Trendi haastoi kertomaan, ketä ihailen ja miksi. Tästä henkilöstä postataan kuva, ja mieluusti myös sitaatti. Jos olette vakkarilukijoitani, niin olette kuulleet tämän aikaisemminkin:

If I can't dance it's not my revolution.

Lausahduksen takana on Emma Goldman, jota presidentti Hoover luonnehti yhdeksi Amerikan vaarallisimmista naisista. Mistä moinen? Goldman oli toki anarkisti, ja alkaen jopa väkivaltaista vallankumousta kannattava, mutta hän oli myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, sukupuolten ja seksuaalisten suuntautumisten välisen tasa-arvon ja ehkäisyn puolustaja. Melkoinen nainen siis.

Kuva Wikipedia.

Ja tämä sitaatti? Väitetään, että eräs nuori poika sanoi Emma Goldmanille, että agitaattorin ei sopinut tanssia: I grew furious at the impudent interference of the boy. I told him to mind his own business. I was tired of having the Cause constantly thrown into my face. I did not believe that a Cause which stood for a beautiful ideal, for anarchism, for release and freedom from convention and prejudice, should demand the denial of life and joy. - - "I want freedom, the right to self-expression, everybody's right to beautiful, radiant things." (Lähde.)

Vapaus, oikeus itsensä ilmaisemiseen ja kaikkeen kauniiseen: sellaisessa, mikä nämä kieltää tai näitä väheksyy, ei kannata olla mukana.

***

If I can't dance is not my revolution.

Kommentit (4)

tiiti
1/4 | 

Mä olen jotenkin aina ajatellut ton sitaatin niin, että vaikka ajaa ja edustaa tärkeitäkin asioita, se ei silti tarkoita, että pitäisi olla iloton tosikko :D

Lii
2/4 | 

SUA IHAILEN. SÄ JUOKSIT! MAHTAVAA! Ei mennyt huolestumiseni hukkaan :D

Ja hyvä sitaattikin on.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
3/4 | 

Hahaa, joo selvisin! Mutta oli vähän hapokasta...hyvin meni silti, tuli epävirallinen puolikkaan enkkakin :D Kiitos kovasti, huolestumisestasi oli todella, todella paljon apua!!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/4 | 

Kyllä ehdottomasti myös noin! Feminismissähän on useilla näitä ei-saa-meikata-ei-saa-pukeutua-nätisti -tyyppisiä ajatuksia, tämä sopii hyvin myös niihin. Toi on hyvä sitaatti siinä mielessä, että siitä saa useamman hyvän tulkinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012