*Mainossisältöä*

Testasin crossfitiä tuossa miltei kaksi vuotta sitten. Silloin laji vaikutti ihan kiinnostavalta, mutta tunti tuntui tosi raskaalta. Lisäksi ahdisti, että kaikki muut testitunnin osallistujat olivat paljon paremmassa kunnossa kuin minä.

Kelkan työntö oli tekniikkalaji, mitä en ensin tajunnut.

Crossfitillähän on vähän sellainen maine, että lajia harrastavat kovakuntoiset ihmiset. Silloin helposti ajattelee, että aloittelijankin pitäisi olla hyvässä kunnossa, vaikka harjoitukset ovat skaalattavissa oman tason mukaisiksi. Toisaalta crossfit on pitkälti kovetehoista harjoittelua, ja jos aloittelija ainoastaan riuhtoo hapotustreenejä, niin siitä ei välttämättä seuraa hyvää. Olettaisin, että valmentajat huolehtivat, että tätä ongelmaa ei synny. Ainakin testisalillamme Crossfit Central Helsingissä harjoittelijamäärä on sen verran pieni että heitä pystyy seuraamaan.

Tämä ei ole häpeähylje vaan burbee.

Itsehän en oikein tykkää kovin raskaasta harjoittelusta. Olen saanut aivan riittäviä tuloksia pysyttelemällä pitkälti mukavuusalueella, joten pääasiassa meinaan sinne jäädäkin. Tosin joskus on kiva tehdä vähän rankempiakin juttuja, tai ainakin se on kivaa kun harjoitus on ohi!

Normaalisti en todellakaan tee mitään porrasjuoksuja tai mahdollisimman nopeita souteluja, saati kanna ketään reppuselässä. Tämän tyyppisiä juttuja meillä oli päivän treenissä, ja yllättäen ne eivät tuntuneet kovin kauheilta. Parin kuljettaminen reppuselässä epäilytti kovasti, minulla kun oli sellainen muistikuva, että jo lapsieni kantaminen reppiksessä on hankalaa. Voi olla, että se johtuu siitä, että pikku kätöset pitävät aina pillistä kiinni, ja taju meinaa lähteä. Mutta eihän se ollutkaan kovin vaikeaa!

En halua ajatella mikä tuon ämpärin funktio oli...

Paras puoli harjoituksissa oli porukassa treenaaminen. Silloin ei tule lusmuttua niin paljon, ja voi myös aktiivisesti valittaa treenikavereille.

Kivoin juttu testitunnissa oli se, että voitimme parini Eevan kanssa toisen pikku kisoista: meidän piti soutaa, kantaa toisiamme ja tehdä burbeita mahdollisimman nopeasti. Olen aina ollut tällaisissa parini tai joukkueeni kanssa viimeinen, mutta nyt olimme ensimmäisiä! Viime kertaan verrattuna koko tunti tuntui selvästi helpommalta. Vai olenko ehkä kehittynyt tässä parin vuoden aikana?

Crossfit Helsingin Ben kertoi, että laji ei ole pelkästään kovatempoista riuhtomista, vaan siihen sisältyy myös rauhallisempia treenejä, kuten esimerkiksi voimistelu- ja liikkuvuusharjoituksia. Painonnostoliikkeet ovat myös olennainen osa, mutta niitä emme kokeilleet lainkaan.

Testitunti oli Reebokin järjestämä treeniaamu, jossa osallistujille tarjottiin harjoituksen lisäksi kuvissa näkyvät Reebokin vaatteet.

***

I tried crossfit for the second time. It was easier than last time, maybe I've gotten better by accident?

Kommentit (9)

Suvi K.
10/9 | 

"Crossfitillähän on vähän sellainen maine, että lajia harrastavat kovakuntoiset ihmiset."

Kyllä meillä käy crossfitissa mm. minä ja ihan tavallista täti-ihmisiä...

Ilana
11/9 | 

Kyllä mä ymmärrän ton ihan hyvin: suurin osa harrastajista tosiaan on varsin kovassa kunnossa. Mua ainakin jännitti aika lailla mennä kokeilemaan, vaikka ihan kohtalaisessa kunnossa olinkin. Ihan turhaan toki jännitin ja kaikista treeneistä olen hengissä selvinnyt, että ei sillä :)

jaanaba.ftfashion.fi
12/9 | 

Crossfit on niin mun lempilaji ja vajaan vuoden sitä harrastinkin, mutta kävi mahdottomaksi triathlontreenin ohella. Mää tykkäsin tosissani kyllä.

Hienot kuteet ootte saaneet ja joo, kaikenlaisessa kunnossa olevat vaan mukaan. Sopii jokaiselle kiinnostuneelle.

Miia_pau
13/9 | 

On siinä sit kanssa semmoinen puoli, että crossfittaamalla tällaisesta ei-niin-hyväkuntoisesta pulliaisesta saa reilussa puolessatoista vuodessa ihan kohtuullisen kovakuntoisen :) Kovatempoisen riuhtomisen sijaan yllekirjoittanutta kiinnostaa kyllä enenevissä määrin juurikin painonnosto ja voimistelu (eli ns, mad skillz). Kauheat hikijumpat ovat sitten se pakollinen paha, että saavutettu kunto jotenkuten pysyy yllä :D 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
14/9 | 

Joo, varmasti käy kaikenlaisia. Mutta monesti ajatellaan, että se on hyväkuntoisten laji. Samoin kuin vaikka triathlon ja tankotanssi, että pitäisi muka olla kovassa kunnossa voidakseen osallistua.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
15/9 | 

Mäkin varmasti kävisin, jos sen pariin pääsisi vähän helpommin... Nyt on kauheat jonot ja salit kaukana. Tai on tuossa lähempänäkin yksi, mutta se aloituskurssi on muistaakseni useamman viikon kolme kertaa viikossa, ja illalla. Ei onnistu :/

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/9 | 

Joo kyllä! Vähän houkuttaisi muakin just tuosta syystä, itse kun treenaan aina rauhalliseen tahtiin ja aika kevyesti. Toisaalta en sitten tiedä menisikö hermo, kun tykkään tehdä rauhakseen :D

Suvi K.
17/9 | 

Ehkä siksi että crossfit (tai nuo mainitsemasi) tekee ihmisistä hyväkuntoisia? ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012