Näinhän se menee, kuten otsikossa sanotaan, vaikka oikeastaan olen sitä mieltä, että ihan jotain muuta instanssia tässä pitäisi sakottaa kuin hyväuskoisia ihmisiä.

Kävin eilen pyörimässä kaupungilla, ja törmäsin sekä Sokoksella että Stockalla samaan tuotteeseen. Olivat pistäneet kummassakin puljussa tarjoukseen MethodDraine Detox Express -puhdistuskuurin. Paketti sisältää seitsemän pikku purtiloa, joiden sisältö sotketaan aamuisin veteen ja juodaan. Toimenpiteen seurauksena "elimistö puhdistuu", ja kaikenlaisia nesteen poistumiseen ja rasvan palamiseen liittyviä väitteitä siihen myös löyhästi kytketään.

Tunsin vastustamatonta halua ostaa ne pikku purtilot. Tutkin sisällysluetteloa, joka näyttää tältä:

koivun kuivauute(betula pedula Roth.)
vihreä tee(Camellia sinensis L.)
latva-artisokka(Cynara scolymus L.)
fenkoli * (Foeniculum vulgare Miller)
takiainen* (Arctium lappa )
Tapiokasiirappi
tiivistetty sitruunamehu
tiivistetty mustaseljamarjamehu
maltodektriini
aromit: granaattiomena ja passionhedelmä

Lista ei sano minulle mitään. Se ei myöskään vakuuta minua siitä, että litku jotenkin puhdistaisi elimistöäni. Varsinkin, kun mitään elimistön "kuonaantumista" ei lääketieteen mukaan edes tapahdu. Siitä huolimatta tunnen edelleen palavaa halua ostaa kyseisen paketin.

Harmitonhan moinen kuuri lienee. Silti, lähemmäs kaksikymmentä euroa reilusta desistä vihreää teetä, koivu- ja vihannesuutetta? Joka äärimmäisen pienellä todennäköisyydellä edes vaikuttaa mitenkään? (Lisätietoa tuotteesta kiinnostuneille esimerkiksi täältä. MethodDraineilla ei taida olla omia nettisivuja, ehkä siksi, että kukaan ei kehtaa kirjoittaa niitä täyteen soopaa.)

Kun tämä trendikäs detox kuitenkin houkuttelee, päätin tutustua toiseen tuotteeseen, josko se vakuuttaisi enemmän. Diet&Detox Eko tukee sisäelimien, kuten maksan ja munuaisten, sekä verenkiertoelimistön toimintaa ja auttaa näin kehoa pääsemään irti kertyneistä kuona-aineista. Valmisteen sisältämät aineet aktivoivat nesteenpoistoa, joka lisää virtsaamistarvetta, mikä edesauttaa luontaista kuona-aineiden poistumista. No nyt kyllä on pätevä juoma kyseessä! Mistään muusta nesteestähän tunnetusti ei tule pissahätä!

Tutkitaan nyt kuitenkin ainesosaluettelo: Kasvien vesiuute (83%): Vihreän teen lehti* (Camellia sinensis), vihreä kahvipapu* (Coffea arabica), fenkolin siemen* (Foeniculum vulgare), maté-lehti* (Ilex paraguariensis), guaranan siemen* (Paulinia cupana), sellerin varsi ja lehti* (Apium graveolens), sikurin juuri* (Cichorium intybus), voikukan juuri* (Taraxacum officinale), kolan siemen (Cola nitida), retikan juuri* (Raphanus sativus), vehnäsiirappi*, tiivistetty omenamehu*, luonnolliset aromit (persikka, omena*, vanilja*), tiivistetty sitruunamehu.

Retikka, fenkoli, selleri, sikuri...kahvi? Mutta mitä minä juuri niistä käyttöohjeista luinkaan: Puhdistuskuurin aikana on hyvä välttää alkoholia sekä runsasta nautintoaineiden kuten kahvin juomista. Siis vihreän kahvin vesiuute pullosta (hirmuisella litrahinnalla) käy, mutta tavallisen kahvin kotona valmistettu "vesiuute" ei? (Lisäinfoa tuotteesta esim. täältä, omia sivuja ei taaskaan löydy ainakaan suomeksi.)

Mutta mitenkäs tuo liikunta? Sillähän saa turvallisesti ja tehokkaasti parannettua oloaan ja muokattua ulkonäköään. Liikkuminen vaan on hieman vaivalloista, ehkäpä löydän siihenkin jonkun innostavan ratkaisun?

Joo, tässä se on!

SPORT+ FITNESS Vartalonkiertolauta!

Tämä loistotuote löytyi toknet.fi-sivustolta, ja se esitellään tällä tavoin: Terveyden avain on jaloissasi! Korkeatasoinen vartalonkiertolauta on uuden sukupolven kuntoilutuote. Erikoismateriaalista valmistetulle alustalle astuttaessa jalkapohjat stimuloituvat perusteellisesti. Kehonpainon ansiosta magneettinen voima välittyy kehoon ja aktivoi laitteen liikevoiman. Magneettinen voima välittää magneettisia aaltoja kehoon vyötäröä käänneltäessä vasemmalta oikealle. Näin liika rasva ja toksiinit voidaan poistaa kehosta (erityisesti vyötärön ja vatsan seuduilta).

Terveyden avain! Erikoismateriaalia! Laitteen liikevoimaa ja magneettista voimaa! Magneettisia aaltoja! Toksiinit poistuvat! Ja rasva!

Myös perusteelliset käyttöohjeet vakuuttavat:
1. Juo 200-500 ml vettä ennen käyttöä verenkierron stimuloimiseksi ja tehokkaamman vaikutuksen aikaansaamiseksi.
2. Aseta jalkasi tasapainolaudalle, käännä vyötäröäsi ja vatsaasi vasemmalle ja oikealle. Käytä käsivarsiasi tasapainon säilyttämiseksi.
3. Jatka vyötäröharjoitusten tekemistä säännöllisesti. Näin niiden vaikutukset kehoosi ovat huomattavia ja hyödyllisiä.

Huomattavia ja hyödyllisiä? No onneksi tämä härpäke maksaa vain kymmenen euroa (ihan tosi, voisihan tuollaisesta huipputason magneettiteknologiasta satkunkin maksaa!). Mutta pakko sanoa, että ottaa aivoon se, että tuollaista roskaa tehdään. Eikö tässä maailmassa muka ole tarpeeksi tavaraa? Kiinnostaa sekin, että miten tuon esittelytekstin tehnyt ihminen pystyy elämään itsensä kanssa?

Mistä puheenollen. Siltä varalta, että rasva ja toksiinit eivät poistu kääntelemällä kroppaa huom. huom. huom. vasemmalta oikealle, tutustupa tähän:

No nyt on rukouksiini vastattu! Voin laihtua juomalla tätä erikoiskahvia! Oikein puolitoista kiloa kuukaudessa, siihenhän en ikinä pystyisi ruokavalion avulla! Ai mutta tässä ei tarvita ruokavaliota, naapurin leipomosta voi hakea kyytipojat laihdutuskahville! Ja silti laihtua!

Tämä äärimmäisen uskottava käyttökokemus löytyi siis Kuntosali & Fitness -lehdestä 7/2013. Tämän loistoartikkelin on kirjoittanut...hhmm kuka sen tosiaan on kirjoittanut? Sitä paitsi näyttäisi vahvasti siltä, että tämä on mainos eikä suinkaan oikea juttu, mutta sitäkään ei kerrota missään. Mitenköhän se lain mukaan menikään, olisko ollut niin, että mainokset on selvästi erotettava toimituksellisesta aineistosta?

Sellainen on ihmisluonto, että himoamme nopeita ratkaisuja. Kukapa ei haluaisi lisää energiaa, kauniimpaa ihoa ja pudottaa pari kiloa vain juomalla muutaman vihannesmehushotin? Silti, eikö tällaista mainontaa ja näitä muka-terveysväitteitä saisi jotenkin kuriin? Vai onko se vaan niin, että markkinatalous ja yksilönvapaus ja sillee.

***

We are always looking for fast solutions, and the health & fitness industry knows it. We can buy a fast fast to cleanse our body from stuff that doesn't even exist. I can't decide which is more sad, the fact that I am willing to try these products or the fact that tehy have been made.

Kommentit (25)

Lotta Katariina
26/25 | 

Tuosta vyötärönohennushärpäkkeestähän on myös kotimainen - ja huomattavasti hintavampi - versio, Selätin. Lupasivat että kun vartin päivässä twistaa, alkaa läski sulaa :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
27/25 | 

Mutta siinä ei varmaankaan ole magneettista voimaa eikä se lähetä magneettisia aaltoja :P

Sitä vaan ihmettelen, että eikö tuota kiertoliikettä voisi tehdä ilman tuollaista vehjettä jalkojen alla? Vai onko se tasapainotekijä se ratkaiseva?

moikkamoi
28/25 | 

http://www.selatin.fi/page/8#.Us6Cx2QW000
tuo pyörittelyjuttu on kyllä ihn oikea jumppalaite, jota esimerkiksi SM-tasolla tennistä pelaava mummoni käyttää. Oletko ikinä kokeillut tuota? Aika nopeasti se rupeaa keskivartaloon ottamaan, ja on myös hyvä selälle. Ei ehkä mikään maailman paras kuntoilulaite, mutta ei se mielestäni mikään tyhmän ihmisen ostos ole.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
29/25 | 

Sehän oli yllättävän monipuolinen o_O En ole kokeillut tuota, jotain vastaavaa kylläkin. Voi se toimiakin, mutta tuon toisen vempeleen magneettihimpulat eivät tasan tarkkaan toimi :D

Hannushka
30/25 | 

Elkää ihmeessä hankkiko sitä härpäkettä, sain sellaisen ihan ilmatteeksi tilaajalahjana jostain, ja oli siis täysi tappovehje. Ei minkäänlaista vastusta, pyörii siis niinkuin tyhjää, mistä syystä astuessani oikealla jalalla härpäkkeelle, en ehtinyt kuin nostaa vasenta jalkaa,( jolloin siis paino meni oikealle jalalle) härpäke viuhahti vastapäivään, ja luojan kiitos seinä oli lähellä jolloin sain hidastettua kaatumista, paitsi poskeeni sain vinhan 'seinäihottuman' kun laskeuduin poski seinässä polvilleni lattialle.

En kyllä muista merkkiä mutta olen uteliaisuuttani käynyt pyörittelemässä kaupoissa myytäviä ihan testatakseni onko niissä vastusta ja vaikuttaa aika samanlaiselta kuin omani, jonka myönnän myyneeni eteenpäin laittaakseni vahingon kiertämään :D

Nata - White Trash Disease
31/25 | 

miksei "selätintä" voisi tehdä kiertämällä ylävartaloa ja pitämällä jalat paikallaan.. esim. keppi olkapäillä. ;D

Vierailija
32/25 | 

Tätä mietin minäkin, ei nuo liikkeet tuossa ohjeessa ainakaan näyttäneet siltä etteikö niitä kaikkia voisi tehdä ilmankin tuota vekotinta ihan yhtä tehokkaasti. Plus jokaisessa kohdassa luki 'kokko vartalolle' mikä jo on ihan riittävän hyvä syy olla ostamatta tuotetta.

Lii
33/25 | 

AHAHAHAAA! MAGNEETTIAALTOJA! KUOLEN! Magnetismin teoria on selvästi edennyt hurjin loikin sitten fysiikantuntieni. Tai sit ei :D

Markku
34/25 | 

Kai sulla on jo se kuuluisa shake a weight ;)

isseessi
35/25 | 

Jos tasapainotekijä on "the juttu", niin ite ehkä ostasin ihan tavallisen tasapainolaudan ja tekisin sen päällä kiertoliikettä vaikka kepin kanssa.

Näitä tämmösiä härveleitä on kyllä ostoskanavat yms. pullollaan. Osa ihan täyttä sontaa ja osa sitten näitä, joissa pyörä on keksitty uudelleen, valmistettu raflaavammassa värissä ja lisätty parit myyvät mainostekstit kylkeen.

Piia-Marika
36/25 | 

Ensimmäinen kuva sielujen silmin oli, että kun vedän sen puolilitraa vettä ja alan hölskytellä vartalonkiertolaudalla edessuntakas.. Oujeah..!! Siinähän äkkiä maha vie miestä. Toisaalta se tuo vaihtelua juostessa tapahtuvaan ylösalas-hölskyttelyyn, jos on tehnyt sen typerän virheen (mitä itse yleensä näemmä suosin) että lipittää liikaa nestettä ja kuvittelee sen jälkeen saavansa kevyen lenkin ilman tuskaa. ;D

A. Sinivaara
37/25 | 

Haha, toi mainosten työntäminen lehteen "oikean artikkelin" näköisenä on niin Amerikkaa! Meillä on kaikki kuntoilu- ja naistenlehdet täynnä "artikkeleita" milloin mistäkin laihdutusjuomista, -pillereistä ja -vempeleistä...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
38/25 | 

Ahhahhaa, jos minä hyppäsen tasapainolaudan päälle, ja alan kiertämään itseäni keppi käsissä, niin tuloksia kyllä tulee! Esmes sellaisia tuloksia, mitä joudun sitten käymään lääkärille näyttämässä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
40/25 | 

Ei se nyt noin helppoa voi olla! Ilman selätintä on tosi hankala kiertää jalkoja eri suuntaan kuin yläkroppaa! Ei se voi tehota jos jalat on ihan paikallaan :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
42/25 | 

Voi olla myös, että sä nukuit niillä tunneilla, etkä siksi tunnista uusinta huipputeknologiaa kun sitä näet!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
43/25 | 

Googlasin ja siis häh :O :D :O :D Se on oikea vehje!!! En tiennyt, luulin, että se oli vaan South Parkissa. Uskomatonta. Täytyy pistää heti e-mailia valmistajalle, että lähettävät mulle testiin yhden :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
44/25 | 

Joo kato se hölskyttely on tosi olennaista, että toksiinit irtoaa :D Ajattele, miten hyvin lähtisi kaikki kuona, jos ensin joisi detox-juomaa, ja sitten alkaisi hölskytellä!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
45/25 | 

Mutta eikö niissä sentään lue, että advertorial tai jotain jossain ylänurkassa pienellä? Ainakin joissain lehdissä on näin, mitä täältä Suomesta saa ostaa. Tosi törkeää, jos ei ole merkattu. Tämä oli eka Suomessa mihin törmäsin (jos sitä ei lasketa, että Ellen pt saa ilmaisen karibianristeilyn ja kirjoittaa siitä "objektiivisen matkajutun" -tyyppistä toimintaa).

SatuHa
46/25 | 

Mä keksin juuri DIY-Selättimen: asetuin tasapainolaudalle keppi olkapäillä ja rupesin pyörittämään. Tasapianossa pysyminen on aika vaativaa! :-)

SatuHa
47/25 | 

Mä olen ollut huomaamivani että ties mitä koktaileja on ruvettu markkinoimaan terveydenhuollon laitteina jonkin lainmuutoksen jälkeen... En nyt muista mikä lainmuutos se oli mutta sillä oli jotain tekemistä sen kanssa minkälaisia terveysväittämiä tuotteista saa antaa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
48/25 | 

Epäilemättä! Ehkä se selätin viittaa siihen, että päätyy lattialle selälleen?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
49/25 | 

Joo, mä ymmärsin, että tässä olisi säädökset tiukentuneet, mutta vähän vaikuttaa siltä, että tajusin väärin :D

Nikoman1
50/25 | 

Joo ei hyvää päivää. En ole kyllä ikinä uskonut noihin "putsauskuureihin", taitaa olla puhtaasti vain "hyvä olo"-trendin siivellä ratsastamista. "Laitetaan vähän jotain tosi luonnollisen kuuloisia aineksia 100ml purkkiin ja myydää ne parilla kymmennellä eurolla pois". Itse uskon terveelliseen ruokavalioon, jonka lisäksi tietysti tulee talviaikaan otettua d-vitamiinia purkista ja mustikoita pakkasesta.

Superfoodit ovat kyllä kiinnostaneet pitkään hyvän ravintosisällön takia, mutta en ole toistaiseksi lähtenyt niihinkään mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012