Kaupallinen yhteistyö Gold&Greenfoods

Tämä tarina ei ole Sibrinasta, vaan on liipannut lähipiiriäni

Murkun missio

Eräänä aamuna murkku nousee normaalia aikaisemmin. Hän raivaa tiensä pyyheliinojen ja vaatteiden peittämältä lattialta ja näyttää oudon pirteältä. Yön aikana hän on valaistunut. Hänellä on missio. Viime aikoina äidin kysymyksiin on tullut lyhyt vastaus

miten päivä meni? - hyvi

Lähdetäänkö lenkille?- omg

Kävisitkö hakemassa postin?- wtf, evvk

Mitä sulle kuuluu,-emt

Onko kaikki hyvin?- iha

Nyt hän on puheliaampi ja sanoo huomenta silmiin katsoen. Jotain on ilmassa, eikä se taida olla uusi iphone, koiranpentu tai fretti...tämä on jotain muuta.

Illallispöydässä murkkupörriäinen ilmoittaa, ettei enää koske lihaan

Sekasyöjä äiti huolestuu...Osaako teini lihattomuuden oikein, niin ettei tukka lähtisi päästä ja olemus kalpenisi kalpenisemistaan? 

Teinien missioita vastaan ei kannata taistella, niihin on mentävä mukaan, ainakin yritettävä.

Lapset annetaan meille kasvatettaviksi, mutta todellisuudessa kasvua tapahtuu molempiin suuntiin. Joskus meidän vanhempien on vaikeampaa kasvaa, koska olemme mielestämme valmiita. 

 

Imetyksestä kaikki alkaa...valtava huoli, saako lapsi kaikkea mitä pitää

Hyvän äidin myytti liittyy niin moneen, myös ruokaan. Ensin haparoidaan rintamaidon kanssa, onnistuuko imetys vai pitääkö pumpata. Hävettää ostaa äidinmaidonkorviketta, kun kaikki muut osaavat imettää. Kävi miten tahansa, äidin tehtävä on pitää lapsensa hengissä. Tuo hengissäpitämisen koodi on syvässä  eikä se lähde pesuvesin, eikä juuriharjoin pois. Se aktivoituu meissä heti kun lapsi on tullut maailmaan...

 

Eräänä päivänä he kertovat meille mitä he haluavat 

Teini rajaa lihat pois lautaseltaan ja vegaanisuuden saloja tuntematon äiti menettää hallinnan. Esiin saattaa tulla riitasointuja, sillä ruoka on pyhä asia ja siihen liittyy niin paljon muutakin kuin pelkkä maku. Ruokaan liittyy tunteita, muistoja, elämyksiä, historiaa.

Onneksi  lihalle on ravintorikkaita korvikkeita, joiden avulla terveys on taattu ja voimme olla onnekkaita, sillä teini aikoo syödä jotain.

Tässä blogissa on kolme reseptiä joilla pääsee alkuun. Nämä reseptit perustuvat Nyhtökauraan, joka on toimii lihan korvikkeena antaen proteiineja jopa enemmän kuin kana, sika, nauta... 

 

Resepti nro 1:

Bolognese mamma ja pappa mia!

1 paketti nyhtökauraa tomaatti

Oliiviöljyä

1 sipuli ja 1-2 valkosipulinkynttä

Puolikas porkkanaa

1  sellerinvarsi, 2 laakerinlehteä

2 tl oreganoa ja basilikaa

1 oksa tuoretta rosmariinia

4 rkl tomaattipyrettä

2 rl sokeria (pyöristää makua)

1 kasvisliemikuutio

2 rl balsamiviinietikkaa

500 g tomaattimurskaa

250 g kirsikkatomaatteja

400 g spagettia

100 g parmesaaniraastetta

tuoretta basilikaa

 

Yhdessä ruuan laittaminen on ihanaa

  •  Pilko sipulit, porkkana ja varsiselleri
  •  laita öljyä pannulle ja paista noin 3-4 min
  •  Mausta laakerinlehdellä, oreganolla, basilikalla ja rosmariinilla. Paista 3-4 min
  •  Sekoita joukkoon nyhtökaura, tomaattipyree, sokeri ja kasvisliemikuutio. Paista 2-3 minuuttia
  •  Lisää tomaattimurska, balsamiviinietikka ja puoliksi halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita ja jatka paistamista 3 min.

 

Tarjoile spagetin, parmesaanin ja tuoreen  basilikan kera

Murkkupörriäiset tykkäävät ruuanlaitosta ja ovat varsin käteviä emäntiä ja isäntiä. Ruokakin maistuu heille paremmin jos siihen on päässyt vaikuttamaan. 

Tähän ei lihoja kaivata, maistui hyvältä!

Tässä nyhtis on saanut kaverikseen couscousin ja vähän yrttejä. Nyhtis sopii myös perinne ruokiin, vaikka makaronilaatikkoon.
 

Resepti numero 2:

Tacokakku Mexico

1 pkt nyhökaura Mexico

1 pussi mexico maustetahnaa

8 tortillalettua

1 dl tomaattimurskaa/salsaa

2tl kuvattua oreganoa

200 g juustoa

suolaa

nippu tuoretta korianteria

1 lime

1 rasia kaura fraichea

jalopenoja

 

  •   Sekoita nyhtökaura ja maustetahna ja paista pannulla

  •   Lisää tomaattimurskaa, oreganoa ja ripaus suolaa

  •   Ripoittele neljälle tortillalle juustoraastetta ja levitä nyhtökaura tasaisesti
  •   Ripottele juustoraastetta, jotta toinen tortillalätty tarttuu paistaessa kiinni. Aseta loput tortillat kansisksi.
  •   Kummena tilkka ölyjä pannulla ja paista tortillat molemmin puolin, kunnes juusto hieman sulaa ja pohja saa värin
  •   Paina tortilloja lastalla, jotta eri kerrokset tarttuvat toisiinsa
  •   Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa 4-6 palaan.
  • Tältä niiden pitäisi näyttää

   Koristele fraichellä, limellä ja korianterilla

   Tulisuutta voit lisätä tai vähentää maun mukaan 

 

Resepti numero 3:

Meze pyörykät ja auringossa kuivattujen tomaattien kastike

1 pss  Nyhtökaura pyörykät Meze

200 g  tomaattimurskaa

200 g  aurinkokuivattuja tomaatteja ja niiden öljy

3  valkosipulin kynttä

2rkl  paprikajauhetta

2  tomaattia

4  retiisiä

1/2  kurkku

1  avokado

2 rkl  lehtipersilja

Kourallinen lehtikaalia

Puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

1/2 granaattiomenan siemenet 

Oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

 

  •  Valmista salaatti. Pilko punasipuli, tomaatti, retiisi, kurkku, lehtipersilja ja lehtikaali
  •  Sekoita. Lisää granaattiomenan siemenet
  •  Lorauta sekaan öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla
  •  Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita
  •  Valmista kastike Meze pyöryköille, tomaattimurskasta, valkosipulista, aurinkokuivatuista tomaateista ja  avokadosta. Sekoita ja soseuta sauvasekoittimella. Käytä myös öljy aurinkokuivatuista tomaateista.
  •  Kuullota Meze pyöryköitä hetki öljyssä pannulla ja lisää kastike joukkoon

Tarjoile tsatsikin ja tuoreen leivän kera. Kastike saattaa koukuttaa...

Tarjosin tätä exälle, joka toi tavaroita kotiini. Hän on lihansyöjien kuningas, (en kertonut mitä tässä on)

 Hyvin laski mezet alas. 

Hän yllättyi kuullessaan syöneensä nyhtökauraa, mutta se oli hänen mielestään hyvää.

Eli yksi lihansyöjä, koskaan nyhtistä maistamaton, on käännytetty.

 

Nyt lainaan MarcoBjuströmiä ja sanon naminami, Ihanaa, kun tulee kohta joulu ja sitten kevät!

BytheHeart

iirispiiris

Tuotteet saatu

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuuskymppinen kosmetologi, joka irtisanoo eläkevirkansa, pakkaa laukkunsa ja matkustaa Australiaan löytämään itsensä. Pohdintoja aikuisen naisen unelmista, ihmissuhteista, muodista ja kauneudesta, likinäköisten silmien läpi, suurentavan peilin avulla, mutta silmää iskien.

iris.ekman81@gmail.com

<a href="https://www.blogit.fi/grannynanny/seuraa" target="_blank">
  

 

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Instagram