Rahanpesua

Pesin rahaa. 1,5 tunnin ohjelmalla, 95 asteessa. Pyykkiä lajitellessa huomasin rikoksen. Sydän pysähtyi hetkeksi, hiki pomppasi otsalle, polvet löllööntyivät. Miksi en tarkastanut taskuja? Avasin vetoketjun vapisevin sormin ja haparoin rillejä... Näenkö oikein? Puhtaita ne ainakin ovat...  Australian setelit... Käsittämätöntä! Ne kestävät pesun.

Niiden kanssa voi mennä uimaan, kellua, kylpeä, surffata, saunoa...sillä ne ovat muovia!

Jos haluatte, että pesen rahanne, lähettäkää tänne vain.

 

It is hard work being Batman

Ripustettuani rahat narulle, otin sieltä kuivamasta Batmanpaidan ja puvun. Lukiessani paidan tekstiä, tulin hyvälle tuulelle. Jos niin mahtava hahmo kuin Batman uskaltaa kertoa, ettei hänelläkään ole aina helppoa, voi vähempilahjainen yksilö sanoa samaa.

 

Kaikki me unelmoimme 

Ihminen menee aina innoissaan uuteen työhön. Kaikki me unelmoimme eläkevirasta, johon on mukava mennä ja jossa pääsee käyttämään taitojaan ja tietojaan. Haluamme kertoa suvullemme ja kavereillemme ihanista työkavereista ja suurenmoisesta yhteishengestä. Suomalainen on ylpeä siitä, että hänellä on työpaikka. Työpaikka on tärkeä myös mielenterveydelle. On tärkeää kuulua johonkin joukkoon.

Ilman työtä ihminen on onneton. Ainakin itse olisin.

 

Mikä mättää jos ihminen leipääntyy hommaansa?  

Useimmiten se on haasteiden loppuminen tai haasteiden mahdottomuus. Nämä kaksi syytä turhauttavat. Saattaa olla, että olen kirjoittanut aiheesta jo. Mutta aihe on tärkeä minulle. Katselen joka ilta työpaikkoja ja unelmoin tietenkin eläkevirasta, mutta olen valmis mihin vain.

BeautyBatmanina olen liehunut viittoineni monella saralla. Omassa yrityksessä, lentokentällä, Emotioneissa, Sokoksella, Stoccalla ja monessa apteekissa.

 

Why it is hard work being Batman?

Ajatellaan Beautybatmania. Hän hehkuu intoa ja myydä päräyttää hyllyn tyhjäksi ryppyvoidetta. Illalla hän liitää kotiin ja hykertelee, koska työpäivästä jäi hyvä fiilis.

Tyhjä hylly pantiin merkille.

Seuraavassa kuussa BeautyBatmanin ilme on kireämpi, nyt  on myytävä kaksi hyllyllistä  ja sen lisäksi huulipunat.

Kolmannessa kuussa BeautyBatmanin hartiat ovat lysähtäneet ja hän kompuroi viittaansa, koska nyt on myytävä neljä hyllyllistä ryppyvoiteita sen lisäksi huulipunat ja poskipunat.

Ilo myymisestä on häviämässä ja BeautyBatman miettii miten sen saisi takaisin. Sillä hyvää myyntiä onnistuu tekemään vain iloinen ihminen. Onnellinen kana munii parempia munia.

Seuraava kuukausi ahdistaa viittansa alla hikoilevaa BeautyBatmania, sillä silloin hänen on taas tuplattava myynti ja lukujen tarkastelu ei ole miellyttävä hetki, jos tavoitteet eivät ole täynnä. 

Maailma on tyytyväinen vain jatkuvaan kasvuun. Jatkuva kasvu uuvuttaa Batmanin kuin Batmanin.

(En puhu erityisesti mistään työpaikasta, mutta ilmiö on havaittavissa kauneusalalla kuten muissakin myyntiammateissa.)

Jos Batmanin takki tyhjenee...

On aina ilahduttavaa jos Batman itse käsittää, että moottori yskii ja kiinnileikkaamisen vaara on edessä jos ajoa jatkaa.

Itselleen rehellistä työntekijää ei saisi rangaista kolmen kuukauden karenssilla. Itselleen rehellinen työntekijä on myös rehellinen työnantajalleen. Hän suojelee molempia, sekä omaa terveyttään että työnantajaa. Oikeastaan tätä rohkeaa henkilöä pitäisi kiittää, ei rangaista.

Oma irtisanominen tuottaa kolme hyvää asiaa...

- Työnantaja  saa tilalle motivoituneen työntekijän.

- Joku saa uuden työn.

 -Irtisanoja löytää uuden mielekkäämmän suunnan.

Suomessa on sallittua ja hyväksyttyä ajatus, että otetaan sairaslomaa jos ei jakseta. Harva lähtee ilman uutta työpaikkaa, koska siitä seuraava karenssi pelottaa.

 Kolmen kuukauden karenssi on vaativa kenelle tahansa pienipalkkaiselle työntekijälle. Mutta se ei saisi olla pelote, jonka takia työkykyinen ihminen ei uskalla lähteä etsimään itselleen uusia haasteita niitä kaivatessaan.

 

Annatko aina alennuksia?

Alennusten antaminen elämässä, työssä ja ihmissuhteissa on yleistä. Haluamme olla mukavia. Haluamme tehdä hommat yhtä hyvin kuin Batman, mutta pikkuisella alennuksella, koska emme ehkä ole aivan niin täydellisiä...

Jos et tiedä arvoasi, ajelehdit tuuliajolla. Jos et osaa hinnoitella itseäsi, joku muu tekee sen taatusti!

Todellinen hintasi on tietenkin muuta kuin rahaa. Saatat olla sielunmiljonääri kuten Mikko Alatalo aikoinaan lauloi... monet sielunmiljonäärit ovat juuri näitä kilttejä, itsensä halvalla myyneitä, monitaitureita, jotka kuuliaisesti tekevät mitä heiltä toivotaan.

 

Kaikille Batmanille mukavaa syksyä 

GrannyNannyn paikkani vapautuu parin kuukauden kuluttua, joten jos jotakuta kiinnostaa hyppy tuntemattomaan...

Bytheheart

iirispiiris

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogia kirjoittaa kuusikymppinen kosmetologi, joka ei lakkaa uskomasta muutoksen voimaan. Hän KonMarittaa kotinsa ja tekee virheen Aarrekarttaansa. Hänellä on laukussaan seitsemän kertaa suurentava peili ja päälakea koristaa silmälasien kirjo. Rakkaus muotiin, kauneuteen ja  hyvinvointiin ei ikääntymisestä huolimatta koskaan kuole, mutta sitä voi päivittää. Hän irtisanoo eläkevirkansa ja huomaa tulleensa Australiaan GrannyNannyksi. https://www.blogit.fi/blogit-200x80.png

https://www.blogit.fi/grannynanny/kuvalinkki