Uskaltaako Lidlin juoksuvaatteita ostaa? Onko Henkkamaukan treenivaatteista mihinkään? Kestävätkö halvat urheiluvaatteet käyttöä ja pesua? Kuulun muutamaan liikunta-aiheiseen keskusteluryhmään, ja tällaisia kysymyksiä kuulee siellä tosi usein.

Käytän pääasiassa Adidaksen ja H&M:n treenikamoja. Trikoita ja toppeja tulee ostettua myös Lidlistä, joten ehkäpä pystyn vastaamaan tähän kysymykseen.

Addun releitä käytän, koska Adidaksen lenkkarit ovat mielestäni parhaat ja istuvat hankaliin jalkoihini hyvin. Vaatteet taas ovat hyvän näköisiä ja usein minulle sopivaa mitoitusta. Henkkamaukan valikoimassa taas on aina jotain kivaa, ja vaatteet ovat edullisia ja kestäviä. Lidlin kamoja ostan, koska ne ovat halpoja ja yleensä hyviä.

Rintsikat (saatu) ja trikoot H&M. Toppi Tallinnasta.

Saan aika lailla treenivaatteita eri valmistajilta, joten Addun lisäksi tulee käytettyä muutakin ns. merkkikamaa. Vaatteiden laadussa ja kestävyydessä en ole huomannut mitään eroa halvempien ja kalliimpien merkkien välillä. Enemmän tuntuu, että kyse on siitä, miten yksittäinen vaatekappale kestää käyttöä, kuin siitä, miten jonkin merkin tuotteet kestävät. Ja tässäkin tapauksessa tyypillisintä ainakin omassa käytössäni on se, että vaatteet kestävät, ja nopeasti hajoavat/ leviävät ovat poikkeuksia.

Jämähdän helposti vaatteeseen tai asuun, joka toimii ja josta pidän. Olen juossut suurimman osan maratoneistani ja puolimaratoneistani samassa H&M:n topissa (näkyy blogin headerissa) ja Casallin trikoissa. Toppi oli sellainen 20 euroa maksanut, ja kesti hyvin tiivistä käyttöä ainakin pari vuotta. Ei se vieläkään käyttökelvoton ollut, mutta kangas oli vähän väsähtänyt, joten muutossa se jäi kuormasta. Tuosta setistä trikoot pettivät ensin, mutta vähäisesti: ne ovat muutoin täysin iskussa edelleen, mutta tasku on hajonnut.

Rintsikat Lindex, toppi H&M, trikoot Lidl, lenkkarit Adidas (saatu).

Juoksin koko marrasputken Lidlistä ostamissani talvijuoksutrikoissa, jotka maksoivat ehkä 13 euroa (kuva yllä). Tämä tarkoittaa 30 käyttökertaa ja (ällöä myöntää, mutta) ei ihan yhtä montaa pesukertaa. Ulkoisesti niissä ei näy jälkeäkään. Viimeisillä lenkeillä jouduin välillä kiskomaan niitä ylöspäin, joten joko kangas löystyi hieman tai sitten minä ohenin. Jalansuiden vetskareissa on jotain pientä probleemaa, ne aukeilivat aluksi, mutta nyt pysyvät kiinni. Voi olla, että vika oli käyttäjässä.

Vähän aikaa sitten en ostanut Lidlin trikoita, koska niistä näkyi läpi. Nyt olen kuitenkin pari kertaa mennyt ostamaan, kun ne ovat olleet niin kivan näköisiä, eikä näissä uusissa ole tuota ongelmaa.

Itse uskon, että lenkkaritkin voivat olla "halpikset" jos ne vain itselle sopivat. Treenirintsikat sen sijaan kokemukseni mukaan kannattaa ostaa niihin erikoistuneelta valmistajalta. Käytän koko ajan Lindexin kevyeen treeniin tarkoitettuja rintsikoita (kuva yllä), sekä siinä kevyessä treenissä että tavallisten rintsikoiden sijaan, ja ne eivät valitettavasti kestä hirveän hyvin. Syy voi toki olla tässä jatkuvassa käytössäkin... Samoin H&M:n kevyimmät treenirintaliivit eivät tunnu kestävän tiuhaa käyttöä, napakammat (joogakuvassa) kyllä. Primarkista olen joskus ostanut muutamat kivan näköiset ja lähes ilmaiset treenirintsikat, mutta ne eivät kestäneet kuin muutamia käyttökertoja. Shock Absorberit taas kestävät hyvin aktiivisessa treenikäytössä ja jopa kuumassa pesemistä.

Rintsikat ja trikoot Lidl.

Lopputulemana siis: kyllä, halpoja treenivaatteita uskaltaa ostaa ja pääasiassa ne ovat yhtä hyviä kuin kalliimmatkin. Joskus parempiakin.

Aina sanotaan, että treenivaatteen ikää pidentää se, että vaatteen pesee heti käytön jälkeen. Voipi olla. Itse olen laiska ja saamaton, joten vaate saattaa lojua hikisenä korissa pidemmän aikaa, enkä kyllä ole huomannut tämän vaikuttavan yhtään mihinkään. Pesen treenivaatteet 40 asteessa tai tilanteen (eli hajun) niin vaatiessa 60 asteessa, minkä en myöskään ole huomannut vaikuttavan mihinkään, vaikka lapussa usein lukeekin 30 astetta. Huuhteluainetta en käytä koskaan, ja suosittelen, ettet sinäkään. Ne haisevat hirveälle ja pilaavat elastiset kuidut.

 

Ylimmän kuvan vaatteet H&M (saatu) ja lenkkarit Adidas (saatu).

Olen saanut sekä Adidakselta että H&M:ltä treenivaatteita blogin kautta. Postaus perustuu kokemuksiini eikä ole tehty yhteistyössä yhdenkään mainitun valmistajan kanssa.

***

Cheap price does not mean lousy quality when it comes to training clothes.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012