Yhteistyössä LähiTapiola.

Tässä vaiheessa elämää tuntuu usein siltä, että elän Vekkulassa. Tiedättehän sen Linnanmäen "talon", jossa noustaan portaita, jotka laskevat joka askeleella alaspäin, jossa kävellään putkessa, joka pyörii jalkojen alla, ja jossa on kumilta haiseva huone, jossa törmäilee puolijuoksua kaiteisiin, vaikka kuinka yrittää kävellä suoraan ja rauhassa.

Firstbeat-mittaus käynnissä Graceloppetissa.

Tämä päiväkoti-koulu-työ-puolison työ-lasten treenit-omat treenit-puolison treenit-ruokakauppa-paperinkeräys-sähköpostit-pieniksi jääneet vaatteet-palohälyttimen paristot-hieroja-laskut-hammaslääkäri-vanhempainilta-tulostin-työmatka-hävinneet avaimet-synttärikutsu-pyykinpesu-show tuntuu kurimukselta, jossa ei oikein pääse eteen, taakse, yli eikä ympäri.

Minulla ja puolisollani on epäsäännölliset työt, joita ei voi tehdä 9 - 17 välillä ja jotka harvoin tulisivat siinä ajassa tehdyksikään. Lapsemme käyvät harrastuksissa keskellä päivää, useampana päivänä viikossa. Kumpikin vanhemmista - teoriassa - haluaa harrastaa useamman kerran viikossa. Yhtälö on kaaottinen. Osa tästä kaaoksesta on omaa valintaa, osa ei.

Firstbeat-mittaus käynnissä töissä.

Kun minua pyydettiin LähiTapiolasta osallistumaan Firstbeat-hyvinvointianalyysiin, suostuin miettimättä. Olin myös saman tien melko varma siitä, millaisia tuloksia tulisin saamaan: Arki kuormittaa paljon, enkä juuri ehdi palautua siitä.

Firstbeat-analyysissa pidetään yötä päivää sykevälivaihteluja mittaavaa anturia 3 - 5 vuorokautta. Itse taisin pitää lähemmäs 6, sillä lopulta unohdin laitteen itseeni kunnes se sammui. Unohdin myös täyttää nettilomaketta tekemisistäni loppupäivinä. Kertoo ehkä jotain...

Särpimässä palauttavaa (??) olutta.

Analyysin on tarkoitus antaa tietoa hyvinvoinnista, kuormittumisesta ja palautumisesta, mutta kävi ilmi, että jo pelkästään mittaaminen herätti miettimään näitä juttuja. Ajattelin moneen otteeseen mittauksen aikana kuinka siellä nyt viitearvot paukkuvat. Toisaalta olin tyytyväinen siihen, miten hyvin sain pidettyä kiinni 8 tuntia yössä -nukkumistavoitteestani. Pyrin siihen aina, mutta normaalisti en merkkaa tunteja ylös.

Tulen saamaan analyysin tuloksistani Firstbeat-asiantuntijalta. On tosi jännä nähdä, mitä mittaustulokset paljastavat. Liikunko tarpeeksi (muulloin kuin treenatessa olen paljon paikallani), millaista unta ne kahdeksan tuntia ovat, ja mikä tekemisissäni edistää hyvinvointiani, mikä taas torppaa sitä?

Töissä ottamassa kuvia kun toinen ottaa kuvia. Lenkkarit Adidas Cosmic Boost.

Hyvinvoinnin edistäminen, sen turvaaminen ja sairauksien ehkäisy on se LähiTapiolan idis tässä takana. Näennäisesti hyvinvoiva ihminenkin voi esimerkiksi ylikuormittaa itseään, ja lopulta siitä seuraa ongelmia. Hhmm. Alkoi nyt vähän pelottaa niiden tulosten kuuleminen!

Postaussarja on toteutettu yhteistyössä LähiTapiolan kanssa.

***

How I cope with stress? Do I sleep enough? Do I get enough exercise? Those interesting - and a bit scary - questions are about to be answered as I took Fristbeat-analysis as a part of LähiTapiola's wellbeing challenge.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla