Harrastan varjonyrkkeilyä. En viitsi motata takasin tilanteessa, jossa minua loukataan. Jähmetyn ja jään sanattomaksi. Vaihdan puheenaihetta, kevennän siis, mutta illalla kynttilää poltellessani ajattelen, oliko moitteessa sittenkin perää... Itsetunto on hauras kuin korttitalo. Sen voi puhaltaa  nurin. Joskus se kestää hurjasti. Puhun yleisellä tasolla, en äskettäin tapahtunutta, joten älkää huolestuko.

Koulukiusatun rooli on sama. Emme viitsi kotona kertoa kuinka meitä mollataan koulussa. Haluamme unohtaa asian. Emme halua toistaa ilkeitä sanoja, koska niiden toistaminen viiltää. Pelkäämme, että jos kerromme mitä meille sanottiin, muutkin näkevät meidät uudella tavalla, luusereina.

 Olisi parempi tulla varjosta ja nyrkeillä säkkiin heti loukkausten jälkeen. Näin haukku ei  pääse tekemään  syvää haavaa. Me kiltit tytöt olemme taipuneet monen edessä ja samalla olemme kasanneet kokemukset kehoomme. Keho kerää ja säilöö.

 
Yes sir, i can boogie

- Siinä naisessa on MUNAA. Tälläisen arvion sain ystävältä. Paras lausunto ikinä. En tiedä voisiko sen liittää CV:hen... Kosmetologi munalla (henkisellä) voi kasvattaa viikset tarvittaessa, muttei jaksa hymyillä aurinkoisesti koko päivää...

.  

Olen munannut monesti, joten kyllä minussa munaa on. Olin parikymppisenä Detroitissa vähän samanlaisella keikalla kuin täällä Australiassa. Isäntäperheeni rouva kysyi, osaatko  ommella?

- yes i can... vastasin, tajuamatta seurausta...

Seuraavana päivänä hän toi minulle pakan kangasta ja käski tehdä miehelleen työtakin. Hänen miehensä oli hammaslääkäri. Tajusin munanneeni!  Pokka silti piti. Leikkasin takin ja ompelin sen kauhun aallokossa lilluen, välillä itkua tiristäen, välillä uhmakkaasti poljinta painaen. Kun takki oli valmis ja kaksimetrinen hampitohtori kiskoi sitä ylleen, vajosin lattian rakoon. Tiedättehän makkarankuoren? Se pitää lihat sisällä. Tein samantyylisen työtakin... kuoren, jonka sisällä pysyy tiukasti.

Olen oppinut kantapään kautta, että sanoilla on seuraus. Kannattaa harkita mitä lupaa, ettei joudu pulaan.

 Ex- mieheni kysyi seurustelun alussa, osaatko leikata hiuksia? Perään hän lisäsi, että exä leikkasi aina häneltä hiukset.

Otin sakset käteen ja sanoin- voi tottahan tokI ( ärsytti hänen kehunsa exän osaamisesta)

Noo, aikamoiset niemennotkot ja saarelmat sain tukkaan aikaiseksi, mutta ylpeyteni ei antanut periksi sanoa, etten osaa...

 

Älä lupaa mitään mitä et voi pitää

Lupaa tehdä vain ne jutut, joita voit tehdä sydän onnea tulvillaan. Silloin et aiheuta itsellesi stressiä, etkä menetä yöunia. Jos menetät yöunesi jonkin jutun takia, olet luvannut liikaa.

 

Haluamme vaikuttaa päteviltä

Haaveilin pitkään nyrkkeilystä. Pelkät varjot eivät enää riittäneet, tarvitsin säkin. Tavoitteena oli, että kehon jäykkyydet aukeaisivat ja syöksyisin säkkiä päin ketteränä kuin naispuolinen MohamedAli. Hakkaisin patoumat ulos ja huutaisin itselleni GO GIRL GO...

Eräänä päivänä kävelyreitillä hehkui ständi ja siinä juliste: Nyrkkeilyä kaiken kuntoisille.

Voipuneena netflixin tuijottelusta ja röyhtäilystä, tyhjät suklaapaperit vieressäni, ässämixit suussani, päätin ilmoittautua kursseille.

Ilmoittautumisesta tuli voittajafiilis.

Hypin peilin edessä tasajalkaa  ja poksuttelin ohuita spagettikäsiäni peiliä päin.

 

Pärjäänkö?

Ekat treenit koittivat. Mietin hyppykohtauksia... pitäisikö ostaa tenat? Ikävä muisto trampoliinilta käväisi mielessäni.  Tenat laukussa on henkinen suoja. Apteekin työläisenä saisin alennuksen, joten kannattaisihan se.

 Olin salin vanhin ja pisin. Taustat piti kertoa... joku oli vuorikiipeilijä, joku oli trialhtonmestari,  joku meloi, joku oli fitnesstähti...kun vuoroni tuli hätäännyin ja kaikki urheilumuistot katosivat päästäni. Kun muiden katseet jo polttivat reikiä kehooni, kuiskasin, että: Ukoilutan koiraa, eiku koiria, kahta sellaista.

Koutsimme ilmoitti, että jos nyrkit eivät ole silmäkulmissa koko ajan, tulee rangaistus. Rangaistus tarkoittaa punnerruksia.

Kyttäsin muiden käsiä hermoromahduksen partaalla, omat tiukasti otsassa kiinni, koska en osaa punnertaa. Älkää, pliis laskeko käsiä ulvoin sisäisesti... aina joku laski ja kaikki joutuivat punnertamaan. Pakokauhuisena esitin punnerrusta. Huojuin ja vapisin käsien varassa. Pääni sisällä joku jäkätti...olisit vähän tarkistanut, mitä täällä tehdään...googlannut edes...

Lopettaminen häämötti mielessä. Kotimatkalla potkin kaikki kivet ojiin. Kävin sisäistä taistelua. Päätin, etten anna periksi. Mitä hittoa kuvittelen? Kuvittelenko, että kurssille mennään esittämään osaamistaan...se on nyrkkeilykurssi alottelijoille, siis vauva-asteisille... minulla on oikeus olla osaamaton. Olen oppimassa.

Selvisin HENGISSÄ 5 viikkoa kestäneestä kurssista. En lopettanut, yksi minua nuorempi antoi periksi. Spagettikäsiin tuli voimaa. Ketteryyskin kasvoi ja varmasti muutama patouma haihtui.

Viime sunnuntaina menin Joogaan. Sitä veti shamaani, jonka parannushuoneessa vaihdoin treeniasun ylle.  Parantajashamaanin vastaanotolle menisin mielelläni parantumaan, mutta  pitäisi tietää mistä, sillä hintoja vilkaistaessani jätän tuon kokemuksen seuraavaan elämään. (60 min 300 dollaria, 90 min 500 dollaria jne..)

Pidän rauhallisesta joogasta. Kerran erehdyin kuntosalin joogaan, jota veti joku joka oli  sekoittanut aerobicin ja joogan. Puuttui vain JaneFondan jumppapuku ja hikipanta.

Jalkani puhkesivat kyyneliin shamaanin vetämässä Joogassa. Aloitimme, pylly seinään ja jalat ylös. Raskaat, tuhansia kilometrejä, elämän aikana, talsineet jalkani kaipasivat juuri tätä. Näin yksinkertainen asana ja sen vaikutus tuntui heti. Kuona-aineet lähtivät liikenteeseen ja verenkierto kuohui kuin koski.Selluliittikin suli ja suonikohjut pienenivät. Heräsin kun kuorsaus korahti kurkussani... voilaaa, tää on elämäää

Seinäjooga on erittäin oivallista... laitat ittes vaan seinää vasten ja se on siinä.

1. Aseta ahteri seinää vasten. Nosta jalat ilmaan. Auki tai kiinni. Ole siinä noin 10 min.

2. Aseta selkä seinää vasten. Tee enkelinsiipiä, kuten tekisit lumihankeen. On rankka...huusin... Muista pitää kädet siipiä piirtäessäsi seinää vasten...

3. Keinu selkärangalla, polvet sylissä, käsiesi halauksessa

4. Ole kissa ja notkistele selkää...

Ja kohta olet notkeaselkäinen kissanainen

 

bytheheart

iirispiiris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Nyrkkeily on yksi parhaista kunnon kohotus treeni, naruhyppely mukaan lukien. Tykkään! Terv. R-L

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018