Sain jonkun aikaa sitten lopultakin hankittua ne uudet lenkkarit, mitä tuossa syksyllä kaipasin. Kommenteissa kysyttiin, mihin päädyin, joten tässä on pieni esittely pääasiassa kokemuksiini pohjautuen, sillä löytämäni tieto on aika puutteellista. Käyttäjäarvioita en löytänyt lainkaan, enkä muuta infoa kuin sen, että kyseessä on kanta- ja päkiävaimennettu neutraali malli.

Ostin Adidas Questar Cushion -malliset kengät yhtä kokoa aiemmin käyttämääni suurempina, ja randomilla netistä. Heiaheiasta ei löytynyt tietoa, mutta arvelisin, että olen tässä vaiheessa juossut niillä noin sata kilometriä (älkää sanoko mitään kilometrimääristäni näin maratonin alla, ei mennyt putkeen ei). Vaikutelma tähän asti on oikein positiivinen, varsinkin kun popoilla oli hintaa reilut viisikymppiä!

Kuva Sportamore.

Adidas Questar Cushion W

Adidas Questar Cushion - plussat & miinukset

+ istuvat ylihankalaan jalkaani

+ mukavat, vähintään johonkin 18 kilometriin asti

+ kivan väriset

+ ei rakon rakkoa eikä hankauman hankaumaa ainakaan 25 kilsaan mennessä

+ tarpeeksi lämpimät ja pitävät talvijuoksuun, eivätkä olleet kuumat myöskään sisätiloissa juostulla puolimaratonilla

+ oikein miellyttävä hinta

- näppituntumalta hieman raskaat

- malli ei ole siroimmasta päästä (mutta eipä ole jalkanikaan)

- minkäänlaista lisäbounssia näistä ei tunnu saavan (en kyllä tiedä saako sitä muistakaan)

- Addun lippulaivamalleihin verrattuna vähän maalaistollon ja vanhanaikaisen oloiset (niin varmaan olen minäkin)

Senkin voisi ehkä laittaa miinukseksi, että kuten Adidaksen lenkkareissa aina (muistahan minulla ei ole kokemusta), on kengännauhat pakko solmia tuplasolmulla tai ne aukeavat juostessa. Toisaalta plussana se, että nauhat ovat niin pitkät, että solmiminen on varsin helppoa.

Ensimmäiselle lenkille lähdössä.

Kokovalinnastani en ole ihan satavarma. Käytän normaalikengissä kokoa 40 (koska sellaista kuin 39,5 ei löydy mistään, ja kenkiini on ehdottomasti mahduttava pohjallinen), ja edelliset Adduni olivat kokoa UK 6,5. Nämä ovat nyt UK 7. Jos kyseessä olisivat normikengät, ne olisivat selvästi liian isot, mutta luulen, että tämä on kuitenkin oikea valinta. Vähän se tyhjyys varpaiden tienoilla epäilyttää, mutta toisaalta puolimaratonilla jossain vaiheessa iloitsin siitä, että jaloillani tuntui edelleen olevan tilaa. Lenkeillä en käytännössä ole kiinnittänyt juuri mitään huomiota lenkkareihini, joten eivätköhän ne aika hyvät ole!

Näiden lenkkareiden pitäisi olla neutraalit, eli tukea ali- tai ylipronatoivalle ei ole. Vaimennus näissä on päkiässä ja kannassa, eivätkä siten ole tarkoitettu päkiällä askeltaville. Itse olen koko jalalla askeltava, ehkä aavistuksen ylipronatoiva ja keskipainoinen, ja näillä ominaisuuksin vaimennus vaikuttaa hyvälle. Mitään oireita missään päin raajoja ei myöskään tunnu.

Yksi puolikas juostuna (Messujuoksussa).

Suosittelisin Adidas Questar Cushionia ainakin vaimennettua lenkkaria etsivälle juoksijalle, sekä harvempaan että määräharjoitteluun. Varsinainen maratonkenkä se ei selvästikään ole, mutta minun vauhdeissani se nyt on yksi ja sama. Siitä en osaa sanoa, että mitenkä kauan tämä malli Adidaksen valikoimissa pysyy. En tiedä voiko alehinnasta päätellä, että poistumassa on?

*Ostin lenkkarit omilla rahoillani Sportamoresta. Linkki on normaali linkki.*

***

I bought Adidas Questar Cushion -running shoes and after about 100 km I can say that I like these. I'd say that the model is suitable for endurance training but it's really not a marathon shoe since it is heavily built and weights quite much. But the color is nice, the shoe is comfy and price was very affordable.

Kommentit (7)

Mindeka
8/7 | 

Meinasinkin jo kiirehtiä postauksen puolivälissä kysymään, että mistä sait nuo viidelläkympillä, mutta vastaus tulikin jo.

Mun pitäisi myös ostaa uudet kengät jo, mutta toisaalta olen ajatellut pysytellä Boosteissa, sillä miksi vaihtaa, jos tuntuu hyvältä -Edelleenkin?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
11/7 | 

Joo en mäkään vaihtaisi jos ei olisi pakko :D Kokeilin jotain Boosteja kaupassa, juoksin niillä pari askelta ja vaikutti kyllä tosi hyviltä, ihan selvästi oli "boostia". Mutta niistä ei enää ollut mun kokoa missään :/ Ja ehdin tietysti myös jo unohtaa, että mikä malli oli kyseessä...

Kinusin Addulta testiin Boosteja, mutta se homma jäi johonkin limboon pyörimään, joten nappasin vaan ekat jalkaan sopivat, hätätilanne kun oli :D

Kärttyri
12/7 | 

Tuplasolmut? Ei siis auta edes se, että kun on tehnyt toiseen naruun lenkin, kiertääkin sen toisella narulla "väärinpäin", toiseen suuntaan kuin yleensä? Eli tavallaan nauhan vie takakautta eteen. Ostin Sarvan nastalenkkareita, ja niissä on niin lyhyet nauhat että on pakko tehdä niin, koska eivät meinaa riittää pituudeltaan ekaankaan solmuun.

Ihan kivoilta noi mun silmään näyttää. En kyllä uskaltaisi ostaa lenkkareita kokeilematta, vaikka monissa paikoissa ne saa kai palauttaa jos eivät istu.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
13/7 | 

Hhmm en tajua?  :D Teen rusetin ja sitten solmin rusetin päät uudelleen. En osaa muulla tavoin :D Joo näissä oli 30 päivän palautusoikeus. Juosta niillä ei tietenkään voinut, mutta kotona testailla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012