Yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimisto.

Kylpytossut - check! Juoksulenkkarit - check! Sisälenkkarit - check! Kaikki kunnossa treenilomaa varten!

On vähän motivaatiopula vaivannut. Treenaaminen ei kiinnosta, tavoitteet eivät kiinnosta. Ai siis mitkä tavoitteet? Ajattelin että ei tämä tästä, ja lähdin Tallinnaan treenilomalle Kalev Spahan.

Matka lahden yli taittui tosi nopsasti Tallinn Star ja Superstar -laivoilla. Matkatoimiston reissulla muuten lähtöselvitykseen pääsi satamassa saman tien, jonottamaan tottuneelle tämä oli iso plussa!

Tallinnan treeniloma on Ikaalisten matkatoimiston uutuus, jossa 3 tai 4 yön spa-lomaan yhdistetään tapaaminen ja treenit personal trainerin kanssa, kunto- ja kehonkoostumuskartoitus, ryhmäliikuntaa, hierontaa ja halutessa tietysti myös kylveskelyä. Kotiinviemisiksi saa tietoa kroppansa tilanteesta ja PT:n räätälöimän treeniohjelman. Treenilomalle on lähtöjä joka päivä, ja PT:n palvelut saa joko suomeksi tai englanniksi.

Kalev Spa on entinen uimahalli, jonka viereen on rakennettu 5-kerroksinen hotelli. Sijainti Vanhan kaupungin sataman puoleisella laidalla on erinomainen.

Heti saavuttuani hotelliin oli PT-tapaamisen ja treenien aika. Trainerini Anu oli energinen ja topakka. Ensin teimme alkukartoituksen tilanteestani, mihin sisältyi muun muassa kropan koostumuksen sekä mittojen mittaamista sekä tavoitteitteni miettimistä. Sanoin, että nyt ei oikein ole tavoitteita, kunhan haluan liikkua säännöllisesti, mikä ei nyt tunnu onnistuvan. Mietimme sitten, että miten pääsisin takaisin treenirytmiin. Menin sanomaan, että salilla pitäisi käydä, mihin vastaus tuli äkkiä: Eikä pidä! Sitä pitää tehdä, mihin oikein tosissaan haluaa mennä. No niinpä! Minä RA-KAS-TAN tanssia!, Anu sanoi, Mitä sitä rakastat?

Sitä mietin, ja päätin katsoa koko treenaamistani ja tekemistäni siltä pohjalta, mitä oikeasti haluan tehdä, enkä siltä mitä pitäisi tai mikä on järkevää. Uskon, että se on ainoa tapa todella löytää ja säilyttää motivaatio. Tavallaan hassua, että piti matkustaa tuonne kuulemaan asia, mitä itsekin usein hoen. Jotenkin se ei vain ollut tällä hetkellä konkretisoitunut omassa arjessani.

Keskustelun ja mittaamisen jälkeen siirryimme salille treenaamaan - kunhan olin ensin vakuutellut, että tykkään kyllä käydä siellä! Anu osasi tosi hyvin suoraan arvioida minkälaisilla painoilla saisin tehtyä - siitäkin huolimatta että rauta oli lahden toisella puolella tosi raskasta...liittyneekö jotenkin maan magneettikentän asentoon, en tiedä! En tarvinnut paljoa opastusta liikkeisiin, joten hän pääasiassa huolehti siitä, että tekniikka pysyi hyvänä. Ei se vaan aina pysy vaikka itse muuta luulee... Lisäksi Anu tsemppasi yrittämään vähän enemmän, itse olisin vetänyt paljon laiskemman treenin.

Melkoisesta piiskuroinnista huolimatta Anun kanssa oli tosi hauska treenata, mikä varmaan käy alla olevista kuvista ilmi! Kalev Span salikin oli erinomainen. Sitä oli juuri uusittu, ja se oli todella hyvin varusteltu. Niin aerobisia laitteita, vapaita painoja kuin kuntosalilaitteitakin löytyi vaikka millä mitalla.

Kas näin!

Eli näin?

Treenaamisen jälkeen siirryin kaupungille harrastamaan kevyttä, palauttavaa shoppailua. Reisissä tuntui sen verran, että täydensin ainoastaan meikki- ja kosteusvoidevarainnot Kaubamajan kosmetiikkaosastolla, vaatteiden hiplaamisen päätin jättää toiselle kerralle. Illan päätteeksi suuntasin vielä Kalev Span altaille, pääasiassa rentoutumaan poreissa. Otin ja kokeilin kuitenkin myös uinnin sujumista, ja sehän meni yllättävän hyvin. Lauantai-iltana altaassa oli mukavasti tilaa uida, ja ehkä tekniikkanikin oli mennyt piirun verran eteenpäin!

Seuraavaksi päiväksi Anu suositteli minulle Body Pumpin kokeilua, sillä uskomatonta mutta totta, en ole ikinä sitä testannut. Ryhmä oli kuitenkin jo täynnä, ja päädyimme hydrobiciin. Ryhmäliikuntavaihtoehtoihin voi tutustua Kalev Span sivuilta, laajassa valikoimassa riittää vaihtoehtoisia lajeja ja aikoja. Ryhmäliikunnan sijaan on mahdollista tehdä esimerkiksi uintitreeni trainerin ohjeiden mukaisesti. Uida Kalev Spassa ihan ehdottomasti kannattaa porealtaissa lillumisen lisäksi, jo sen monirataisen 50-metrinen altaan takia. Suositteltava on myös pulahdus arkiaamuina, joilloin viereisellä radalla saattaa polskuttaa esimerkiksi Viron uimajoukkueen jäseniä...joita tiirailen siis ainoastaan harjoittaakseni tekniikkasilmääni!

Kalev Span salilta löytyi uskomaton vatsalihasmuljutin. Se näytti hyvin helpolta ja hauskalta.

No hauska se todella oli! Helposta en sitten sanokaan mitään...

Ohjelman sain sähköpostitse kotiin, ja säntäsin toki heti testaamaankin. Tai no en sännännyt heti, koska lauantainen treeni oli sen verran tehokas, että tuntui vielä viikollakin! Nyt kun sen on pari kertaa pyöräyttänyt, niin voin kyllä vannoa että moisella ohjelmalla tulosta tulee. Vaikka nykyisin tiedänkin salitreenaamisesta jotain, taidan silti olla aika samoihin juttuihin urautunut...

Viimeisenä aamuna ehdin vielä paitsi aamiaiselle ja uimaan, myös hierontaan. Siellä meni kyllä täysin ajantaju, ja voi olla että muukin taju! Äärettömän kivuliaaseen urheiluhierontaan tottuneena oli rauhallinen ja miellyttävä hieronta melkoinen elämys. Siellä hierottiin jopa varpaat! En olisi millään halunnut poistua hierontapediltä, mutta kotiinlähdön aika koitti. Ylipäätään koko reissu oli sellainen, että mielelläni olisin jäänyt tuonne asumaan ja treenaamaan!

Ylimmän kerroksen premium-luokan huoneet oli uusittu äskettäin, ja sisustus oli oikein rauhallinen ja kutsuva. Uudistustyö jatkuu ravintolan ja muiden huoneiden osalta.

Maisema kelpasi!

Wellness-keskuksessa on tarjolla erilaisia hoitoja. Treenilomapakettiin sisältyy rentouttava hieronta.

Hoidoissa käytetään muun muassa Kalahari-tuotteita. Kalev Spassa on myös kauneushoitola ja terveyskeskus.

Tähän mystiseen kapseliin en tällä kertaa treenaamiseltani ehtinyt, ensi kerralla sitten!

Perhehuoneissa oli vielä vanhanmallinen sisustus. Niissä on erittäin kätevät seinältä alas laskettavat kerrossängyt lapsille. Kalev Spa on muutenkin hyvä valinta lasten kanssa matkustaessa, allasosastolla on pitkiä liukumäkiä, uimaleluja ja kivasti varusteltu pienten allas.

Tämmöinen irti arjesta -startti on tosi hyvä mahdollisuus tarkastella omia tapojaan ja miettiä, millaista liikuntaa haluaisi harrastaa ja minkälaisia tavoitteita asettaa. Koska itse treeni ja ohjelma siihen tehdään PT:n kanssa, treeniloma soveltuu kaikenkuntoisille, niin kokeneemmille kuin vasta liikuntaa aloittelevillekin. Mikäli haluaa startata liikunnallisen elämän, voi olla hyvä idea varata saman tien toinen reissu ja tapaaminen trainerin kanssa muutaman kuukauden päähän. Itse sain hyvin selkeitä oivalluksia syksyn treenien ja tavoitteiden suhteen. Suosittelen lämpimästi!

Treeniloma-paketin saa siis varattua spa-lomien yhteyteen 74 euron lisähintaan. Pakettiin sisältyy treeni PT:n kanssa ja treeniohjelma, ryhmäliikuntatunti, hieronta. Spa-lomaan sisältyy yöpymiset aamiaisineen sekä laivamatkat. Varaa oma treenilomasi Ikaalisten matkatoimiston sivuilta!

Matkustin ja majoituin Tallinnan treenilomalla Ikaalisten matkatoimiston kustannuksella.

***

I was on a training holiday in Kalev Spa organized by Ikaalisten matkatoimisto. I can warmly recommend this holiday for both exercise junkies & newbies!

Kommentit (5)

Jaana K
8/5 | 

Kerrankin kiinnostava ohjelmallinen pakettimatka! Tosi kiva nähdä, että niitäkin kehitetään eteenpäin :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
9/5 | 

Joo musta kanssa tosi kiva idea, ja kiva myös että tämmöisiä on alkanut tulla enemmän! Voihan sitä ohjelmaa aina itsekin kasata, mutta aina ei ehdi eikä jaksa. Ja varsinkin liikunnallista elämäntapaa aloittavalle on hyvä tämmöinen vaihtoehto missä kaikki on valmiina.

Jaana K
10/5 | 

Joo, ja Tallinnaan joskus hotellipaketeilla matkustaneena oon huomannut, että pakettihinta voi olla huomattavastikin edullisempi kuin muuten. Niin kuin varmaan tässäkin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012