Yhteistyössä Kaakko 135.

Lähdimme viimeisen kesälomapäivän viettoon kohti kaakkoa, Kotkaan ja Pyhtäälle. Olen matkustanut hävettävän vähän kotimaassa, enkä suoraan sanottuna tiennyt Kotkasta juuri mitään. Olin käynyt siellä läpikulkumatkalla ala-asteikäisenä, eikä mitään muistikuvia ollut. Tiesin toki Meripäivät, mutta siitäkin oli mennyt jotenkin ohi se meri.

Äkkiä kävi ilmi, että merta Kotkassa tosiaan on. Kuulemma keskustakin on saari. Meren läheisyyden takia veneitäkin oli todella paljon, joka kolmas kotkalainen omistaa jonkinlaisen veneen.

Vierailimme Katariinan meripuistossa, joka on 1700-luvun linnoitusraunioiden keskelle rakennettu yli 20 hehtaarin kokoinen virkistysalue. Paikassa on aiemmin toiminut öljysatama, ja nykyisin se on ulkoilukäytössä.

Katariinan meripuistossa on pieni uimaranta, josta kävimme pulahtamassa. Pohja oli liukasta pientä kiveä, joten vähän jännättiin sinne menoa kun maratoniin oli vain muutama päivä...

Toisaalla puistossa oli liikunnallisia leikkivälineitä, jotka olivat lastemme lemppareita. Se erityisesti oli hauskaa, että emme olleet nähneet moniakaan vempeleistä missään muussa puistossa aiemmin. Kiipelytelineistä lapsia ei meinannut saada pois, ja isot keinut kiinnostivat myös.

Meripuistossa oli kaikkien Suomen majakoiden pienoismallit, joissa kerrottiin majakan nimen ja sijainnin lisäksi koko, rakennusvuosi ja -materiaalit.

Hauska yksityskohta puistossa oli mietiskelylabyrintti, joka oli tehty keskiaikaisen Chartesin katedraalin lattiaan rakennetun labyrintin mukaan. Meripuiston mietiskelylabyrintti on ainutlaatuinen Suomessa, ja ulkokehältä keskelle on kaikkine käännöksineen yli puoli kilometriä.

Keskellä labyrinttia kaikui, mitä pystyi testaamaan esimerkiksi taputtamalla käsiä.

Puisto on suosittu piknikpaikka, ja rannalta löytyy jopa kivinen piknikpöytä 50 hengelle. Eväsretkikohteena se onkin erinomainen: lapsille on niin paljon tekemistä, että heillä ei mene pinna jos aikuiset haluavat vielä syödä ja jutella.

Muita kohteita ja ideoita kaakon suunnalla lomailuun löydät Kaakko 135-sivustolta. Me matkustimme Kotkaan Helsingistä Onnibussilla, ja matkaan meni vain pari tuntia. Minulle oli yllätys, että sinne pääsee nykyisin niin nopeasti. Myös Onnibus oli positiivinen yllätys aina Matkahuollon  busseilla matkustaneelle, eikä vähiten siksi, että joka penkin alla oli pistorasia!

Meripuiston lisäksi vierailimme toisessakin kohteessa, jossa päästiin kastumaan kunnolla, oikein tehopesuohjelmassa...siitä lisää myöhemmin!

 

Kaakko 135 tarjosi matkamme Kotkaan sekä ohjelman.

***

We visited in Kotka and spent a lovely warm summer day in Katariinan meripuisto.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla