Männävuosina sitä kadehdittiin Tukholmaa kun niillä siellä oli kaikkea siistiä mitä meillä ei. Viime reissulla näkemäni mainos sai minut kahdehtimaan Tallinnaa.

Heviaeroobika! Ai että! Pakko päästä, kerrankin olisi aerobicissä hyvät musat. Tarjolla on myös Metal-Joogaa (mitä ihmettä sitten lieneekään)! Müstika Tantsustuudio (Pärnu maantee 41) on ehdoton kohde seuraavalla Tallinnan treenilomalla. Koulu tarjoaa myös

itämaisten tanssien, swingin ja jazztanssin opetusta sekä tulitemppuilutunteja (tälle on varmaan olemassa joku suomenkielinen termi, mutta en tiedä mikä se on). Kokeilutunnille pääsee viidellä eurolla.

Katsokaa nyt näitä kimuleita! Voiko parempaa treeniseuraa toivoa? Niillähän näyttää olevan jotkut jengipaidatkin, miksi mulla ei ole?! Kuva koulun sivuilta.

Tankoilemaan Tallinnassa pääsee City Dance Studiolle (Uus-Tatari 25 / Veerenni 13). Tosin ainakin vielä kun viimeksi kävin tankoja oli vain kuutisen kappaletta, joista kaikki paitsi yksi olivat pelkkiä spinnitankoja. Tankosali oli myös melkoisen matala. City Dance tarjoaa myös muita aerobic- ja tanssitunteja, joista monilla on hiukan kulmianostattava nimi. Strip dance oli herättämistään mielikuvista huolimatta tanssillinen aerobic-tunti. Koreografia oli melko haastava (siis tositositosi vaikea!), ja strip tarkoitti lähinnä tavallista enempää ketkuttamista. Tunnit tuntuvat olevan melkoisen suosittuja, joten kannattaa varata paikka etukäteen sähköpostitse.

Koulu on vähän hankalasti löydettävässä paikassa, mutta opastuskylttejä löytyy matkan varrelta.

Tallinnassa on paljon muitakin kiinnostavia tanssikouluja, joita löytää guugeltamalla. Jos uikkii mieluummin kuin tanssii, niin hyvä kohde tai majoituspaikka on Kalev Spa (Aia 18, sataman lähellä). Mikään mieletön luksuskylpylä ei ole kyseessä, mutta tarjolla on kuitenkin monenlaista lillumisallasta ja saunaa. Lapsillekin on kivat kluttauspaikat, mutta uimarin kannalta parasta paikassa on Viron ainoa olympiamittainen allas. "Ruumiinkulttuuria" arvostava ilahtuu nähdessään siinä harjoittelevan Viron uimajoukkueen, jos vain sattuu sopivaan aikaan paikalle. Itsellenihän kävi sellainen tuuri, että eräs joukkueen miehistä osui viereiselle juoksumatolle... Niin, Kalev Spassa on siis myös täysin kelvollinen kuntosali sekä erilaisia ryhmäliikuntatunteja, paikan pystyy varaamaan etukäteen netistä.

Toukokuusta syyskuuhun voi vierailla myös Nõmmen seikkailupuistossa (Külmallika 15a). Puistossa on erilaisia ratoja, siltoja ja tehtäviä. En ole päässyt käymään täällä itse, mutta suunnitelmissa on!

Juoksijaa kiinnostaa Tallinnan maraton, puolikas ja kymppi, jotka järjestetään vuosittain syyskuussa. Tänä vuonna tapahtuma on 8.9. Reitti on ilmeisesti ollut melko tasainen ja muutenkin kävijöiltä on kuulunut positiivisia kommentteja. Osallistumismaksu on myös edullisempi kuin useissa Suomen tapahtumissa, eivätkä matkatkaan kukkaroa hirveästi koettele. Bonarina saa ulkomaanjuoksufiilingin, ilman suurimpia en tajua ohjeista sanaakaan eikä kukaan täällä ymmärrä puhettani! -paniikkeja. Omaan aikatauluuni tämä ei tänä vuonna sovi, josko ensi kerralla pääsisin mukaan.

Mikäli haluat shoppailla treenivaatteita Tallinnasta, kurkkaa juttuni täältä. Myös Mustamäeltä löytyy urheiluvaatetta, siellä on samassa rakennuksessa (Tammasaare tee 600) Niken, Adidaksen ja Reebokin outletit.

Treenaamisesta rasittuneille lihaksille löytyy virolaisista apteekeista mukava linimenttivalikoima. Oma lempparini on saksalainen Pferdebalsam Creme, paikalliskielellä ilmaistuna Hobusebalsam aktiiv-kreem. (Kyllä, hevosvoidetta. Mutta pänikässä on myös loikkivan ihmisen kuva, ja aine on mieletöntä, joten...)

Ja kun kerran treenaamassa ollaan, tulee pieni hiilaritankkaus varmasti tarpeeseen. Vaativinkin makeanhimo talttuu Josephinessa (Vene 16), ja sisustuksessakin riittää silmänruokaa. Tanssija Josephine Bakerin mukaan nimetty paikka on siten tietysti myös löyhästi liikuntakohde. Hyvin löyhästi.

Samppanja-suklaakakku. Kakussa oli seitsemisen kerrosta, ja se tarjoiltiin hillon ja suklaakastikkeen kanssa. Arvostan.

Olen kolme kertaa elämässäni jättänyt kakunpalan kesken, ja kahdesti se on tapahtunut Josephinessa. Niissä paloissa on todellakin vastusta kokeneellekin äitelän vetäjälle. (Kolmannella kerralla kakku oli pilaantunutta, eikä sillä ollut kerta kaikkiaan mitään tekemistä kyseisen kahvilan kanssa.)

Jos sinulla on muita ideoita treenilomaan Tallinnassa, niin jaa vinkkisi!

***

I like to pop in Tallinn every now and then. The city is also a good place to practice sports. Next time I'll try heavy [metal] aerobic and maybe some Metal-Jooga in Müstika Tantsustuudio. For some poling head to City Dance Studio and for swimming I recommend Kalev Spa. If you're looking for some adventure, try Nõmme park.

Runners enjoy Tallinn marathon, half marathon and 10K, and shoppers update their gear in outlets, read my post here, or head to Tammasaare tee 600 for Nike, Adidas & Reebok. Don't forget to pick some muscle liniment from pharmacist, Hobusebalsam (for horses!) is my fave.

Fuel up with some cake. Sweetness overload is guaranteed in Josephine.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla