Tuli tuossa viikonloppuna osallistuttua Runner's Twilightiin. Väitin alkukesästä, että silloinen jänisjuoksuni Helsinki Half Marathonissa olisi ollut helpoin puolikkaani ikinä, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että tämä oli helpompi. En nimittäin juossut ollenkaan, vaan seisoskelin reitin varressa vapaaehtoisena. Sää oli hyvä, joten oli oikein mukavaa viettää siellä kesäiltaa!

Tuohon suuntaan, olkaa hyvä, näyttää liikenteenohjaaja, joka on vaarassa joutua liivinsä syömäksi.

Helpolla siis pääsin, mutta mites se juokseminen? Noh, aika heikoissa kantimissa on tällä hetkellä. Helteillä ei napannut juosta, eikä jalkakaan ole edelleenkään täysin kunnossa. Lisäksi kalenterista puuttuu kunnon tavoite, joten treeni-into on ollut kadoksissa. Toisaalta niin on ollut tavoiteintokin: olen kyllä lähdössä Tukholmaan puolikkaalle noin kuukauden päästä, mutta meinaan lähteä vain matkalle enkä ajan perässä ollenkaan.

Vaikka olen juoksun sijaan vesijuossut, tankoillut ja varsinkin joogannut, alkaa olo olla vähän ankea. Hölköttämään olisi hyväksi, mutta tuntuu hankalalta lähteä kun on pitänyt taukoa näin pitkään. Kunto on laskenut roimasti, ja juoksu tuntuu jo ajatuksen tasolla takkuiselta.

Onneksi siihen on ratkaisu! Kun on vaikea mennä, pitää mennä muiden ihmisten kanssa, ja jonain tiettynä aikana, eikö? Tässä tuli apuun SATS Urban Tribe -juoksutunteineen. Tämän viikon torstaina klo 18.30 on ohjelmassa Speedplay, josta kerrotaan seuraavasti: Run Speedplay™ on hauska ja vauhdikas ulkojuoksutunti kuntojuoksijoille, jotka haluavat haastaa itsensä. Tunnin aikana vuorotellaan hallittuja muutaman minuutin pituisia intervalleja ja lyhyempiä, nopeampia spurttiosuuksia. Kukin osallistuja päättää oman vauhtinsa ja siten oman tasonsa, mutta saa seuraa ryhmästä.

Vähän kauhistuttaa... Jotta en pystyisi sluibaamaan tästä, pyydänkin sinut mukaan tunnille! Lähtö on siis torstaina 14.8. klo 18.30 Laakson ratsastusstadionin pohjoispäädystä. Tunti sopii kaikentasoisille juoksijoille. Urban Tribe -juoksutunnit sisältyvät SATSin jäsenyyteen. Ei-jäsenille kokeilukerta on ilmainen. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, voit vain tulla paikalle!

HUOM. Tarjosivat vielä lisämotivaatiota: kaikkien paikalle tulleiden blogini lukijoiden kesken arvotaan 3 kk:n jäsenyys SATSille! Juoksun lisäksi tarjolla siis hyvä aloitus koko syksyn treeneille!

Mikäli torstain tunti ei sovi, on Urban Tribe -treenejä tarjolla Helsingissä myös tiistaisin kello 17 ja lauantaisin kello 10, lähtö samasta paikasta. Alla vielä poimintoja SATSin infosta tunteja koskien:

SATS Urban Tribes -tunneilla on kolme erilaista juoksuohjelmaa: Run Pace™, Run Speedplay™ ja Run Tough™ ja niiden kesto on 75 minuuttia.

Run Pace™ on vauhdiltaan kontrolloitu ulkojuoksutunti, jossa keskitytään pitämään vauhti tasaisena koko harjoittelun ajan. Aloittelijalle tunti on täydellinen kestävyyskunnon parantamiseen ja hallitun juoksun opetteluun. Tunti sopii myös kilpailuorientoituneille juoksijoille, jotka juoksevat kymmenen kilometriä 50 minuuttiin. Tavoitteena on saada tuntumaa muun muassa eri nopeuksiin ja siihen, miten keho reagoi vauhdin kasvaessa tai hidastuessa.

– Run Pace -tunti sopii kaikille edes vähän juoksemista harrastaneille. Osallistumisen edellytyksenä on, että jaksaa pysyä mukana lämmittelyvauhdissa noin 2 kilometrin matkan niin helposti, että sen jälkeen pystyy tekemään vielä itse harjoituksen, opastaa SATSin juoksuvalmentaja Hilkka Kontro.

Run Tough™ tuo haastetta hieman rankempana intervallipainotteisena tuntina. Tavoitteena on nostaa esiin nopeutta ja kestävyyttä jo valmiiksi kokeneilla kuntoilijoilla. Tunnille osallistumisen ohjenuorana on, että kymppi sujuu noin 60 minuuttiin. Intervalliharjoitusten avulla on mahdollista saada harrastus aivan uudelle tasolle.

SATS Urban Tribes tunnit:

Tiistaisin klo 17 Run Tough (75 min)

Torstaisin klo 18.30 Run Speedplay (75 min)

Lauantaisin klo 10 Run Pace (75 min)

Lopeta velttoiluni (ja ehkä omasikin), nähdään torstaina 14.8. klo 18.30 Laakson ratsastusstadionilla!

MUOKATTU 11.8. klo 12.32: Lisätty tieto 3 kk SATS-jäsenyyden arvonnasta.

***

Join me in Sats' Urban Tribe running exercise on Thu 14.8. Just show up in Laakso riding stadium at 18.30.

Kommentit (4)

Sillycatlady
5/4 | 

Mä olen SATSin jäsen ja olen jonkun verran käynyt noilla juoksutunneilla torstaisin ja lauantaisin. Ne on ihan kivoja ja tuo vaihtelua yksin juoksuun. Yksin tulee harvemmin tehtyä mitään vauhtileikittelyjä ja porukassa ei kehtaa luovuttaa kesken, vaikka miten väsyttäisi ;). Saatan saapua tänäkin torstaina paikalle, jos jalat tuntuvat lauantain jäljiltä hyviltä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/4 | 

Joo se porukka auttaa kummasti! Mäkään en saa yksin tehtyä mitään muuta kuin sitä samaa tasavauhtista.

Tähän tuli muuten lisäbonari: kaikkien paikalle tulleiden blogini lukijoiden kesken arvotaan 3 kk:n jäsenyys SATSiin. En sitten tiedä, miten tämä vaikuttaa, jos on jo jäsen... :D Toivottavasti pääset paikalle!

Ansku76
7/4 | 

Se olit siis sinä Runner's Twilightissa! Olinkin tunnistavinani sinut. Mä olin se nainen puolikkaalla joka juoksi tosi kovaa ohi :D Kiitos upeasta kannustuksesta, voi kun kaikki liikenteen ohjaajat tsemppaisivat juoksijoita yhtä paljon!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/4 | 

Ai se :D

Joo minä olin :) Eipä mitään, mä tiedän miltä siinä juostessa tuntuu! Mä kuulin muualtakin, että oli ollut vähäisempää tsemppausta toisilla, täytyy antaa palautetta ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012