Tukkajuttui ja tukkataikoi

Ensimmäinen aamuni suomessa alkoi kävelyllä kampaajalle. Pipo päähän ja reppu selkään ja Jumbon kauppakeskukseen. Hairstoresta löytyi vapaa tuoli ja sakset.  

En halua sitoa kampaajan käsiä ja ohjailla likaa, jotta hän säilyttäisi luovuutensa .Mutta nyt löin reseptin pöytään ja pyysin tuttua MiaFarrow HalleBerry tyyliä. 

Australiassa näin hienoja irokeesejä  minua parikymmentä vuotta nuoremmilla (terkut Hannalle) ja Irokeesit olivat puhdasta rokkenrollia. Kauniiden mekkojen, punaisten huulien ja korkkareiden kera ne huokuivat feminiinisyyttä ja rohkeutta. Irokeesinainen on takuulla elämänsä ohjaksissa. Hiukset viestivät paljon. Itse en uskalla ihan irokeesia leikata mutta sivuhiuksia litistän välillä ja nostan otsarin ylös, se on mummokeesi ja toimii niinkin. 

Naisellisuus ei katoa lyhyillä hiuksilla. joskus se jopa korostuu. Isot korvakorut sopivat lyhyeen tukkaan viestimään, että olet nainen.

Kampaaja ymmärsi heti mitä halusin

Keskustelin kampaajan kanssa siitä miten hiukset muuttuvat iän myötä ja hän totesi, että vaikka emme kaljuunnu kuten miehet, tukkamme ohenee ohimoilta tai päälaelta. Kuulun ohimotyyppiin. Ohimojen ohentuessa otsatukkaa ei saa kuriin. Siksi annoin saksien tanssia. 

Jos laitan jakauksen tuttuun paikkaan, näytän miltei kaljulta, koska ohimot ovat ohenneet

Hiukset ovat yksi asia, jossa emme uskalla heittäytyä. Pidämme kiinni samasta kampauksesta jopa koko ikämme. Joidenkin ihmisten tavaramerkki on hiuksissa. Jos he muuttaisivat hiuksiaan, heidän persoonansa katoaisi tuhkana tuuleen. Miehet alkavat pitää hattuja tai lippiksiä, kun tukkaongelmat yllättävät, me naiset sensijaan takerrumme entistä enemmän entiseen malliimme.

Hyödynnä pyörteet uudella tavalla

Minulla on pyörre takahiuksissa.  Näin reissullani tyylikkääksi leikkattuja lyhyitä hiuksia joissa pyörrettä oli käytetty taitavasti hyväkseen. Miksi tuskailla sen peittämisessä? Voisimme ottaa mallia sisustamisesta, jos et voi peittää, korosta.

Lyhyet hiukset voi stailata moneen malliin

Kampaajat kyselevät jakauksen paikkaa. Jos pidämme jakausta aina samalla puolella hiukset kuluvat. Jakausta on hyvä vaihdella. Joskus pelkkä jakauksen vaihto saa sinut nuortumaan.

 

Vanhentavat hiustyylit ovat

 1.  Punainen permanentattu tukka ja siinä pitkä harmaa juuri
 2.  Tumma tukka ja pitkä harmaa juuri
 3.  Nuttura päälaella, linnunpesää muistuttava keko
 4.  Ohuet letit tai saparot
 5.  Otsari ja raskaat silmälasit
 6.  Rullakampaus vanhaan tyyliin
 7.  Kärähtänyt permis
 8.  Keltainen telttamainen polkkis
 9.  Niskaponnari, jota ei ole tupeerattu, eikä korostettu päälaelta
 10. Ylivalkastu tukka
 11. Ylimusta tukka
 12. Solki/ pinniviidakko hiuksissa

Hyvä leikkaus on kuin asuste, vaatteet näyttävät uusilta

Me suomalaiset olemme uskollisia kampaajillemme. Jos teemme harha-askeleen, pelkäämme vakikampaajan huomaavan muutoksen ja koemme pettäneemme hänet. Suhteemme kampaajaan on melkein kuin avioliitto.

 Kampaajaa on lupa vaihtaa. Tämä maailma on vapaa.

Tiedän, etteivät kampaajat kyttää asiakkaan hiuksia " sillä silmällä". Päinvastoin jotkut heistä jopa toivovat, että asiakkaat kokeilevat uusia tuulia ja palaavat sitten takaisin, jos siltä tuntuu.

Kampaajat ova hengenhoitajia. Heidän penkkiinsä on ihanaa istua, koska tukan lisäksi heiltä saa hyvinvointia. Kampaajan ammatti on mielestäni erittäin vaativa. Työ on mielikuvien toteuttamista ja joskus mielikuvat eivät kohtaa.

Toivo rehellisyyttä kampaajalta ja uskalla ottaa se vastaan

Joskus rehellisyys sattuu. Mutta rehellisyys on parasta mitä voimme saada toiselta ihmiseltä, oli se asiantuntija, ystävä tai läheinen. 

Suomalainen nainen ei totuuksia latele, vaan kiertelee ja kaartelee, ollakseen kiva ihminen.

Palaute jota en kampaajalta tullessani halua kuulla keneltäkään

Monesti olen kuullut kampaajalta tullessani

- tuo on parempi kuin se edellinen...

Tunnen välittömästi, että olen hillunut kaamean näköisenä jo pitkään mutta kukaan ei ole viitsinyt sitä sanoa ääneen.

Joskus toivoisin kampaajien kehuvan työtään ja sanovan asiakkaalle joka on uhmannut päänsä uudelle tyylille, että wau näytät hyvältä. 

Mutta suomalainen kampaaja on ujo tässä merkittävässä asiassa. Hän ei kehtaa kehua työtään, vaikka olisi siihen itsekin tyytyväinen. Mutta hänen tulisi ymmärtää, että tuo kehu on tärkeä asiakkaalle joka heti alkaa epäröidä näyttääkö sittenkin idiootilta ja kaipaa tukea valinnalleen.

 

Nyt alan taas kasvattamaan hiuksia, onpahan ainakin jotain hommaa....

Näytän kuvissa paremmalta kuin livenä. Kasvoni ova ryppyiset, varsinkin auringon holtittoman oton jälkeen. Makuuasento silittää kasvot kuin kasvot, jos otat selfien. Asennolla on siis merkitystä kuvaushommissa.

Olen kuunnellut radiota ahkerasti

Suomessa on miljoona yksinäistä...  Olen yksi niistä

Kynttilöiden poltto on vaarallista sisäilmalle ja etenkin vauvoille

Blackfriday vihastuttaa ja ihastuttaa, tein huippulöydön lauantaina. Ostin maton alkuperäishinta 389, nyt 40 e...

Pakkasella uhkaillaan

Helsinki ottaa käyttöön rekrytointitavan jossa ei käy ilmi nimi, ei ikä, ei sukupuoli...Hieno homma!

Töitä etsiessäni havaitsen selvää ikärasismia!

On kiva olla kotimaassa, tää on tuttua, tää pimeys ja koleus

Se oli unta se aurinko ja meri ja eukalyptyspuut, vai oliko?

Pysytään vahvoina, vaikka iho jo kiljuu kuivuuttaan ja kädet halkeilevat... ilmiö jota en Australiassa kokenut

ByTheHeart

iirispiiris

 

 

 

 

Kommentit (4)

Selja
1/4 | 

Kiitos että jatkat kirjoittamista! Pidän elämänkokemuksestasi ja asenteesta joka sinusta huokuu. Olet voimaannuttava rohkeudessasi ja avoimuudessasi. Pidän tyylistäsi sanoittaa ja elää. Hyvä Sinä!

Anna Ohana
3/4 | 

Hyvä juttu lyhyistä hiuksista! Itse leikkautin polkkatukkani lyhyeksi noin 5 vuotta sitten, koska hiukset alkoivat harventua. Oli jotenkin rajua leikkauttaa ne, koska oli lähes tunne, etten ole enää naisellinen sen jälkeen: pulleat posket ja lyhyt tukka! Vaan toisin kävi. Pitkä kaula, roikkuvat isot korvikset ja milloin minnekin suunnattu tukka, toimii!!! Ihastuin suuresti tuohon kuvaasi, missä hiuksesi ovat kammattu keesin tyyliin! Ja tuo hiustesi väri! <3 Vaikka miullakin ikää alkaa olemaan kohta 50 niin ei ole harmaasta tietoakaan, eikä värillä sitä saa. Olet kyllä upea!!! Kiitos blogistasi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram