Kirjoitin tuossa äskettäin Cheryl Strayedin kirjasta Villi vaellus. Postauksen seurauksena päädyin katsomaan myös Wild  - Villi vaellus -elokuvan. Kokemus ja Strayedin Hirmuksi nimetty rinkka olivat varmaan yhtä kevyitä.

Kuva Wikipediasta.

Skarpimpi olisi ehkä tajunnut, että jos kirja on pakahduttavan surullinen, saattaa elokuvakin olla. Minä en hoksannut, vaan ajattelin pääseväni helpommalla. Kun vaelluksestahan se kertoo ja sillee. (Lyhenä juonitiivistelmänä: Strayedin elämä on sekaisin, ja saadakseen siihen jotain tolkkua, hän päättää kävellä 1 600 kilometriä erämaassa, vailla mitään vaelluskokemusta.)

Päädyin lisäksi katsomaan sen aiemmin vain internetistä tuntemani ihmisen kanssa, mikä oli hyvin hermostuttavaa. Sen lisäksi minua alkoi älyttömästi itkettää jo varhaisessa vaiheessa elokuvaa, ja itketys vain yltyi loppua kohden.

Niin paljon, että koko loppu meni vähän ohi ja pelkäsin, että alan itkeä ääneen. Onnekseni myös seura itki, koska muuten se olisi ollut aika vaivaannuttavaa.

Viimeksi olen itkenyt näin paljon elokuvissa katsoessani Kabhi Khushi Kabhie Ghamin. Silloin poistuessani teatterista ovimies kysyi Oliko se noin huono? Ei ollut, eikä tämäkään.

Kirja oli sovitettu elokuvaksi varsin uskollisesti ja onnistuneesti. Vaikka kerrotaan raskaista asioista ja ongelmatilanteista, millään ei mässäilty. Myös kirjassa esiintyvät takaumat oli rytmitetty sujuvasti itse vaelluksen keskelle. Kirjan lukeneena ihailin myös elokuvan dramaturgiaa, sitä, kuinka päähenkilön tilanteen koko kauheutta avattiin katsojalle vähitellen.

Wild toimi siis erinomaisesti myös elokuvana. Mutta varoitettakoon kahdesta asiasta: ensinnäkin, siinä tosiaan on hirvittävästi surua. Ja toiseksi, kannattaa ehkä sulkea nettiyhteys ja kuolettaa luottokortti. Nimimerkillä googlasin Santiago de Compostelaa yöllä sängyssä.

P.S. Seuralle vielä: Olen iloinen että 1.) näin tämän kanssasi, 2.) sinut. (Ei järjestyksessä.)

***

I went to see Wild. To my surprise, it was full of grief. I guess I expected Hollywood had turned it into a comedy or something.

Kommentit (12)

Lii
2/12 | 

Ja hitto, mullekin tuli Santiago de Compostela mieleen! Sitten kun jälkikasvut eivät enää tarvitse meitä, mennäänkö sinnekin yhdessä?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/12 | 

Ai tuli :D :D Mennään ihmeessä!!

Mä itse asiassa jo siinä googlatessani ilmoitin lähteväni, eikä siihen tullut yhtään vastustusta :D (Aikanaan epäilemättä tulee, mua ei ehkä otettu kovin tosissaan!)

Sillycatlady
5/12 | 

Perheemme toinen aikuinen kävi kävelemässä Santiago de Compostelaa pari vuotta sitten. Tykkäsi kovasti ja suunnittelee menevänsä joskus uudestaan. Ehkä jos pyydän kauniisti, pääsen mukaan ;).

Spf
6/12 | 

Mä sain juuri kirjan luettua loppuun, ja nyt kyllä houkuttelelisi kovasti nähdä leffakin. Tosin kirja sai jo sen verran vaelluskuumetta nousemaan, että ehkä leffasta olisi parempi pysyä poissa. Mulla kun ei ole asiasta minkäänlaista kokemusta eikä myöskään tiedossa kokeneempaa matkaseuraa. Ihan noin rohkea kuin Cheryl en nimittäin usko olevani. Hieno, koukuttava kirja ja rohkea nainen!

Maiski
7/12 | 

Voi ei, en jotenkin tullut ajatelleeksi että kyseessä olisi surullinen leffa, mutta kiinnostaisi kyllä käydä tsekkaamassa :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/12 | 

No en mäkään tajunnut :D

Ja tosi hämmentävästi kirja- ja leffa-arvioissa ei puhuta juurikaan siitä, mistä toi oikeastaan kertoo, vaan tulee semmoinen käsitys että se on vaan joku rattoisa vaelluskertomus...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
10/12 | 

Mullakaan ei ole mitään kokemusta eikä kokeneita tuttujakaan...silti olen ajatellut, että pitää jotain edes testata! Meinasin aloittaa kävelemällä Porvooseen :D

Kirja oli kyllä tosi hieno. Enkä käsitä, miten joku uskaltaa lähteä ihan oikeasti erämaahan yksin. Mä en uskaltaisi olla teltassa yötä yksin edes Espoossa.

Spf
11/12 | 

Joo mäkin lähden ihan varmasti ensi kesänä edes päiväretkelle jonnekin. Siitä voi sitten vähitellen kasvattaa aikoja ja matkoja kun rohkaistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012