Tämä komistus on Salviamies Rauschilta... Hän käyttää samaa shampoota kuin minä. Aito harmaakin kaipaa kirkastajaa. Tämän miehen Charmia harmaus lisää, vai mitä mieltä olet?

Harmaa on nyt in...

 

Nuoret naiset kulkevat kaduilla harmaissaan. Heitä se pukee hyvin. He ovat haltioissaan nähdessään aidon harmaan tukan. Toivottavasti muoti säilyy pitkään katukuvassa. Nykyään näkee todella kauniita liilaan, violettiin ja siniseen taittavia harmaita. Liila on tähtäimessäni.

Harmaa tukka on riesa. Siihen on vaikeaa sopeutua ja sen hyväksyminen vie aikaa.

Mieti tilannetta, että menet värjäämään hiuksesi tuttuun sävyyn ja sinusta tehdään vahingossa platinablondi. Suuttuisit. Kirkaisisit peilikuvaa katsoessasi ja vaatisit uuden värin. 

Harva harmaantuu tasaisesti, eikä se tapahdu yhdessä yössä. Ohimot harmaantuvat ensin ja lopuksi takahiukset. Kuvan Salviamiehellä on paksu tukka, mutta todellisuudessa tukka harvenee harmaantumisen yhteydessä.

Harmaa hius on myös oikukas. Se saattaa olla aivan eri laatua kuin muu tukkasi.  

Harmaan sävyjä on useita. On helmen harmaita, on teräksisen pannun harmaita, on hiirenharmaita ja puhtaan valkoisia.

Ensimmäiset harmaat ilmaantuivat päähäni jo 25 vuotiaana, Silloin se oli jotenkin Cool...muttei enää.

Kampaajani sanoi, että harmaat hiukseni ovat kähärät, mutta nyt tuntuu siltä, että tukkani on vain suorentunut, vaikka käytän CurlyGirlmethodia 

 

CurlyGirl:iin liittyvät ongelmani

 

  1. Tukassani on kahta lajia. Terve oma tukka ja sairas värjätty tukka 
  2. Hiukset tippuvat keväisen stressin seurauksena
  3. Takaraivossa on järjetön pyörre, joka kinuaa harjaa, tupeerausta tai fööniä
  4. Hiuslatvat ovat keltaiset, hairahdusvärjäyksen seurauksena

 

CG- metodi on muuttanut hiustani 

 

Tukka tuntuu pehmeämmältä, ehkä vähän löllömmältä, sillä aiemmin se oli kuin peltisotilas. Se on ilmavampi ja helpompi käsitellä. Se pysyy paremmin korvan takana ja näyttää kiiltävämmältä.

Olen  saanut systeemistä irti mukavia asioita. Afroa en siitä toivokaan. Pehmeät laineet riittävät. En voi toteuttaa CG täydellisenä... Esiintyäkseni siedettävänä, käytän kampaa ja harjaa pyörteen peittoamiseen... Joskus kiireessä on föönattava ja silloin tällöin päänahkani tuoksuu omituiselle. Siihen auttaa vain shampoopesu.

 

Ikääntymisen symbolien ilmestyminen elämään surettaa

Kysymys on luopumisesta... Kun tukkaväri, jonka saimme synnyinlahjaksi haalistuu ja muuttuu harmaaksi, tuntuu, että parhaat vuodet ovat takanapäin.

Naiset eivät ole ainoita. Tiedättehän lätsämiehet, ne jotka piilottavat harventuneet ohimonsa, kaljunsa  tai harmauden päähineen alle. Se kertoo miten kova pala tukan muuttuminen on. Kun tukka viedään tai sen väri vaihtuu, se tuntuu sisimmässä. En usko, että asia on samantekevä kenellekään.

Ihana sininen shampoo

Onneksi saamme sinishampoilla piristettä hiuksiimme, sillä aidoissa harmaissa tapahtuu myös kellertymistä. Ehdoton suosikkini on Salviashampoo... Olen kokeillut monenlaisia sinishampoita, mutta ne kutittavat päänahkaani ja värjäävät suihkutilan verhoja myöden.

Salvia on yrttinä kotoisin Välimereltä ja sitä käytetään ruuanlaitossa. Etenkin liharuokiin se sopii mainiosti. Salvian kukat ovat sinivioletteja ja vihreät lehdet taittavat hopeaan.

Salviashampoon etuja muihin sinishampoisiin. 

  • Se ei tee tukastani sinistä
  • Se kirkastaa taittaen keltaisuutta 
  • Shampoon eteeriset öljyt desinfioivat päänahkaa poistaen ikävää tuoksua.
  •  Shampoo tekee hiuksista kiiltävät

Kuvassa on myös Ginseng Koffein hoitsikka. Vein sen mökille kokeiluun, sillä meitä harventuvatukkaisia on muitakin kuin minä. Kerron tuloksista myöhemmin, kun niitä kokeilijoilta kuulen.
 

Fanaatikoksi en rupea

Sorry, ettei minun harmaa pehkoni puhkea afroon. Aion jatkaa CG methodia, varsinkin hoitoainepesut ovat mukavia ja jälkihoitoaineen käyttö ja hiusnaamio, mutta silloin tällöin täräytän shampoopesun.. On mukavaa kokeilla CG:tä, mutta fanaatikoksi en rupea. 

 

Aika hurjaa on, että juhannus on jo lusittu... Omani meni verinäytteitä tarjoillessa sääskiparville. Jostain syystä ne olivat ihastuneet takapuoleeni... Se on kupattu niin täyteen paukamia, ettei mitään rajaa... Etupuolta huidoin ahkerasti ja listin niitä peijakkaita, mutta OFF tuli vain etulinjalle.... Niin, suomen kesä, ah niin arvaamaton... Ja onhan se kivaa, että edes sääsket ovat hulluna kroppaani. Tunsin itseni hyvin suosituksi.

Toivottavasti te olette säästyneet sääskiltä ja juhannus oli rentouttava!

 

ByTheHeart<3

 

iirispiiris

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

iiris
Liittynyt27.9.2015

Voihan Gurly--- kiitos, juuri minulle voi näin tapahtua. Sanasokea olen ja pluslasitkin +4... Mutta suurkiitos, korjattu on...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram