kuva pixabay

Kerroin edellisessä blogissani, että olen menossa hammaslääkärille ikenessä ilmenneen kivun takia. 

Tää on sellainen terveyssyksy. Ihminen on kuin puu, jossa vilisee elämää ja aika-ajoin on hyvä tarkistaa miten puu jakselee ja onko se pahoittanut mielensä jostakin... Silmistä on jo löytynyt vikaa joten nyt on vuorossa suun tsekkaus. Suun kunto vaikuttaa vaikka mihin.

Suuhun ilmestynyt ongelma sai mielikuvitukseen säpinää... Tiedättehän koneen ylle kyyristyneen naisen jota mr google pelottelee.

kuva pixabay

En ole luulosairas terveyteni suhteen. Olen faktatyttö. Kehossani on jo ollut monta "esiastetta" joita on jäädytelty ja kaavittu pois. Olen päässyt kokeilemaan lanssikyytiä pariin otteeseen. Se on muuten epätasaisin kyyti ever... Ekalla kertaa kalloni pääsi potrettiin jos toiseenkin. Otettiin aivoselfieitä ja sain kokeilla tuubimatkaa...Toisella kerralla ohutsuoleni hirttäytyi kiinni ja oli räjähtää sisälleni kuin itsemurhapommittaja. Mutta jos minulta kysytään KOEN itseni terveeksi kuin pässi. 

kuva pixabay

Me tarzan you Jane tyylillä tohtorin puheille

Latelin tohtorille säännöt:

Haluan sinun keskittyvän ongelmaani, verestävään kipeään ikeneen, muita tarkastuksia nyt ei tarvitse tehdä... Jos kuvia tarvitaan, saat ottaa, mutta kerro hinta-arvio ja perustele miksi ne ovat tärkeät.

Huomasin,että ilmapiiri muuttui... Hammaslääkäri suorastaan ryhdistyi. Luin ilmasta neonväriset kirjaimet 

-  wtf... onpas vaikea asiakas 

Kun säännöt oli selvitetty, loikkasin tuoliin ja avasin suuni ammolleen odotellen tuomiota.

kuva pixabay

Lääkäri kyseli... 

- juotko, syötkö, poltatko, harjaatko...

Kysymykset laajuuksineen ärsyttivät. Mitääh... miten tämä tähän liittyy, härregyyd... Näytänkö juopolta nistiltä? Vastailin kuitenkin... Joo, olen polttanut...mutta lopetin... en juo paljoa enää, en juuri koskaan väkeviä, enkä olutta... huumeita en ole ikinä maistanut, hormoneita syön ja verenohennuslääkkeitä. Riittääkö?  

Lääkäri löysi suussani jättikokoisen aftan ja jatkoi uteluaan...

- Onko sinulla vatsaoireita

- On aina!

- Onko aftoja ollut aiemmin?

- On, varsinkin lapsen syntymän jälkeen niitä oli kiusaksi asti...

- Joskus aftat viittaavat keliakiaan, ärsyttääkö vilja?

kuva pixabay

Heureka! Kaikki ne hetket jolloin olen pidellyt ilmasta täyttynyttä vatsaa sylissäni ja katunut syömääni leipää, pizzaa, pullaa muistuivat mieleeni.

Kaikki ne tuskien täyttämät hetket, jolloin vatsa on näytellyt marttyyrin roolia ja paukutellut totuuksia, tupsahtivat alitajunnastani kuin raketti. - Juu, vilja ärsyttää kovasti.

Olen kärsinyt vatsakivuista koko elämäni. Etenkin kotimainen vilja tekee minut erittäin sairaaksi. Olen sitä vältellyt,mutta en täysin hylännyt. Kyläreissuilla syön mitä tarjotaan, vaikka seuraukset ovat tiedossa.

Tutkitutin 90- luvulla kaiken. Keliakia ja laktoosintoleranssi suljettiin pois ja diagnoosiksi saatiin ärtynyt suoli... Uskoin sen.

Nyt käsitän, että keliakiatutkimukset olisi kannattanut tehdä uudelleen!

Voi iirispiiris mitä olet itsellesi tehnyt!

Lapsettomuus ja endometrioosi nekin yhdistetään keliakiaan. Voi ei... tajusin, että minulla saattaisi olla enemmän lapsia jos olisin jättänyt gluteiinin pois ruokavaliostani. Se on vahvasti sanottu, mutta tutkimukset osoittavat niillä olevan yhteläisyyttä.

kuva pixabay

Altistamiskokeisiin en voi mennä

Diagnoosin saadakseen pitäisi käydä läpi altistamiskokeet. Pelkkä ajatus viljan syönnistä saa pelokkaaksi. En kertakaikkisesti kestäisi niitä!

Olen kiitollinen Jättiläisaftalle, joka johti oivallukseen. Tästä alkaa tutkimusmatka gluteiinittomaan keittiöön. Vahinkoa siitä tuskin tulee... Vahinkoa tulee jos syön viljaa... 

Onneksi ruokavaliotani ei tarvitse pajon muuttaa. Nyt saan lisätä siihen jotain. Arvaatte vaan miten innoissani menin kaupoissa gluteiinittomille hyllyille. Olen onnellinen, että saatan joskus syödä leipää, pizzaa ilman kipuja. Siihen tarvittiin oivallus ja afta. 

Käykää hammaslääkärillä. Terveyden vaaliminen on tärkeää! 

ByTheHeart

iirispiiris<3

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (3)

Hemmumummu
1/3 | 

Tuosta tuli mieleen aiheesta vähän poiketen:kävin tk-hammaslääkärillä,lasku yli 70 euroa..vähän korjattiin yhtä paikkaa,otettiin "varmuuden vuoksi"pari rtg-kuvaa "kun ei ole pitkään aikaan otettu..",hinnastoa ei missään näkyvissä..käynti kesti 20 minuuttia..

Hanna-täti
2/3 | 

Hei. Keliakia todetaan aina suolesta otetusta koepalasta, eikä todellakaan ole mitään altistustestiä. (Laktoosi-intoleranssissa on) Keliakia on vakava sairaus liitännäissairauksineen ja aina on syytä tutkia tähystyksellä jos sitä epäillään. Suosittelen tutkimaan vaikka Keliakialiiton sivuja. Niin ja sen aiheuttaa gluteeni, ei gluteiini 😀

iiris
Liittynyt27.9.2015

Kiitos tiedosta... Altistuksella tarkoitan, että viljaa pitää syödä, jotta se voidaan todeta. Olen jo pitkään vältellyt viljoja omatoimisesti koska tulen kipeäksi... Ennen koepalaa viljoja olisi hyvä olla ravinnossa, ja siihen en tahdo ryhtyä... Sitä tarkoitin. Keliakia on vakava ja olen hyvin tietoinen taudista, koska oireita on ollut pitkään, mutta 90 luvun tukimuksissa sitä ei löytynyt. Voin paremmin gluteenittomalla ja taas oli kirjoitusvirhe... Voi minua!!!!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram