Sain Mariettalta ystäväkirjahaasteen. Jee! Ystäväkirjat ovat ihania, mutta niihin on älyttömän vaikea vastata. Tähänkin oli.

1. Kerro itsestäsi jokin asia, jota emme blogisi perusteella ehkä vielä tiedä.

Alkoipa vaikeasti. Tuli ihan ramppikuume tämän kyssärin kanssa ja ajattelin, että en kyllä keksi mitään. Mutta sitten keksin ja se innoitti myös postauksen kuvitukseen!

Pidän tosi, tosi, tosi paljon mysteeritehtävien ratkaisemisesta. Sellaisista, mitä esimerkiksi jossain kirjoissa on, että jostain löytyy jokin kryptinen viesti, jota sitten seurataan ja löydetään uusi pohdituttava vinkki. Toivon kovasti, että joku järjestää minulle joskus tällaisen aivopähkinätyyppisen jahdin! Mutta ei liian vaikeita tehtäviä sitten että selviän niistä. Aika vaikeista selviän. Ehkä.

2. Kuvitellaan, että sinut tuomitaan vankilaan. Minkä rikoksen olet tehnyt?

Ensimmäisenä tuli mieleen, että käyttänyt dopingia, mutta se ei taida olla rikos? On se kuitenkin moraalisesti väärin, joten vastaan että olen käyttänyt kiellettyjä aineita. Tämä ei ehkä ole edes kovin kaukana toteutumisesta, sillä terveydenhuoltoalan ammattilaiset suorastaan kannustavat moiseen. Sairaalassa olen saanut hemohessiä suoneen, yksi lääkäri on kirjoittanut astmapiipun, vaikka kukaan ei ole oikeasti todennut että minulla olisi astma, ja toinen efedriiniä sisältävää lääkettä. Ja nämä kaikki tällaiselle sunnuntaikuntoilijalle, joten en oikeastaan epäile ammattilaisurheilijoiden väitteitä siitä, että dopingia tyrkytettiin ja kaikki muutkin sitä veti...

3. Mihin tv-sarjaan olet koukussa ja miksi?

En mihinkään, sillä en katso telkkaria. Tämä ei ole mikään olen-parempi-ihminen-kannanotto, en vaan jaksa enkä muista. Telkun tuijottamisen sijaan roikun netissä ja luen. Joskus olen töllöttänyt enemmän, ja silloin olen esimerkiksi katsonut X Filesin kahdesti, sekä suomeksi että ruotsiksi tekstitettynä. Pidän kovasti Hercule Poirotista ja teoriassa katsoisin sitä mielelläni. Keväällä sain jopa seurattua Selviytyjiä, ja myös Mythbusters voisi olla katselulistalla.

4. Millainen tietokoneen tai puhelimen taustakuva sinulla on ja miksi?

Tietokoneissani ei ole taustakuvia. Puhelimessa on kaksi, toisessa on lapseni päässään pinkki vappuhuiska ja toisessa kirsikankukkia. Siksi, että pidän 1.) lapsistani, 2.) vappuhuiskista, 3.) kirsikankukista, 4.) pinkistä ja vaaleanpunaisesta ja 5.) keväästä.

5. Mitä sinulla on aina jääkaapissa? Miksi?

Aina siellä on kaikkea epämääräistä kuten muinaisia maustekastikkeita ja nurkkaan piiloituneita homeisia porkkanoita. Mutta tässä varmaan tarkoitetaan asioita, joita sieltä pitää löytyä. Jääkaapin puolella riittäisi kaksi asiaa niin, että pysyisin hengissä ja suunnilleen tyytyväisenä: Maitoa, kahviin ja smoothieihin, muuten en juo maitoa lainkaan. Rahkaa, samaisiin juomiin. Lisäksi pakastelokerossa täytyy olla puolukoita ja kuiva-ainekaapissa kahvia. Olen iloinen, jos jääkaapista vielä löytyy kreikkalaista jugurttia, saksalaista olutta, kotimaisia tai yleiseurooppalaisia vihanneksia, virolaista juustoa ja ranskalaista, tarkasti rajatun alueen kuohuviiniä, mutta näin onnellisesti asiat ovat harvemmin.

Näin pitkälle pääsin lapseni ystäväkirjan täyttämisessä. Otin kuvan jännästi väärinpäin, jotta saat tästä salakielisen aivopähkinän ratkaistavaksesi. Kuumottavan tunnelman takaa mysteerikatse!

6. Mikä kirja mielestäsi kaikkien pitäisi lukea ja miksi?

Teoriatasolla suosittelen kaikkia eurooppalaisessa kulttuuriympäristössä eläviä tutustumaan Raamattuun, jotta tästä kulttuuristamme tajuaisi jotain. Käytännössä en kuitenkaan tee näin, enhän ole itsekään lukenut muuta kuin sen verran että uskon olevani melko hyvä mysteeritehtävissä (niihin liittyy aina uskonnollisia juttuja koska uskonnot on mysteerisiä). Sen sijaan voi lukaista esimerkiksi A.J. Jacobsin Raamatullisen vuoden*, joka ei kerro vain kulttuurihistoriastamme vaan myös siitä, miten suvun ja perheen historia rakentaa yksilöä, miten tuntemattomia ja hölmöltä tuntuvia asioita ei pidä suinpäin tuomita, ja siitä, miten yritys ymmärtää muita auttaa ymmärtämään itseään. Tärkeitä viestejä sekulaarissa yhteiskunnassa elävälle yksilö-ihmiselle.

7. Kuka on suosikkihenkilösi maailmassa (perheenjäsen, puoliso, julkisuuden henkilö, kuvitteellinen hahmo.. kuka tahansa)?

Miten minusta tuntuu siltä, että tähän ei ole suotavaa vastata itseään? (Olen malliesimerkki yksilö-ihmisestä.)

8. Jos sinulla olisi nimikkodrinkki, mitä siihen tulisi ja miltä se maistuisi?

Minulla on nimikkodrinkki. Siihen tulee samppanjaa ja viskiä. Maun voi kuvitella – tai testata viikonloppuna! Olen vähän harmissani siitä, että se ei ole pinkki-liila kasaridrinkki haitarimaisesti taittuvasta paperista tehdyllä hedelmällä koristettuna, mutta eivät nämä jutut ihan omissa käsissä ole.

9. Mikä oli ensimmäinen ostamasi cd-levy (tai kasetti)?

En muista! Sen sijaan ensimmäinen omistamani CD-levy oli Bon Jovin Cross Road. Saimme niitä kaverini kanssa levykaupasta kaksi kappaletta ilmaiseksi koulun arpajaisia varten. Ja pidimme ne itse...häpeän syvästi. Ehkä pitäisi miettiä tuota joudut vankilaan -kohtaa uudelleen kun kerran näitä taipumuksia rikolliseen toimintaan on.

Ensimmäinen omistamani kasetti oli varmastikin jotain lastenlauluja, mutta jos puhutaan aikuisten musiikista, niin vahvimmin muistan Madonnan True Bluen, jonka soitin venyväksi.

10. Mikä on ihan ehdoton suosikkiblogisi Lilyssä ja miksi?

Tähänkään en varmaan voi vastata omaa blogiaan hhmkröh? En osaa nostaa yhtä ylitse muiden. Luen säännöllisesti vähintään kaikkia seuratut-listani blogeja ja tykkään niistä kaikista! Paljon!

Tähän loppuun olen ovela laiskiainen: Mariettan haasteessa ei sanottu, että keksi uudet kysymykset ja haasta joku toinen. Siksi en tee sitä! Olen hirveä ihminen! Menen suoraan vankilaan käymättä lähtöruudun kautta, johan se on tässä vaiheessa selvinnyt että sinne kuulun. (Mitä luulette, onkohan vankilatoverit hyviä keksimään mysteeritehtäviä?)

*Aiempi maininta.

***

I kinda stole Bon Jovi CD Cross Road when I was like eleven. But only kinda. And please don't ask me if I have used doping or not so I don't have to lie.

Kommentit (2)

Tiinuska / Parempia polkuja
3/2 | 

Kohtaan 1 viitaten, sinulle on jo järjestetty mysteerijahti! Nimittäin geokätköilijöiden toimesta. Yksi kätkötyyppi on mysteerikätkö, jossa pitää ensin ratkoa joku mysteeri, jonka ratkaisun tuloksena löytää (ehkä) myös lopulta sen kätkönpaikan.

Itse selvittelin viime syksynä CSI Grani - sarjaa ja salapoliisina pyöräilin kymmeniä kilometrejä. Sporttia ja mysteeriä yheskoos, aika parasta! Kirjuuttelin kätköilystä postauksen muistaakseni huhtikuussa, jos haluat tutustua hommaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012