Luin uusimmasta Me naiset Sport -lehdestä (toimituksen keksimältä haiskahtavan) lukijan kysymyksen, jossa "Salla" esitti huolensa siitä, että hän on ystäviensä silmissä nolo, kun hän päivittää Facebookiin kaikki juoksukertansa ja salikäyntinsä. "Sallan" (selvästikin jurpot) kaverit eivät peukuta näitä päivityksiä, joten jutussa on kysytty personal trainerilta ja mediatutkijalta, että miten nyt on, onko liikuntaharrastusten päivittäminen Facebookiin noloa. Personal trainerin mielestä treenistatukset nyt vaan eivät kiinnosta ketään. Mediatutkijaa rassaa selvästi enemmän, hänen mielestään urheilupäivitykset ovat näppärää arkipäivän terrorismia, tekijälleen siisteintä ikinä, mutta muille kuolettavan tylsää. Päätellen omaan uutisvirtaani tulevista liikuntapäivityksistä valittavista päivityksistä muiden treeneistä lukeminen ottaa kupoliin suunnilleen joka toista. 

Ymmärrän kyllä. Voi että on sietämätöntä lukea päivitys toisensa perään Mintun sieniretkijuttuja, Elinan käsityöpostauksia ja Lauran kertomuksia koiristaan. Eivätkä miehet ole yhtään sen parempia, Kalle jauhaa jatkuvasti jostain muka lukemistaan filosofiakirjoista, Henkka päivittää remonttinsa etenemistä ja Jaakko höpöttää jostain lautapeleistä. Siis ketä muka kiinnostaa? Että ihmisillä voi olla tylsiä harrastuksia! Sitäpaitsi hirveää pätemistä tuollainen päivittäminen, miksei niitä sieniä voi poimia tai seiniä rapata ihan vaan itsekseen ilman että täytyy nettiin tilittää!

Niinpä. Muista harrastuksista sopii päivittää, mutta liikunnasta ei. Jutun personal trainerin mielestä rassaantumisen syy ei ole kateus, eikä se, että oma liikkumattomuus hävettää. Syyksi esitetty "ei kiinnosta" ei oikein riitä. Jos ei kiinnosta, niin eihän sen pitäisi hetkauttaa lainkaan, saati ärsyttää. Vastauksissa väläytellään myös sitä, että eihän muistakaan ruumiintoiminnoista päivitetä. Hhmm. Tämä nyt saattaa tulla yllätyksenä joillekin, mutta paskalla käyminen ei ole harrastus. Liikunta on.

Ettei nyt kuitenkin olisi kyse siitä, että ärsyyntyjä tietää, että hänenkin olisi hyvä liikkua. Ja kun ei liikuttua kuitenkaan tule, käy muiden treenaus hermoon. Minunkin olisi ihan hyvä syödä sieniä tai pelata lautapelejä, mutta en saa aikaiseksi. Riipii. Erona on onnekseni se, että terveyteni ei niistä riipu.

Kirjoittaja on täti-ihminen, joka ei jaksa välittää onko nolo vai ei ja kirjoittaa statuspäivityksensä itselleen.

Kommentit (7)

tiiti
8/7 | 

Musta sellaisia itse omin pikku kätösin sinne fb:hen kirjoitettuja sporttipäivityksiä on ihan kiva lueskella, mutta olen kyllä niin ankea, että jotkut päivittäiset HeiaHeia/Sportstracker-entryt, joiden koko sisältö on "juoksu 37 min", siinä feedissä ei kyllä mustakaan ole erityisen kiinnostavia. Mä jotenkin ajattelen, että jos haluan katsoa tyypin treenipäiväkirjaa, sen näkee paljon kätevämmin suoraan sieltä HeiaHeiasta, samoin kun sen peukuttamisen voi hoitaa siellä.

Ninaolivia
9/7 | 

Kiitos, tuli hymy kasvoille tasta :-)  Kirjoittaminen on hallussa :-) ja anna menna vain niiden paivitysten :-)

pahatapa
10/7 | 

Mä harvemmin liikunnasta päivitän, mutta veikkaan että meidän koissut on tullut aika tutuiksi kaikille fb-kamuille. Olis kiva tietää, kuinka moni on mun uutisvirtani pistänyt jo jäihin...

Tuli muuten vielä mieleen, mulla on fb-kaveri joka liikkuu tosi epäsäännöllisesti, ja aina käytyään lenkillä/kahvakuulaamassa päivitys on "kävelin just 45 minuuttia, mitäs te muut teitte, pelasitte pleikkaa vai, hankkikaa elämä ;DDDD;D" - ja kyseessä tosiaan aikuinen ihminen. Ehkäpä hänen kaltaisensa lietsovat inhoa sporttipäivittäjiä kohtaan? ;)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
11/7 | 

Tiiti: Joo, samaa mieltä. Tosin vaikka suoraan tulevat entryt ei muakaan juuri kiinnosta, niin ei ne haittaakaan (paitsi silloin kun niissä on jotain "Juoksu 10 km 45 min", niin kyllä rassaa!!). Mutta toisia pännii liikuntapäivitykset ylipäätään. Kyrpiiköhän niitä myös kaduilla vastaan tulevat lenkkeilijät? Juoksisivat himassaan, pitääkö tulla tänne kaduille pätemään?

Ninaolivia: Kiitos itsellesi :)

pahatapa: Kuulostaa tosi riesalta toi sun kaveri :D Pitäisi ehkä kokeilla itsekin vastaavaa, häh häh.

Vierailija
12/7 | 

Heh, mua ei taas haittaa yhtään jos joku päivittää lyhyen "tiedotteen" "juoksu 10 km" (45 minuuttiin on kyllä niin hyvä saavutus, että voisin nostaakin peukkua), mutta kyllä ne voisi pitää niissä treenipäiväkirjoissakin.

Itse päivittelen tekemisiäni hyvin harvoin.
Jostain syystä ärsyttää ihmiset, jotka päivittää fb:ia tyyliin:
Päivitys 1: Kuntosalilla käyty.
Päivitys 2: Töihin pitäisi jaksaa raahautua.
Päivitys 3: Suklaata syöty.
Päivitys 4: Juoksulenkki tehty
Päivitys 5: Siivottu
Päivitys 6: Kipeänä (flunssa, selkä, mahatauti tm.)

Ja sitten kun nämä samat päivitykset toistuvat päivä toisensa jälkeen, tosin niin että ehkä kipeänä vain kerran viikossa tai kerran kuussa. Ei ihme, etten jaksa lukea kaikkien newsfeediä. Mutta toisaalta, miksi ottaa hirveästi pulttia? Ehkä nolompaa olisi kertoa kaikki mies-/naisjuttunsa fb:ssa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
13/7 | 

Vierailija, niin toi 45 olisikin hyvä, ja siksi se ottaisikin päähän :D Mua ei ärsytä, mutta ihmetyttää kanssa ne, jotka päivittää noin kun tossa sun esimerkissä.. Mikä on pointti, eihän noissa kerrota oikeastaan mitään? Ja miten noihin voi kommentoida? "Aha." "Niinpä kai." "Suklaa on hyvää." "Mä juoksin eilen." jne.

Suhdesotkupäivitykset on tosiaan noloja, mutta myös parhautta. Seuraan niitä suurella mielenkiinnolla ja itsekseni kauhistellen! Voisin tietysti myös hankkia esim. telkkarin tai elämän. Ehkä telkkarin, niitä saa huutiksesta.

kultahillokala
14/7 | 

Tympii kaikki, mikä toistuu jatkuvasti..oli ne sitte lautapelejä tai treenejä tai koiranpentuja...ei loputtomiin kiinnosta mutta totta: miksi antaa jonkin näin vähäpätöisen asian ärsyttää 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012