa on jotain hauskaa. Ei ihme, että suunnittelija oli palkittu. Minusta on jännää, että vaatteissa on eläinten kuvia meidän luonnosta. Kettuja, lintuja, pöllöjä. Ne ovat todella kauniita joten miks ei!

Mutta ehdottomasti vitsikkäintä oli Jouko takki. Mistä ihmeestä idea on tuohon kummunnut? Jostain tosimiehestäkö, joka on vienyt Emman sydämen?

 

Millaista olisi olla hatuntekijä? éN Hats valmistaa ihanan värikkäitä ja suuri lierisiä hattuja. Ne olivat todella ilopilleri päähinemaailmaan. Hatuntekijä kertoi, että yksi hattu valmistuu kahdessa päivässä. Sen takia hintakaan ei voi olla kovin alhainen.

https://enhats.com/pages/about

Tää kynä kirjoittaa kivut pois. Paina kynällä kipupisteeseen ja kipu aaltoilee pois. Ihminen jolla on kovia kipuja on varmasti valmis kokeilemaan mitä vain. Kokeilin kynää messuilla, nyt kivuttomaan käteeni, joten tuloksista en osaa sanoa, mutta haluaisn testata ehdottomasti, sillä kolotuksia on.

Tämä tässä on kipusiipi. Kiva nimi, eikö vain? Kuulemma voi käyttää jopa migreeniin. Mietin, että mitenkäköhän tehoaa niskakipuun. Jänskä vekotin ja kulkee patterilla. Liimaa se vain ihoon ja tsädäm... 

Näitä vekottimia oli lisää sivuilla www.terveystekniikka.fi.

Tälläisiä juttuja jäi mieleen I love me messuilta. Olen käynyt näillä messuilla noin 35 vuoden ajan ja ekaa kertaa tunsin itseni vanhaksi. Nyyh;(

Kiitos! Iloista viikkoa teille kaikille. Kohta ollaan joulussa, sillä ainakin oma kalenteri näyttää kiireiseltä ja varoitan teitä, marraskuu on pahin painajainen minulle. Nukkuisin mielelläni koko kuun lämmitetyn viltin alla.

ByTheHeart

<3

iirispiiris

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018