Seuraa kohupaljastus. Huolimatta iltapäivälehtityyppisestä aloituksestani toivon, että tämä ei tule sinulle yllätyksenä.

Kosmeettinen selluliitti on normaalia. Se ei ole seurausta turmiollisista elintavoistasi. Se ei kerro lihavuudesta. Se ei ole lähes kuoliomainen tulehdustila soluissasi. Se ei ole seurauksista mystisistä elimistöösi kertyvistä "kuona-aineista" eikä ruokavaliosi sisältämistä "myrkyistä". Se ei herranjestas johdu naishormonin "liikatuotannosta". Se ei ole vaarallista, ja sen rumuuskin on täysin tulkintakysymys.

Kosmeettista selluliittia on hyvin suurella osalla naisista, varsinkin yli murrosikäisillä (sekä vauvoilla!). Sen ilmaantuminen ei täysin riipu liikunnan harrastamisesta, ei ruokavaliosta, eikä painoindeksistäkään. Selluliittia on muillakin naisilla kuin länsimaisilla hampparinmässyttäjillä, ja sitä on ollut jo ennen nykyaikaista ruokateollisuutta. Selluliitti on yksinkertaisesti ihon alaista rasvaa, joka näkyy muhkuraisena ihon päältä. Miehillä tätä ei juuri esiinny, sillä heidän ihonsa on paksumpaa, eikä miesten reisien ja takamuksen alueelle kerry rasvaa siinä määrin kuin naisille.

Jokainen taho, joka kertoo selluliitin olevan seurausta jostakin mitä olet tehnyt, on ehkä osittain oikeassa, mutta on luultavimmin suuremmalta osalta väärässä. Jokainen taho, joka lupaa sinulle, että selluliittisi poistuu heidän ohjeillaan, voi olla osittain oikeassa, mutta on todennäköisimmin väärässä. Miksi? Koska selluliitti on normaalia. Selluliitti on rasvaa, ei sen kummempaa. Niin kauan kuin koivissasi ja hanurissasi on rasvaa, se saattaa siellä vähän kröpöisänä pullotella.

Ai ai sulottaret, ette kai vaan taas mieti perhepitsan ja kolapullon tilaamista? Mistäs muuten nuo selluliitit olisivat ilmaantuneet? Barokin aikaan runsaus ja rehevyys oli muodikasta, minkä nämä muhkurat osoittavat. Maalaus on Rubensin Kolme sulotarta vuodelta 1635 ja kuva Wikipediasta.

Niin kauan kuin luulemme selluliitin olevan virhe, joka pitää korjata, sen esiintyminen saa meidät tuntemaan olomme epävarmoiksi. Mikä mahdollistaa sen, että nämä tahot voivat kaupittella ajatuksiaan, treeniohjelmiaan, ruokavalioitaan, pillereitään, rasvojaan, hoitojaan ja harjaushansikkaitaan. Ja me ostamme treeniohjelmia ja purtiloita. Vai ostaisitko tuubin Cellu'Chock Extreme Fat Explosion Ultra-Slimming Lotionia ja udmurimummon villiokapin jouhista virkkaaman kintaan, jos kokisit että olet justiinsa hyvä noin, eikä vähän muhkuraiset reidet olisi mikään ongelma vaan normaalitila? Tuskin.

Selluliitinvastainen kosmetiikka ja teknologia on valtava bisnes. Siinä pyörii lukemattomia purkkeja, kapseleita, pöksyjä, hanskoja, masiinoita sekä mankeleita, palveluista puhumattakaan. Eräskin suomalainen fitness-asiantuntija myy palveluitaan muun muassa sillä, että hän tietää miten selluliitti poistetaan.

Ala on loputon kultakaivos: Lähes jokainen nainen ainakin teoriassa tarvitsee näitä tuotteita ja palveluja, sillä lähes jokaisella naisella on selluliittia, ja koska olemme oppineet pitämään tätä normaalitilannetta kauhistuttavana, myös "kärsii" siitä. Tämä kärsimys on toki poistettava poistamalla selluliitti. Se vaan, että eihän se pirulainen lähde, koska se on ihan normaalia kudosta, eikä moinen poppakonstein poistu.

Normaaliutta on vain vaikea uskoa. Kenelläkään muulla ei koskaan näytä olevan niin pahaa selluliittia kuin sinulla. Mikä saattaa ehkä johtua siitä, että et tuijota heidän ruumiinosiaan niin läheltä kuin vain mitenkään yllät, etkä käy puristelemassa heidän reisiään ja pakaroitaan. (Toivon mukaan ainakaan et!) Sekä siitä, että kun selaat lehteä tai katsot musiikkivideoita, näet lukemattomia lähikuvia kuopattomista kannikoista ja silkoisista sääristä. Se, että tiedät niiden olevan käsiteltyjä, ei paljoa auta. Silmä tottuu siihen, mitä näkee. Ja aivo tottuu kauhisteluun julkkismisukalla kauheat muhkurat - katso kuvat ja lällätä, ja kas, omatkin reidet vaikuttavat tosi hirveiltä.

En tiedä onko tuo joku trollisivusto. Oli tai ei, se ei muuta sitä että asenne todella on tämmöinen. Melko liikuttavaa myös tuo Googlen mainostus, kun googlaan selluliittia olen selvästikin plus-kokoisten bikinien tarpeessa. (Kuvakaappaus, sivun osoite yläreunassa.)

Normaalius epäilyttää siksikin, että selluliitista puhutaan ihan mitä sattuu. Tiedät nämä sepostukset: selluliitti johtuu tulehduksesta, kudosten häiriötilasta, soluaineenvaihdunnan ongelmista ja niin edelleen. Mitä enemmän erilaista humpuukia jauhetaan, sitä taipuvaisempi itse kukin on hurahtamaan kaikenlaisiin sekopäisiin hoitoihin, nappeihin ja nikseihin.

Kurkkaapa vaikka Wikipediaan: Selluliitti on ihon epätasaisuutena näkyvä, aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena oleva rasvakertymä joka on tavallisempi naisilla kuin miehillä. On myös hyvä muistaa, ettei selluliitti ole vain rasvaa. Se koostuu myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muodostunut rasvaksi jo "tukkeutuneille" alueille. - - kävely pitkin askelin auttaa takamuksen ja reisien selluliittiin, sillä se parantaa verenkiertoa. [tummennus minun] Tässä vaiheessa ei voi muuta kuin lainata Avaimen Roihuvuori-biisiä: Mitä mitä mitä mitä mitä mitä vittuu?

Jätä kertsi päähän soimaan, tarvitset sitä kohta lisää. Jari "Bull" Mentula väläytti (yleisönosastokirjotuksen mukaan) Pohjalaisessa, että ”Moni nainen selittää, ettei laihdu, koska selluliitti ei lähde. Kyllä se lähtee. Kun katsotaan keskitysleirikuvia, ei siellä paljon selluliittia näe”. Tämä on monella tasolla niin kaamea lausahdus, että vaatisi melkein oman postauksensa, mutta menköön nyt vain esimerkkinä siitä, miten helppoa ja järkevää selluliitista eroon hankkiutuminen itse asiassa on.

Jos et kuitenkaan kestä, niin mitä voit tehdä?

En kiistä etteikö tietynlainen ruokavalio ja liikunta vaikuttaisi asiaan. Jos katsoo vaikka naispuolisia huippu-urheilijoita, niin aika silkoisilta ne reidet näyttävät: mitä vähemmän rasvaa, sitä vähemmän selluliittia. (Se on taas täysin eri asia, onko  järkevää pyrkiä elämään kuin huippu-urheilija, jotta reidet olisivat muhkurattomat.)

Selluliittia saa melko varmasti lisää tai ainakin korostettua syömällä paljon rasvaa, sokeria ja suolaa sekä juomalla alkoholia. Nämä vaikuttavat siksi, että saatat lihoa (= lisää rasvaa) sekä turvota (= lisää nestettä pullistamaan kudoksia). Alkoholi sotkee nestetasapainoa, sisältää paljon kaloreita ja saa syömään enemmän.

Naisen vartalossa on rasvaa! Kukaan ei ole turvassa! (Varastin kuvan täältä.)

Selluliitin näkyvyyden vähentämisessä toimii liikunta: Treenaamalla voi hankkiutua eroon rasvasta ja kasvattaa jalkojen lihaksia, jolloin kyseisen alueen muhkurat leviävät laajemmalle ja siten silottuvat. Liikkuminen, erityisesti sellainen, joka sisältää alaraajojen pumppaavaa liikettä, poistaa nestettä jalkojen kudoksista. Nesteen poistumiseen perustuvat myös kintaalla tai harjalla hinkkaaminen, hieronta ja kaikenmaailman vatkaavat masiinat. Nämä edistävät nesteen kulkua mekaanisen paineen avulla. Rasvaa hanskoilla kihnuttamalla ei saa lähtemään, toisin kuin laihduttamalla tai rasvaimulla. Kumpikaan ei poista kaikkea, eikä välttämättä juuri siitä ihon alta, missä selluliittimuhkurat lymyilevät.

Ja ne selluliittivoiteet. Tajuat sen kyllä itsekin, mutta ihon päälle levitettävä voide ei voi poistaa ihon alapuolista rasvaa. Kysyin kemian tohtorilta, miksi selluliittilitkut eivät toimi, kun esimerkiksi kipuvoiteet toimivat ja sain seuraavanlaisen vastauksen:

Kivun lievittäminen tapahtuu pienillä molekyyleillä (esim. Aspiriini). - - Lääke sitoutuu tiettyihin paikkoihin (yleensä entsyymeihin) ja estää niitä toimimasta normaalisti, joka puolestaan estää tulehduksia muodostumasta tai kivun tunnetta. Nämä vaikutusmekanismit tunnetaan usein erittäin hyvin ja lääkkeen sitoutuminen kohteeseen on hyvin tarkkaa.

Selluliitin poistaminen on taas ihan eri juttu. Tässä pitäisi saada kehosta jotain pois, siis pelkästään rasvaa ja sekin vain tietystä paikasta. Tämä on tietysti hyvin vaikeaa - - Olisi paha jos kehosta poistuisikin jotain todella tärkeää tai rasva väärästä paikasta (kuten aivoista tai muualta hermostosta). Täten selluliittivoiteelle jää lähes mahdoton tehtävä ja yllä mainittujen syiden takia ne eivät oikeastaan voi toimia tehokkaasti. Jos toimisivat niin sivuvaikutukset olisivat kauheita. Kaikki selluliittirasvat sisältävät ’vaikuttavana aineena’ jotain suht turvallista, kuten A-vitamiinia. Mutta miksi A-vitamiini rasvaa poistaisi?

Nii.

Senkus liikut ja syöt terveellisesti, mutta jätä aikasi, vaivasi ja rahojesi turhanpäiväinen haaskaaminen. Käännä fokus jonnekin muualle kuin omaan takamukseesi, sekä kielikuvallisesti että kirjaimellisesti.

***

Cellulite is completely normal and fighting against it is total waste of time. Let it be.

Kommentit (71)

JnH
72/71 | 

Ah sä olet ihana <3
Voisitko tarjota artikkeliasi suomenkieliselle Wikipedialle :) (aivan käsittämätön tuo lainaus sieltä!)

JnH
73/71 | 

Tuo häkkerö on siis sydän. SYDÄN sinulle! Tässä toinen yritys: ?

CougarWoman
74/71 | 

Haha, ne rasvat ei tosiaan toimi; kokeiltu on ja vieläkin näyttää siltä kuin olisi sukkahousut täynnä luumuja (TMI?) :D 

Spf
75/71 | 

Loistava juttu! Juuri mietin miten monet naiset tuntuvat tuhlaavan elämänsä turhanpäiväisten ulkonäköseikkojen vatvomiseen ja kroppansa täydelliseksi hiomiseen. Mitä jos oltaisiin reippaasti ihan vain tavallisia ja keskityttäisiin ulkonäkökriiseilyn sijaan johonkin ihan muuhun.

Lii
76/71 | 

Voi hyvä luoja, miten hyvälle tuulelle tästä postauksesta tulin! Kiitos! En olisi ehkä uskonut voivani kyyneleet silmissä nauraa selluliittiaiheiselle tekstille, mutta näin vain sekin oli mahdollista. (Ja tämä siitä huolimatta, etten selluliitista omalla kohdallani juuri stressaa. Minulla on sitä, mutta en stressaa siitä.)

Esimerkkitapaus
77/71 | 

Juu, ja kyllä tässä on geeneistä tai muusta tuuripelistä kyse. Täällä löytyy elopainoa kahden keskikokoisen naisen verran, (ihan oikeasti), painoindeksi on jo reilusti yli 30. Selluliittia en ole itse havainnut yhtään. Jos sitä on, niin ei tuo kovin pahaa voi olla, kyllä minäkin vartaloani tutkiskelen. Ja jotenkin pidän melko epätodennäköisenä, että kaikki kilot olisivat lihasta eivätkä rasvaa. ;)

Jos selluliitin yritetään väittää olevan joku elämäntapojen, terveyden tai kemikaalialtistusten mittari, nauran kyllä paskaisesti. Minua on siunattu useammallakin perussairaudella, joilla on ollut sekä suoraa että epäsuoraa vaikutusta painoon. Minulla on ollut elämäni aikana paljon kipuja. Minulla on ollut myös masennusta. Minä olen kokeillut joitakin erilaisia ruokavalioita, mutta hyvin lyhytaikaisesti. Enimmäkseen pyrin syömään terveellisesti, mutta lopputulos on varmaan aika keskivertoa. Innostun joskus jostain uusista jutuista, kuten viherpirtelöistä, mutta niistä ei ole tullut elämäni kulmakiveä. Olen perso sipseille. Toisinaan olen liikkunut enemmän, toisinaan vähemmän, juuri nyt vähemmän. Kemikaaleilta tuskin olen onnistunut säästymään, vaikka käytänkin melko vähän kosmetiikkaa ja siitä iso osa on ekopuolelta.

Että joo, kaikki te, joilla on selluliittia, oma vika. Ette vaan ole yhtä terveitä, terveellisiä ja valveutuneita kuin meitsi!

hahaha
78/71 | 

Kiitos tästä postauksesta! Ja kiitos blogista, tästä on pikku hiljaa tulossa suosikkini mitä näihin lilyn blogeihin tulee. Kirjoitat aina nasevasti, asiaa, huumoria unohtamatta.

Ja itse aiheeseen, minä olin todella alipainoinen lapsena ja teininä, no minulla oli selluliittia jo varmaan 12-vuotiaana. En ymmärrä mitä olisin mukamas voinut tehdä lapsena väärin, että minulle tuli selluliittia jo niin nuorena. Aika julmetun sovinistista verrata keskitysleirinaisia nykypäivän naisiin. Rasva on naisen terveelle hormonitoiminnalle yksinkertaisesti välttämätöntä, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Huippu-urheilijat kärsivät usein kuukautishäiriöistä ja keskitysleirillä ei varmastikaan ollut normaalia hormonitoimintaa vakavasti aliravituilla naisilla lainkaan... Vai onko yleisenä naisihanteena ihan oikeasti niin aliravittu nainen, ettei edes kuukautisia saa olla?

Mija
79/71 | 

Aivan mielettömän hyvä teksti, kiitos tästä! Postauksesta olisi ainesta kunnon artikkeliksi ja tämä olisi jokaisen naisen ja miehen hyvä lukea :) Minäkään en ole oikein koskaan ymmärtänyt mikä siinä selluliitissa muka niin äärettömän rumaa ja kamalaa on? Samaa mietin myös raskausarvista ja vaikka vatsamakkaroista - eiväthän ne ehkä ole maailman esteettisimpiä asioita, mutta täysin normaaleja ja kehoon kuuluvia juttuja. Jos itseä kovasti häiritsee, niin voi tietysti yrittää päästä näistä kaikista eroon ja tavoitella vain sileää ja rasvatonta kroppaa, mutta omasta mielestäni sellaisesta ei ole elämänsisällöksi.

laiturilla
81/71 | 

Mahtavaa, kiitos loistavasta kirjoituksesta! Minä olen nyt aktiivisesti opetellut elämään selluliitin kanssa, pääsin sen piiriin vasta näin kolmenkympin kypsällä iällä. Ja ei, elämäntapani eivät ole mitenkään radikaalisti muuttuneet, paitsi korkeintaan terveellisempään suuntaan viime aikoina. (Parikymppisyyshän kului enimmäkseen opiskelijariennoissa kaljaa kiskoen ja kirjastossa tentteihin lukien.) Aluksi selluliitin bongatessani olin kyllä hienoisesti rikki ja mietin, mitä ihmettä noille pahkuroille voi tehdä. Pikkuhiljaa kuitenkin lopetin hössöttämisen, ja nyt olen jo onnellisesti matkalla HÄLLÄ VÄLIÄ -asenteeseen. Se on helpottavaa se! Suosittelen kaikille.

Morsio
82/71 | 

Kiitos! Saan aina sellaista uskonvahvistusta ja voimaa näistä sun kirjoituksista. Olen tänään pohtinut suhdettani syömiseen. Siis suhdettani syömiseen! Kuinka kreisiksi tämä maailma on oikein mennyt kun pitää ihan pohtia suhdetta asiaan, joka pitää hengissä. Huoh. 

Suvi K.
84/71 | 

Kappas, en edes muista millon olisin viimeksi miettinyt selluliittia. Eikö se ole jotenkin 2000-lukulaista...? :D

Piia-Marika
85/71 | 

Aiiih herreguud ton Mentulan pamautusta! Jos jamppa on noin todella sanonut, on herra takonut rautaa muuallekin kuin haboihin.. Muutenkin koko helvatan hössötys aiheesta selluliitti joka akkainlehdessä/palstalla/bussin selkänojissa/kohta porkkanapussinkin kyljessä.., voiko olla turhempaa? Tai no voi, mutta siis kamoon. Karsea määrä aikaa ja voimavaroja ja resursseja tehdä jotain oikeasti onnelliseksi tekevää ja kehittävää aikaa valuu kyllä niin viemäriin kuin olla ja voi. Ja on omakohtaista kokemusta. Vuosia, siis VUOSIA kyttäilin itseäni (kankkuja, koipia) milloin mistäkin kulmasta, josko se sellulliiti olisi vaikka vaihtanut osoitetta. Sitten tuli kertaheitolla niin radikaali elämänmuutos, että painoni putosi stressin vuoksi lyhyessä ajassa miltei kymmenen kiloa. Ja *pim* selluliittikin katosi. Elämä oli pari vuotta hyvin silkoisaa (itsekyttäys jatkui, muuttui typerään itseihailuun, yök), kunnes sain toisen lapseni ja selluliitin paluumuutto alkoi. No taas vuosia näiden sattumusten jälkeen olen tuumaillut että mitähän tuolla päänupissa meni kohdilleen ja koska, en nimittäin välitä tätä nykyä piiruakaan onko hötöä vai ei. Ketä yököttää se katseensa kääntäköön. Ja pidän kyllä itseäni muuten kauniina. Tälläkertaa aidosti. Kuulen sitä myös olevani. Selluliitti ja kauneus ei sulje toisiaan pois. Joko sitä on tai sit ei. That´s it! Eläminen on parempaa puuhaa.

Kissankieli
86/71 | 

Kiitos, tämä on aivan loistava teksti! Omat hötökohdat tuntuvat vähemmän ahdistavilta. Tuntuu muuten todella oudolta ajatuskululta, että on vaan kaikessa hiljaisuudessa päätetty että selluliitti on yksiselitteisesti paha asia piste. Selluliittivainoilla ei ole mitään tekemistä järjenkäytön kanssa. Ja tuo Mentulan kommentti...niillä keskitysleirin selluliitittömillä naisilla tuskin oli enää kuukautiskiertoa tai muuten ruumiintoiminnot normaaleita: siihenkö meidän naisten tulisi pyrkiä siksi että selluliittiä pidetään rumana? Voi kiasus. 

merkka
87/71 | 

"Bullin" sanoja lainatakseni "ei voi muuta sanoo, ku hattuu nostaa" sun kirjotukselle :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
88/71 | 

Kiitos <3

(Jostain syystä se näkyy täällä Lilyssä usein tuollaisena häkkyränä..?)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
89/71 | 

Kiitti :)

Joo mä en tajua mitä sekoilua! Miten siellä voi olla tuollaista?! Toisaalta ehkä se kertoo siitä, että ketään ei kiinnosta käydä lukemassa, mikä on varmaan hyvä juttu :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
92/71 | 

:D

Sama, mullakin on, mutta stressaan siitä ehkä vartin vuodessa. Jonain päivänä en enää sitäkään!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
93/71 | 

Juu näin se on :D

Musta on tavallaan tosi mielenkiintoista, miten tästä selluliittiasiasta on tullut (vai onko se aina ollut) tämmöinen moraalikysymys. Että se automaattisesti kertoo ihmisen tavoista jotain, ja aina huonoa tietysti. Joko sitä, että istuu vaan paikallaan tai sitten sitä, että ei syö "puhdasta ruokaa" tms.

Sekin on mielenkiintoista, että selluliitin hoitokeinoissa on sellainen taikauskoinen vivahde. Se nyt vaan on niin, että tietyt aineet aiheuttaa sitä ja tietyt poistaa, ja tietyillä rituaaleilla voi poistaa myös. Sitä oikein erityisesti ihmettelen, että kofeiinipitoisia juomiahan ei saisi juoda kun niistä tulee selluliittia, mutta kofeiini on yksi käytetyimpiä selluliittivoiteiden ainesosia. Että mitä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
94/71 | 

Musta tuntuu että kasaria :D Mä muistan että lapsena esim. uimahalleissa näki, että kaikki naiset hankasivat itseään sellaisella tietynlaisella nypyliäällä vempeleellä, jonka sisälle (?) laitettiin saippua. Ja kun kävi ihmisillä kylässä, niin sellainen oli kaikkien kylppärissä. 90-luvulla kun mä olin nuori niin ei musta se ollut enää niin avointa, että naiset olisivat julkisesti hinkkailleet, eikä siitä kuullut puhuttavan enää samalla tavalla.

Mutta naistenlehdet muistuttaa joka kevät asiasta kyllä!

Btw, ohimennen täytyy mainita, että Ellen kroppa kesäkuntoon (tms.) jutussa oli kuvituksena nainen, jolla oli raskausarpia takapuolessa, eikä niitä oltu fotaroitu pois, mistä iloisesti yllätyin.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
95/71 | 

Tavallaan se on hyvä asia, että voi miettiä suhdettaan syömiseen. Kertoo ainakin siitä, että ruokaa on tarpeeksi ja muutenkin asiat aika hyvin. Mutta tosi kieroutunutta kyllä.

Olisi melkoista, jos ihmiset vatvoisivat samalla lailla vaikka suhdettaan nukkumiseen tai vaikka vedenjuontiin. Tai että niistä tingittäisiin samalla tavalla kuin monet eivät syö tarpeeksi "Mä en koskaan nuku kuin neljä tuntia yössä. Kyllähän mua väsyttää, mutta en ole sellainen laiska ja heikko jonka on pakko joka yö saada nukkua!"

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
96/71 | 

Joo mä olen todella järkyttynyt tosta. Toivon mukaan se on ollut vaan ajattelematon lausahdus, mutta kertoo se silloinkin niistä asenteista siellä takana.

Musta voisi kanssa lopettaa tämän koko vatvomisen. Selluliitti on niin nimenomaisesti semmoinen asia, minkä media ja kosmetiikkateollisuus opettaa meille olevan kauheaa. Tätä kirjoittaessa mietin muutenkin, miten hirveästi tulee sellaista viestiä koko ajan, että ihan normaalit asiat on kauheita. Kuten nyt selluliitti, joka patologisoidaan vielä niin, että se olisi joku kauhea tila, kaikenmaailman soluepätasapainoja sun muuta. Sitten rypyt, totta kai iho rypistyy vuosien mittaan, mutta nykyään on kaiken maailman ennenaikaista vanhenemista sun muuta, ja hirveästi pitää taistella tätä vastaan. Samoin karvat, kaikissa ihmisissä kasvaa karvaa, mutta kun ne saavat kasvaa vain tietyissä paikoissa, niin sitten on ihan mahdoton show saada ne pois sieltä missä ei saisi olla, jne jne.

LauraEm.
97/71 | 

Siis... looks like hellin jälkeen luulin ettei leuka voi loksahtaa enää alemmas, mutta Jari-Bull niksauttikin sen pois paikaltaan. Mitähän pitäs tehä, kun yrjöttää ja naurattaa samaan aikaan?

Mutta muuten, kiitos taas tästäkin kirjotuksesta, näistä sun teksteistä pitäs tulla pakollisia (naisten)lehtijulkasuja.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
98/71 | 

Kyllä! Niin se menee, että mitä vähemmän kiinnittää itse asiaan millään tavalla huomiota (itsellään, muilla, mediassa, ohjeisiin, kosmetiikkaan ym.), niin sitä vähäpätöisemmäksi se muuttuu.

Iästä tuli mieleen, että mulle on oikein jäänyt päähän pyörimään lause, jossa sanottiin jotenkin niin, että vuosi vuodelta sidekudokset ovat löysemmät ja tilanne pahempi tms. Aina välillä keväisin ajattelen, kuinka nyt on taas vuosi mennyt voi hyvänen aika sentään, koko ajan pahenee :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
99/71 | 

Joo tämä on tosi hämmentävää, miten jostain asioista tulee tosi kauhistuttavia. Että kuka sen keksii, milloin ja miksi, ja minkä takia ne alkaa leviämään ja muuttuu lopulta totuuksiksi. Nyt on mielenkiintoinen tämä häpykarva-asia, miten lyhyessä ajassa karvojen poisto muuttui suunnilleen pakolliseksi, kun ne karvat on ihan kauheita ja epähygieenisiä ja vaikka mitä.

Mä en tajua tuota kommenttia sitten yhtään, kuten mainitsin jo jossain toisessa kommentissa, niin todella toivon että se oli vain ajattelematon lausahdus. Että ei kai kukaan voi ajatella noin oikeasti, tai jos ajattelee niin tajuaisi pitää suunsa kiinni.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
100/71 | 

Mä en tiedä :D Mä luulen, että joskus näitä meidän ajan kauneusihanteita ja kulttuuria ihmetellään ja syvästi....

Kiva että pidät :) Munkin mielestä voisi olla, sieltä joku nyt vaan tilaamaan ja pistämään rahaa mun taskuun :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
101/71 | 

Niinpä, se on tosi kieroa kun ihan normaaleista asioista tehdään muka tosi kammottavia juttuja. Toki ihanne on ihanne siksi, että se on vaikea saavuttaa, mutta näissä mennään ihan naurettavuuksiin.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
102/71 | 

Kiva kuulla että pidät :)

Joo mä en pysty käsittämään tota lausahdusta jos siinä nyt on ylipäätään ajateltu mitään. Varmaan pointtina vaan oli ilmaista, että rasvasta on mahdollista päästä lähes täysin eroon, ja unohdettu kaikki muu siitä ympäriltä. Se vaan, että ottamatta suoraan kantaa Bullin persoonaan ja sivistykseen, mun mielestä kertoo aikamoisesta kyvyttömyydestä hahmottaa laajempia asiayhteyksiä jos tuommoista heittää. Mutta sattuuhan möläytyksiä kaikille.

Eri asia sitten on, jos hän on todella tuota mieltä. Sekin on aika vakava juttu, jos jotkut lausahduksen kuulijat ottavat sen tosissaan. Toi on kuitenkin monella tasolla puistattavimpia kommentteja mitä aikoihin muistan kuulleeni.

_kaneli_
103/71 | 

Ehkä se kofeiini piristää niitä rasvasoluja ja ne alkaa hajoilemaan kiihtyvää tahtia :D Joskus olen ostanut jotakin selluliittirasvaa, joka viilensi ihoa ja saattoi siis kuvitella miten se selluliitti oikein sulaa pois! :D

HeidiNK
104/71 | 

Kiitos tästä kirjoituksesta! Itse nyt vihdoin viimein alan hyväksymään itseäni tällaisena kuin olen (eihän siihen mennyt kuin 30 vuotta...). Tällaisia juttuja tarvitaan lisää!

kyllä minä tiedän
105/71 | 

Mun mielestä tää oli vähä asenteellinen, etten sanoisi "p*sk*" artikkeli. Tää on taas näitä: "En jaksa liikkua, enkä välittää mitä syön, joten hyväksyn itseni ja sairastan muiden verorahoilla" - meininkiä.

Se ei paljoa vaadi kun käyt salilla kyykkäilemässä kerran viikossa ja siihe pari yläkropan treeniä päälle (ihan jo voiman, ryhdin ja elimistön terveyden kannalta) ja siinä sivussa, kas kummaa, ne sellutki lähtee. Ja vähän ku katotte mitä syötte, sokeri ja viljat pois.

Lii
106/71 | 

Mun mielestä tää oli vähän asenteellinen, ellen sanoisi aika huono kommentti - taas tätä "en jaksa lukea, mitä kirjoitettiin, enkä oikeastaan osaisi vaikka jaksaisinkin" -meininkiä.

Vai siis millä tavalla selluliitti on sun mielestä sairaus?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
107/71 | 

Totta hitossa tämä on asenteellinen, paskuuteen taas en voi ottaa kantaa kun olen vähän puolueellinen :D Mutta jos sä pystyt kertomaan mikä tässä oli paskaa, niin kerro toki, mielelläni otan vastaan palautetta jotta pystyn jatkossa tekemään parempia juttuja (tämä ei ole sarkasmia).

Koska et huomannut, niin kerron että kirjoitin selluliittiin voitavan vaikuttaa ruokavaliolla ja liikunnalla. Se vaan, että mun mielestä ei tarvitse, vaan sekä liikunnan että syömisen motivaationa voi mieluummin olla yleinen hyvinvointi ja terveys, sekä tietysti nautinto. Eikä ole kovin realistista saati tarpeellista kuluttaa elämäänsä selluliittia vastaan taisteluun, koska se nyt kuitenkin on vaan rasvaa ja rasvaa saa kropassa (terveessä ja timmissäkin) olla.

Pelkkä mahdollisesti muhkurainen iho taas ei mun mielestä ole mikään syy luopua sokerista ja viljoista jos ne muuten itselle sopivat. Itse en muutenkaan lähtisi tekemään mitään ruokavalioratkaisuja pelkästään mahdollisen ulkonäkövaikutuksen perusteella.

Ja joo sori, että hoidatan treenaamisesta aiheutuneita rasitusvammojani sun verorahoilla, noi muut kohdat kun ei muhun päde ;)

Mimimii
108/71 | 

Hei kiitos tästä kirjoituksesta, ehkä tänä vuonna kehtaan ihan surutta kulkea lyhyemmissä shortseissa ja hameissa :) Haluun että ite ymmärrän kuinka upee kroppa mulla on! (terkuin alle 25v, painoindeksin mukaan normaalipainoinen, miksi oonkaan aiemmin "hävennyt" kroppaani??)

Miipu
109/71 | 

Siis voi että mä rakastan tätä sun blogia ja näitä tekstejä! Voisin kirjoittaa tähän miljoona syytä mutta yritän tiivistää: Tulen joka kerta hyvälle tuulelle ja hyväksyn itseni hippasen paremmin joka kerta kun täällä vierailen, sillä tämän fitnessterveysproteiinisuperfoodsellulliittilaihuus aikana ei ole mitään ihanampaa kuin lukea järkipäisiä tekstejä luonnollisuuden ja hyvän olon puolesta. Kiitos siitä! <3
Ja kommenteissa on aina huvittavaa huomata että on vain kaksi vaihtoehtoa: Kuntoilet ja syöt ah niin terveellisesti proteiinikuituvuohenkakkasmoothieitasi, kyttäät rasvaprosenttiasi ja kyykkyennätystäsi tai sitten olet läskilaiskapaska joka vain syö pitsaa ja sairastaa veronmaksajien rahoilla. Öh. Onko tässä mitään välimaastoa? Sellaista normaalia, luonnollista tyyppiä, jolla nyt sattuu vähän olemaan sitä selluliittia? Joka on ihan terve ja hyvävointinen ja herranmunjee vielä ihan tyytyväinen itseensä ja ulkonäköönsä? :D
Noh enivei, kiitos Fürher blogistasi ja siitä miten rohkaiset kaikkia naisia olemaan omia itsejään!

LaJo
110/71 | 

34-v. nainen, normaalipainoinen mutta paino lähinnä pakara-reisi-alueella. Selluliittia ollut muistaakseni yläasteelta lähtien. Muutama lisäkilo tuo sitä hetkessä rutkasti lisää, myös käsivarsiin (kaikista pahin paikka peitellä :( ) ja vyötärölle.

Olen kokeillut nyppylälaitetta, voiteita, kuivaharjausta. Ainoa, millä se selkeästi vähenee on lihastreeni. Edes aerobinen ei auta. Kun kiloja lähtee, myös muhkurat sulaa.
Eli totta, voiteet kannattaa jättää kauppaan ja hankkia mieluummin vaikka kahvakuula ja treeniohjelma.

Itselle selluliitti näyttäytyy sen verran rumana, että haluan sen pois. Ehkä sitten 60-vuotiaana tyydyn siihen :)

Mutta hyvä kirjoitus ja hyödyllistä varmasti monelle nähdä, että julkkiksillakin on reippaasti selluliittia vaikka siitä ei puhuta. Milloin tulee Doven selluliittivoidekamppis muhkuraisilla malleillla? ;)

empuska
111/71 | 

Kiintiökukkahattutätinä mietityttää, mitä korttia heittää Bullille. Ei mun pakasta tosin löytynyt sitä, joka käy sekä natsi- että ulkonäkökeskeisyyskommenteista. Tyhmä pakka! /sarcasm

Piipo79
112/71 | 

Asiaa.! Knoppitietona olen lukenut jonkun , lääkärin, kirjoituksen, jossa sanottiin että imetys on "ainoita" selluliittiä (tai reisirasvoja siinä taisi lukea) kunnolla aktivoivia asioita. Allekirjoitan senkin.

Niks
113/71 | 

Kyllähän wikipediaa saa päivittää kuka tahansa, eli kannatan ehdottomasti tuota sivun päivittämistä! Ei kai ole mitään syytä jättää tuota nykyistä tietoa sinne, jos kerran on parempaakin tietoa tarjolla! :)

Hupakko
114/71 | 

No nyt osuit naulankantaan tuossa häpykarva-asiassa, jota itsekin olen kovasti viime aikoina kummastellut. Missä vaiheessa tällainen pornoteollisuuden "kauneus"ihanne on oikein päässyt leviämään näin yleiseksi ja jokanaisen velvollisudeksi. Ei ole kauaakaan siitä, kun eräs puolituttuni kauhisteli facebookissa, kuinka inhottavaa on kuntosalin puhkuhuoneessa huomata, että jotkut eivät yhtään huolehdi itsestään ja siisteydestään. No, minä kuulun näihin huonoihin naisiin ja ihmettelen minäkin pukuhuoneessa sitä, olenko ainoa, jonka häpyhuulet eivät ole paljaina, kun 15-vuotiaasta 60-kymppiseen kaikilla tuntuu olevan joko brasilialainen tai kaikki paljaanaa. Omasta mielestäni näky on hiukka kiusallinen, ja erityisesti mietityttää tähänkin operaatioon käytettävä aika. Osa varmaan hoitaa homman kotikonstein, osa jossain salongeissa, mikä tuntuu aivan absurdilta - parikymmentä vuotta sitten olisi kyllä saanut räkäiset naurut osakseen, jos olisi ennustanut, että porukka käy naamansa lisäksi puleeraamassa alapäätään kosmetologeilla :-) .

Chirp
115/71 | 

Mahtava kirjoitus! Hyvin ajoitit tämän tekstin julkaisun, kun ihmiset kaivavat ne mikrosortsit ja hamoset kaapista hellepäiviä varten. Oma äitini on aina sanonut: "et ole koskaan niin hyvässä kunnossa kun tällä hetkellä, ensi vuonna sinulla voi olla reisissä enemmän muhkuroita."

Pikkusiskokandidaatti
116/71 | 

Koska et ikäsi puolesta voisi olla äitini, niin toivon, että mulla olisi tuollainen isosisko elämässäni kun sä! Äiti tai sisko, joita mulla ei koskaan ollut, jotka antais fiksuja elämänohjeita. Blogisi on ihana! Ensin luin sitä vain juoksuaiheiden takia, mutta sähän kirjoitat kaikesta fiksusti. Kiitos :)

hiinanna
117/71 | 

Selluliitti on omien kokemusteni (tokihan asiaa on puitu jopa rasittavissa määrin erinäisissä tyttöporukoissa, täysin hyväksyttävä aihe kuluttaa energiaa, turhautumista ja murehtimista) mukaan tositositosi geneettinen asia. Niin kuin eräs aiemmin kommentoinutkin sanoi, vahvasti ylipainoisillakaan ei välttämättä ole selluliitin murusta kehossaan, kun taas joillain alipainoisillakin sitä saattaa olla. Itse olen siinä mielessä onnekas että teinivuosina pulpahtanut röpelö katosi säännöllisen liikuntaharrastuksen myötä. Näin ei kuitenkaan monilla ole, joten turha siitä on synkistellä kun ei mitään maha.

Ja loppuun, vihastun itselleni silloin tällöin kun ihan tavan takaa mielessäni kauhistelen kaupungilla käveleviä, selluliittireisiään esitteleviä naisia. Miksi mun päässä on tällainen ajattelumalli??? Aina sanon kuitenkin ystävilleni että laita nyt ne shortsit kun sä haluut, kaikilla on oikeus pukeutua just niinku itse haluaa, ei ketään kiinnosta ja jos kiinnostaa niin se on niiden omaa pinnallisuutta. Ja koska me ollaan pakotettu miespuolisetkin mukaan selluliittikeskusteluun, voin kertoa että niitä ei ainakaan kiinnosta. Moni ei edes tiedä mitä selluliitti on ja loput ei ole ikinä huomanneet sitä kenelläkään. :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
118/71 | 

Kehtaa ihmeessä jos vaan haluat :) Voin vakuuttaa, että jonkun vuoden päästä ihmettelet, että mitä oikein häpesit silloin, mutta myöhemmin kyllä arvostaa. Arvosta jo nyt, ettei mene haaskuuseen!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
119/71 | 

Tosi kiva kuulla tämmöistä palautetta ja että tykkäät :)

Joo, toi on kyllä hämmentävää nykyään: jos et ole hirveän tiukka sen treenaamisen ja grammantarkan ruokavalion suhteen, niin olet ihan rappiolla :O Mä en pysty käsittämään miksi siihen liikunnalliseen ja terveelliseen elämään ei voisi sisältyä myös laiskempia päiviä tai viikkojakin, ja ihan normaalia syömistä, tavallista ruokaa ja herkkuja silloin tällöin.

Isossa osassa treeniblogejahan siivotaan kaikki muu kuin vihersmoothiet ja treenit pois, ehkä siitäkin tulee sellainen kuva, että vaihtoehtoja on vain kaksi. (Olin tässä vähän aikaa sitten tilaisuudessa, jossa oli treenibloggaajia, ja nämä todella siirsivät tarjoilupöydästä siinä olleen pienen karkkikulhon pois kun ottivat kuvan...) Eikä tämä koske pelkkiä blogeja, samoin julkisuudessa puhutaan tv-ohjelmissa ym.

Enkä mä tältä pohjalta ihmettele yhtään, jos monet sitten jäävät vaan sohvalle ja ovat ylipainoisia, jos kerran terveys ja liikunnallisuus vaatii niin paljon ja on niin ehdotonta, ei ihme jos se ei houkuttele.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
120/71 | 

Joo kyllä mun mielestä asialle voi jotain tehdä (jotain tolkullista siis ;) ) jos se häiritsee. Pääasia on, että ei tee siitä isoa ongelmaa ja rupea rajoittamaan itseään (esim. miten voi pukeutua) saati perusta itsetuntoaan sille mimmoiset reidet on.

Musta noi julkkiskuvat on tavallaan karmeita, kun miettii että itse joutuisi vastaavaan tilanteeseen. Ja se ällöttää, että tekstit juttujen ohessa ovat yleensä aina tosi vahingoniloisia. Mutta olen silti sitä mieltä, että niitä on hyvä nähdä.

Voi olla, että tuota saa vielä hetken odottaa... Mä olen miettinyt myös näitä "tavismalli" ja "oman elämänsä supermalli" -tyyppisiä juttuja. On hyvä, että käytetään "tavallisia" ihmisiä malleina, mutta kun niillä on aina tietynlaiset, "oikeanlaiset", mittasuhteet ja tosi kauniit kasvot. Olisiko se markkinoinnillisesti oikeasti huono veto pistää sinne myös pyöreämpiä/ ei mittasuhteiltaan tasapainoisia tai kasvoiltaan niin symmetrisiä ihmisiä? Ja suuremmalla ikähaitarilla?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
121/71 | 

Pitää hommata parempi :D

Mä kuulin viikonloppuna jotain muitakin Bull-kommentteja, ja mietin nyt tosissani että mikä jätkä se oikein on, ja miksi se heittelee mitä heittelee. Ilmeisesti se on omasta mielestään vain hauska, mutta jotenkin tosi hyytäviä ajatusmalleja niissä on takana, tieten tahtoen tai tiedostamatta.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
122/71 | 

Joo imetys on kyllä varsinainen rasvaimu, osalla ihmisistä ainakin.

Ehkä sitä voisi alkaa markkinoida: perustaa selluliittihoitolan, johon tullaan imettämään lainavauvoja o_O Musta tulee rikas :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
123/71 | 

Nyt ei muuta kuin ulos koipine kaikkinesi, siellä taitaa olla juuri oikeanlainen sää :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
125/71 | 

Näin se menee.

Mä just luin jostain kommentin, että niitä ei paheksu kukaan muu kuin sellainen, joka itse miettii omiaan. En tiedä meneekö se ihan noin, mutta voisi sitä hetken miettiä... Mä luulen, että sitä on niin paljon sisäistänyt sen ajattelun, että selluliitti johtuu jotenkin laiskuudesta ja huonoista elämäntavoista, ja että sitä siksi pitäisi ymmärtää hävetä. Ehkä sitä sitten häpeää itseään ja harmittaa kun joku ei häpeä? En mä tiedä.

Onhan tuolla taas keskustelupalstat täynnä sitä, että hirveää kun naiset esittelevät läskejään kun sää lämpenee. Mä en käsitä tällaista yhtään. Että oikeastiko me uskotaan, että vain täydellisillä on oikeus pukeutua tietyllä tavalla?

Ja on näitä naistenlehdissäkin, edelleen pännii yhdessä viime kesän Annassa ollut juttu siitä, että sortseja sopii käyttää vain jos "sääret kestävät" -_-

Piipo79
126/71 | 

Mä oon pitkään miettinyt killeribusinessideaa. Tuossahan se ;-)

Lii
127/71 | 

Niin, tavallaan on kumma, että vain täydelliset saavat pukeutua jollain tavalla, kun kuitenkin kuka tahansa saa avata suunsa internetissä.

Lii
128/71 | 

Millä en siis tietenkään millään tavalla viitannut tähän blogiin vaan niihin keskustelupalstoihin :D

neitimuhkura
129/71 | 

Selluliitti tosiaan on ihon sidekudoskerroksen tulehdus. Ikävää, että arkikielessä appelsiini-ihosta puhuttaessa käytetään niin yleisesti samaa termiä vaikkei appelsiini-iho ja selluliitti ole sama asia. Tulehduksesta puhuminen selluliitin yhteydessä ei siis ole humpuukia. Mutta appelsiini-ihonsa selittely tulehduksella toki olisi :)

Mutta muuten hyvä teksti. On mielenkiintoista pohtia, miten voimakkaasti kulttuuri vaikuttaa ulkonäköihanteisiin ja miten kritiikittömästi noita ulkonäköihanteita tavoitellaan ihan kuin kaikki muu olisi automaattisesti rumaa ja epätervettä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
131/71 | 

Joo siksi mä käytin tuota kosmeettinen selluliitti -ilmaisua (osassa tekstiä). Voi olla, että se on juuri tuo juttu, minkä takia näitä kaikenmaailman soluepätasapaino-humpuukeja hoetaan, että kun on mennyt termit vähän sekaisin.

Se on hämmentävää kyllä se kritiikittömyys. Tänään mietin just sitä karvanpoistojuttua, mitä tuossa aiemminkin kommenteissa otin esille. Kun ihan tosissani ajattelin, että vieläkö voin mennä näillä jaloilla töihin vai joko alkaa olla karvaa sen verran että se on huonoa asiakaspalvelua. Siis mitä helvettiä :D

Sen mä ymmärrän, että osan kauneusihanteista takana on sellaiset biologiset näkökohdat, että me esimerkiksi pidetään näppylätöntä ja hehkeän väristä ihoa kauniina, kun se viittaa siihen että tässä on nyt terve ihminen. Mutta nämä karvajutut ja yletön laihuudentavoittelu jne. ei kyllä ole perusteltavissa sillä.

annn
133/71 | 

Joo, toi karvattomuusjuttu on tullut aika nopeasti ja ihan kritiikittä. 2000-luvun alussa oli suotavaa sheivata ehkä kainalot ja sääret. Muistan, kun naispuolinen kaverini tuolloin, ehkä vuonna 2000, oli hulluna hetkenään sheivannut alapään karvat kokonaan. Idea oli saanut alkunsa kaiketi jostain naistenlehdestä. Itse naureskelin tuolloin ajatukselle, että näyttäisipä se hassulta. Jostain syystä samainen kaveri joutui käymään pikaisesti gynekologilla, ja muistan hänen kertoneen, että nolosteli karvattomuutta ja jopa kommentoi gynekologille anteeksipyytelevästi tyyliin " tämä oli nyt tällainen kokeilu...". Eipä olisi uskonut, että 14 vuotta myöhemmin alapään karvojen sheivaus on "itsestään huolehtivan, hygienisen ja estetiikkaa arvostavan" naisen velvollisuus. Itseasiassa aika moni ei varmaan kehtaa mennä sinne gynelle ilman sheivausta!

Naisillahan on itseasiassa suuri kilpavarustelu käynnissä. Kosmetiikan kysyntä ratsastaa naisten epävarmuudella. On tärkeää olla "paremmin varusteltu" kuin muut naiset, alitajuisesti tai tiedostetusti. Oli kyse sitten meikistä, ripsilisäkkeistä, karvattomuudesta... Ja kun riittävän monella on asia X, siitä tulee normaalia eli normi. Ja jos normia ei täytä, on epänormi.

Tirli
134/71 | 

Kiitos taas ajatuksia herättävästä kirjoituksesta!

Tuohon karvattomuuteen liittyen: vilkaiskaapa tuota postauksen Rubensin maalausta silläkin silmällä. :) Se mitä tällä kommentillani haen on, että tokihan nämä kauneusihanteet on vaihdelleet kautta aikojen ja tulevat varmasti jatkossakin vaihtelemaan. (Voi tietysti olla että maalarin esteettinen silmä on editoinut karvat pois -> photoshoppausta ennen photosoppia)

Oma lukunsa on mielestäni sitten se, miten kauneusihanteet on nykyaikana tuotteistettu ja miten niitä markkinoidaan sekä minkälaisia moraalisia painotuksia niihin (osin tuotteistamisen ja markkinoinnin seurauksena) liitetään. Kyllähän meikkaaminenkin on joskus ollut "syntiä", onko selluliitti ja säärikarvat sitä nykyään?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
135/71 | 

Mä en tiedä miten Rubensin aikaan, mutta käsittääkseni ainakin antiikin aikaan karvanpoisto oli muodikasta ja sileää ihoa ihannoitiin. Mietin jonkun aikaa sitten, että oliko itse asiassa karvaisuuden "ihannointi" tai (lähes) luonnontilaan jättäminen poikkeuksellisempi tilanne kuin tämä nykyinen...? En osaa yhtään sanoa.

Mutta se ikävä vivahde tässä muodissa tosiaan on, että normaalista asiasta tehdään hirveän iso numero ja ruvetaan vetämään johtopäätöksiä juuri kuten meikkaamisen kanssa aikoinaan. 

Kiinnostavaa on, että miehillä parta on taas muodikas, vähän aikaa sittenhän se oli ällöttävä, epäsiisti ja kertoi vähintäänkin oudosta luonteesta jollei suoranaisista ongelmista, mielen tai elämän suhteen....

Vierailija
136/71 | 

Pakko kommentoida.

En ole elämässäni antanut selluliitille tai sen ajattelemiselle yhtä ainoata sekuntia. Varmasti minullakin sitä on, mutta se ei vaan ole jaksanut kiinnostaa koskaan. Enkä todellakaan ymmärrä, miten ihmiset jaksavat olla kiinnostuneita TOISTEN selluliiteista. Ehkä noissa juorulehdissä haetaan jotain itsensä hyväksymistä omanlaisellaan sairaalla tavalla huomauttamalla, että ei ne laihat julkkiksetkaan täydellisiä ole.

Miiapuu
137/71 | 

Ekaa kertaa ikinä kommentoin mihinkään blogiin ja ekaa kerta ikinä ostin täksi kesäksi kirjoituksesi perusteella shortsit ja valkoiset farkut. Fok it. Kiitos ja anteeks.

Miikkulainen
138/71 | 

Tässä on hyvä juttu selluliitista. En nyt ole ihan varma meneekö se vähän ristiin sun kirjotuksen kanssa, mutta antaa myös hyvät perusohjeet miten pystyy elintavoillaan vähentämään selluliittia.

http://www.kurvila.com/SELLULIITTIHOIDOT-1.pdf

Voin myös ohimennen suositella noita kyseisiä hoitoja, minulla ne toimivat. Käyn aina Espoossa. Olen hyvin aktiivinen ihminen ja elintapani ovat kunnossa ja kyllä, minullakin on siitä huolimatta selluliittia. Mutta tässäkin tilanteessa pitää muistaa, että tulokset eivät ole ikuisia ellet pidä itsestäsi huolta.

Raan ahaan
140/71 | 

Mittarissa 51, käyn salilla joka toinen päivä ja työni on erittäin fyysistä, myös käsille. Silti käsivarsissa ja reisien takaosissa on rumia muhkuroita ja olenkin huomannut että kun iho ikää myöden löystyy ja ohenee, selluliitti tulee näkyviin. Älkää välittäkö Bullin kommenteista, hän on mies eikä voi siis tietää selluliitistä naisia paremmin, tuskin omaa kovin paljon naishormoneja. Valitettavasti selluliitti näkyy vain lähestulkoon meillä valkoisilla naisilla, vai oletteko nähneen selluliittia mustilla tai aasialaisilla vaikka heillä liikakiloja olisikin? Olen koittanut hoitaa ongelmaani voitella ja viime kesänä maksoin yli 600 euroa ultraäänihoidosta jonka piti olla ainoa hoitomuoto joka sulattaa ihonalaisen rasvan, hukkaan heitettyä rahaa.

maalainen
141/71 | 

Kiitos kirjoituksesta. Minä itse jumppaan 6 kertaa viikossa mutta se perhana n selluliitti on ja pysyy ;)

iseethelight
142/71 | 

Kiitos sinä ihminen, joka kirjoitit tämän selluliittisotani päättävän rauhanjulistuksen! <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012