Testasin ilmajoogaa joskus pari vuotta sitten ensimmäisen kerran. Silloin ajattelin, että ei se ehkä ole minun juttuni. Nyttemmin olen päätynyt kekkaloimaan joogasilkin sisälle muutamia kertoja lisää, ja olen päivittänyt näkemystäni.

Olen käynyt muutaman kerran ilmajoogassa Esport Bristolissa, jossa on tarjolla kolme eri tasoista tuntia. Keskus on hyvä vaihtoehto kokeilla ilmajoogaa, jos "oikea" joogakoulu epäilyttää.

Ilmajoogassa tehdään siis jooga-asanoita katosta roikkuvan kankaan avulla ja siihen sovellettuna. Itse tykkään nimenomaan ilmassa roikkumisesta tosi paljon. Ensimmäisillä kerroilla killumisesta tosin tuli pää kipeäksi, mutta ei enää.

Helsingissä ilmajoogaa voi harrastaa myös Yoga Nordicilla, josta tämä kuva on. Olen käynyt sekä tavallisella aloittelijatunnilla että yksityistunnilla, ja jälkimmäisellä keskityimme pekkkään temppuiluun.

Kankaan avulla saa venytettyä esimerkiksi selkää ja lonkkia, jotka itselläni ovat ne kaikkein jäykimmät kohdat, todella hyvin ja ihan eri fiiliksellä kuin maassa. Tehokkaasti venyminen ei tietenkään ole ihan kivutonta, samoin kuin ei kankaan varassa killuminenkaan, mutta itse asiassa pieni tuska taitaa olla vain plussa kun valitsen lajeja!

Ilmassa temppuilu on tietysti myös hauskaa. Kesällä joogassa alkoi vähän kiinnostamaan kaikenmaailman varpaisiin hengittelyt. Viime aikoina se puoli on innostanut vähemmän, ja ilmajoogan apinointi on tuntunut paljon omemmalta. Itse asiassa en ole muuta joogaa nyt tehnytkään.

Kuvassa kanssani Aamukahvilla-Henriikka.

Ilmajooga sopii kaikille, joita kiinnostaa tällainen vähän erilainen lähestymistapa joogaan. Tunteja on erilaisia, toiset fyysisempiä kuin toiset, ja "temppujen" määrässäkin on vaihtelua. Sen verran tarvitaan uskallusta, että pääsee kankaan varaan ja saa pään kohti lattiaa ja koivet kohti kattoa. Kangas kantaa satoja kiloja ja siinä on todella helppo pysyä, joten pelätä ei tarvitse. Loppurentoutuksessa pääsee köllimään kankaan sisään kuin perhosen toukka koteloonsa, mikä on ihan parasta!

Olen nyt sen verran ihastunut ilmajoogaan, että haluaisin tuollaisen kankaan kotiinkin! Ehkä saisin sellaisen joululahjaksi...?

***

First I didn't like aerial yoga that much but nowadays I'm into it. It's fun, a little bit a painful, and you get to be upside down. What more could a girl ask?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012