Aloitetaan sillä kierommalla. Helsingin messukeskuksessa on torstaihin saakka liikuntapaikkarakentamisen Arena-messut.  Messuilla on esitteillä erilaisia liikuntapaikkavälineitä, ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Hahaa! Ovela treenaaja luikahtaa paikalle ja kokeilee seinäkiipeilyseinää, frisbeegolfia, trampoliinia, katutennistä ja erilaisia kuntosalilaitteita, ilmaiseksi! Laita joustavat, mutta asialliset vaatteet ja ota kiinnostuneen näköisenä esitteitä, niin täydestä menee!

Jos et kehtaa treenata esittelijän edessä, niin toinen kiva ilmaisvaihtoehto on ulkokuntosalit. Näitä löytyy Helsingissä esimerkiksi Talin perhepolulta, Töölönlahdelta ja Herttoniemenrannasta. Vantaalla on ainakin Hakunilassa ja myös muualta Suomesta löytyy, tässä linkki Turun "saleihin". En onnistunut kaivamaan vastaavaa listausta Liikuntaviraston sivuilta, mutta tästä jutusta löytyy muutama paikka.

Tietty tuolla metsikössä tai urbaanimmassakin ympäristössä voi jumppailla menemään puunrunkojen, kantojen, penkkien, kaiteiden ja vastaavien avulla, mutta nuo ulkokuntosalien laitteet ovat yllättävän hyviä ja kivaa vaihtelua. Talin perhepolku on lasten kanssa erityisen kätevä: alueen keskellä on leikkipuisto ja laitteita sen ympärillä sekä ihan vieressä että lyhyen matkan päässä. Kokeile vielä ennen kuin lumet tulee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012