Onkohan tämä amme Helka neidille?- Ihanaa- voin nähdä miten pohje siellä vilahtaa

 

Päätin piristää itseäni ja varasin ajan Flamingoon

Kamalaa tunnustaa, mutta en ole koskaan käynyt Flamingon Spassa. Olen työntänyt tyttäreni sinne kavereineen ja laittanut isän vahdiksi. Minua on ahdistanut ajatus itsestäni uikkareissa, talven valkaisemine kinttuineni ja punaisine nenineni. Pitäisi ottaa suihkurusketus, sokeroinnit, irtoripset ja paastota pari viikkoa, jotta vatsa ei pömpöttäisi... Liikaa vaivaa yhden kylpyläreissun takia. Nuo toimenpiteet sen varalle, että joku tuttu astelisi vastaan... Miten naurettavia tekosyitä ego keksii... Ego, jonka pitäisi olla täydellinen, eikä se ole. Onneksi likinäköisyys on astunut elämääni, eikä virheitään enää näe. Suvaitsee siis enemmän, jopa säärikarvan, jonka tuntee sormenpäillään pohkeessaan.

Rutiinien katkaiseminen on tärkeää

Seikkailuni Span maailmaan alkoi googlauksella. Mitä hoitoja olisi tarjolla? Vapaita aikoja löytyikin ja niin lähdin marssimaan tuiskuun, huppu otsallani, ajatuksissani haave- kylmästä lämpimään.

Ystävällinen henkilökunta opasti noviisia ja rannekkeella söhläsin itseni porteista pukuhuoneelle.

Sain valkoisen kylpytakin, eikä minun tarvinnut hillua alastomana kenenkään silmissä. Riisuin rauhassa ja otin pyyhkeen kainalooni ja jäin odottamaan hoitajaa, joka ohjaisi minut Heinä-höyryyn.

Oli kivaa katsella ihmisiä, innokkaita lapsosia kirmaamassa vesipuistoon. Rentous alkoi jo tossuista. Niin värikkäät ja pehmeät!

Miksi en ole tehnyt tätä aiemmin?

Hoitaja haki minut ajallaan ja lähdimme hoitohuonetta kohti. Rentouduin jo hoitotilojen kauneudesta.

Olin hoitohuoneen ainut asukki ja sain valita paikan. Valitsin keskimmäisen ja minut peitettiin paperilakanaan, josta pää pulpahti esiin. Tunsin lämmön selkääni vasten. Hoito helli yläselän lihaksia, jotka olivat kiljuneet ärräpäitä jo viikkoja.

Tuolilla odotti Kombucha juoma. Mikä autuus ja onni ja lämpö.

25 minuuttia kului nopeasti. Suljin silmäni ja ajattelin kivoja asioita. Tulevaa, josta en tiedä ja hyvä niin. Se muotoutuu päivä kerrallaan valintojeni mukaan. Im the bossgirl! Sellaiseksi oloni tunsin, ylhäisessä yksinäisyydessä, pää tulvillaan tarinoita ja suunnitelmia.

Heinät rapisivat koneessa ja höyryn lämpö valtasi kehoni. Oli hyvä olla.

Hoidon jälkeen lepäilin lepohuoneessa ja siemailin yrttiteetä

Riehaannuin, en halunnut lopettaa vielä

Minua kiinnosti simpukkapeti, josta luin esittelyn. Värivalojen loisteessa makoilisin rentouttavaa musiikkia kuunnellen ja kroppani lilluisi savessa. Katosta suihkuava vesi piristäisi minut iltaa varten.

Ulkona tuiskutti ja tuuli vihmoi, joten sinne meneminen ei houkutellut. Niinpä varasin ajan vielä simpukan lämpöön. Elämässä pitää olla näitä hetkiä! 

Simpukkapedissä minua odotti valkeaan saveen piirretty sydän. Suloista.

Sain olla nakupellenä tai uikkarissa, miten vain itse haluaisin. Päätin riisua pelleksi ja heittäydyin saven sekaan. Levitin sitä kasvoilleni ja koko kropalle. Sitten vain makoiln lämpimässä keinuvassa simpukassa. Peti hieroi hellästi ristiselkääni. Mietin miten hauskaa pedissä olisi jonkun toisen kanssa, naurattaisi ainakin, mutta meni se näinkin, toinen puoli tyhjänä. Huone täyttyi pehmeästä musiikista ja höyrystä. Oli taas hyvä olla. 25 minuuttia hurahti nopeasti. Oloni oli pehmeä ja puhdas. Rentoutunut.

Tässä olen Heinä- Höyryhoidossa ja kuva on lakanan alta. Heinä-Höyry hoito kuulemma sopii myös allergioille, mutta omalla vastuulla.
Yksinkin voi pitää hauskaa. Kelailin keitä kaikkia kutsun kanssani Heinä-Höyryhuoneeseen. Voiko ihanampaa meetingmestaa olla?
Heinä-Höyryhuoneessa rapisee ja rohisee, lakanan alla höyrystyy ja lämpö leviää etenkin yläselkään
Kurkkailin myös muihin hoitohuoneisiin. Mitäköhän tässä huoneessa tehdään?

Tunnelma lepohuoneessa. Tarjolla oli yrttiteetä ja raikasta vettä. Sisustuksessa silmä lepäsi, avaruus toi tilaa ajatella
Tasapaino on tärkeä. Jing ja Jang. Miten helposti se horjuu, arjen kiireissä ja velvollisuuksissa?

Hoitojen edullisuus yllätti

Heinä-Höyryhoito oli nyt tarjouksessa helmikuun loppuun asti, vain 15 e ja se sisälsi Kombucha juoman. Siis, eikö kannattanutkin?

Simpukkapetihoito Salve in Terra oli 29 e.

Kumpi hoito sitten miellytti minua enemmän? Molemmat rentouttivat. Jos haluaa pysyä kuivana, Heinä-Höyryhoito on sopiva. Simpukkapedissä kastuu. Simpukassa voit maata, Heinä-Höyryssä istutaan. Molemmat tuottavat iloa ja hyvää mieltä.

Hoidetaan itseämme, muuten emme jaksa 

Iloisia kevään odotuksia. Onneksi maa jo näkyy, eikä tarvitse tarpoa hartiat korvissa jäätiköllä. Olen kevät- ja kesäihminen. Talven voisin paketoida ja lähettää afrikkaan. Jos valtaa olisi, repisin pois marras-ja tammi- ja helmikuun allakasta. Muut kuut saisivat jäädä, mutta vain jos lupaisivat olla kiltisti ja antaisivat auringon paistaa.

Suomessa miltei jokaisella on oma sauna, mutta voisimme silti käyttää tarjolla olevia palveluita. Miksi jättää kylpyläkokemukset vain ulkomaan hammameihin? Suomessa on tunnelmallisia Spaita, ihan meitä varten.

Hoidellaan itseämme, vain siten jaksamme olla iloksi myös muille

bytheheart

iirispiiris

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ihanalta kuulosta, eilinen kylmä viima ja kolkko keli olisi ihana haihduttaa kylpylän ihanuuteen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018