Tämmöistä se on kun on himassa issekseen ja juoksukiellossa. Alkaa tulla kaiken maailman ajatuksia päähän.

Aika monelta suunnalta on nyt ehdotettu, että voithan pyöräillä ja uida. Spinningtunteja olen kartoittanut (Fix: mahdoton sijainti/ aikataulu/ tunneillepääsemisprosentti. Unisport: ei mahdollisuutta kokeiluun ennen sitoutumista, paitsi jonottamalla aulassa ehkä vapautuvaa paikkaa. Ketjukuntosalit: uuvuin selvittelyyn.), uintia kauhulla ajatellut, ja lopputuloksena päädyin varaamaan paikan hydrospinningiin.

Uinti + pyöräily + ehkä joskus taas mahdollisuus juosta = triathlon. Ja kun triathlonista puhutaan, minullehan on olemassa vain se yksi matka.

Tii-dii-tii-di-dii-tidi-didi-didi-didi-di-di-dii.

Pitäisikö nyt oikeasti alkaa treenata? Ongelmathan ovat tosi pieniä. Se, että en osaa uida ja pelkään vettä. Se, että en omista pyörää ja pelkään pyöräillä. Se, että en voi juosta ja olen tosi hidas.

Tii-dii-tii-di-dii-tidi-didi-didi-didi-di-di-dii.

Kuulemma uinnissani on kaikki muu ihan kunnossa, en vain osaa hengittää samalla. Pikkujuttu. Jos opettelisin sen? Mietin jopa, että menisin jonnekin hypnoosiin, jossa sanottaisiin että pim olet kala.

Tii-dii-tii-di-dii-tidi-didi-didi-didi-di-di-dii.

Pyöräily ratkennee sillä, että valitsen reitin jossa on mahdollisimman paljon ylämäkeä, niin ei tarvitse ajaa kovaa. Ja juoksu: hidastahan se joka tapauksessa on 3,8 kilometrin uinnin ja 180 kilometrin pyöräilyn jälkeen.

Tii-dii-tii-di-dii-tidi-didi-didi-didi-di-di-dii.

Luin naistenlehdestä, että Gordon Ramsay on selviytynyt Ironmanista. Gordon Ramsay?!?

Tii-dii-tii-di-dii-tidi-didi-didi-didi-di-di-dii.

Maksimiaika on 17 tuntia. Laskeskelin, että 16 tai ehkä jopa 15 saattaisi riittää. Ai soitellen sotaan? Varmasti, mutta en ole koskaan ollut sellainen tyyppi, joka lähtee viivalle vasta ollessaan täydessä iskussa, vaan siinä vaiheessa kun uskoo jotensakin selviävänsä maaliin saakka. En jaksa motivoitua jostain viiden vuoden päässä odottavasta tavoitteen saavuttamisesta, ennemmin on ennemmin vaikka se tarkoittaa enemmän vaikeuksia.

(Ei nyt ajatella sitä, että en ole ihan varma jaksanko edes valvoa 17 tuntia putkeen...)

Tii-dii-tii-di-dii-tidi-didi-didi-didi-di-di-dii.

Ehkä nyt kuitenkin mietin tätä vielä. Onneksi Ironmanin ilmoittautumiset eivät ole sellaisia kuin suurin osa maratoneista, klik klik, luottokortin numero, mukana ollaan!

Mutta jos vain mietin ja mietin sen sijaan, että pakkaan kamani ja painun uimahalliin niin... Ei sekään ole vaihtoehto.

Miksi, oi miksi en voinut alkaa haaveilla vaikka käsilläseisonnasta?

P.S. Jos epävireinen ja sinnepäinen hyräilyni ei soita kelloja, niin kyseessä on tämä biisi.

P.P.S. Haluan muuten oppia myös seisomaan kunnolla käsillä.

***

Gordon Ramsay has done Ironman. I want too. Despite the facts I cannot swim, I fear to cycle and I'm not allowed to run.

Kommentit (16)

Suvi K.
18/16 | 

Hahaa, siitä se lähtee! :D Ihan mitättömiä pikkuseikkoja nuo mainitsemasi. Jos tv-kokki pystyy niin pystyt sinäkin.

Btw olin tiistaina elämäni ensimmäisissä hiihtokilpailuissa tai yleensäkään vapaaehtoisesti missään edes leikkimielisissä urheilukilpailuissa, ja luulen että alan vähitellen ymmärtää sinua. ;)

PiaA
19/16 | 

Hienoa, kuulostaa ihan tutulta unelmalta! Ei se uinnin/pyöräilyn oppiminen mikään mahdottomuus ole - minäkin nelikymppinen sohvaperuna opin. Ajauduin joitakin vuosia sitten triathlonin pariin selkäongelmien vuoksi ja sille tielle jäin. Vielä en ole uskaltautunut täydelle matkalle, mutta ehkäpä sitten kesällä 2015...

Uintikurssille vaan ja pyöräkauppaan!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
22/16 | 

Niinpä! TV-kokki!!!

Katsoo sitten taas että miltä tuntuu kun saan itseni veteen asti....mutta nyt olen ihan sitä mieltä, että miksi ei?! Ja niihinhän Ironman-leimallisiin täysmatkoihinhan pitää ilmoittautua joku 100 vuotta etukäteen, että onhan tässä aikaa :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
23/16 | 

Joo kyllä ne varmasti oppii. Se vaan kun olen enemmän jäänyt sinne haaveksumisasteelle kuin oikeasti alkanut toteuttaa näitä juttuja... Uinnin kanssa olen pikkuisen kokeillut, mutta koska olen tosi epämukavuusalueella siellä vedessä, niin menen uimaan tosi harvoin ja siksi myös edistyn tosi hitaasti. Melkein saa alusta alkaa joka kerta.

Kyllä se vaan on niin semmoinen juttu, mikä pitäisi kokea!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
24/16 | 

Joo mä olin tuolla katsomassa viime vuonna. Ajattelin, että en uskalla osallistua kun uin niin huonosti, mutta huomasin, että tosi monet ui ihan miten sattuu, selkää tai teknisesti tosi huonoa rintauintia yms. että ei sillä olisi ollut mitään väliä jos olisi itsekin vaan räpiköinyt menemään :D

Olen tässä sitten kypsytellyt ajatusta, että ensi kesänä uskaltaisin :) Muista lyhyistä matkoista en ole kovin kiinnostunut, mulla on tämä fiksaatio täysmatkasta (ja Ironman-leimallisesta vielä, markkinamies on onnistunut)... Fiksumpaa tietysti olisi kokeilla niitä lyhyempiä ensin, mutta jos en pärjääkään :P

Suvi K.
25/16 | 

Tuosta jopa minäkin voisin selvitä. :D Öö siis jos oppisin uimaan.

MinttuNörtti
26/16 | 

Joo, 300m menee vaikka kellumalla. :) HCT on kokeiluun siitä kiva, että siellä ei tarvii märkkäriä edes kylmällä säällä, kun se on altaassa. Tuolta saa muuten päivän tarjouksissa halpoja pyöriä: http://www.cyclecenter.fi/ Itse heruttelin jo eilen, mutta olin saita. :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
27/16 | 

Ei ne muutkaan osanneet :D Se riittää, jos pinnalla pysyy! Itseä vaan nolottaa se ajatus, että kaikki näkee miten hidas ja huono olen. Tallennun vielä jonkun videolle, ja se joku aina katsoo sitä päätään puistellen -_-

Iina L
29/16 | 

Hienoa - haaveet on aina hyvästä ja välillä sitä yllättyy itsekin mihin pystyy kun vain ryhtyy tuumasta toimeen. Vaikka täysmatka onkin sulle "se juttu", niin kannattaa ensin osallistua myös lyhyemmille matkoille. Ne voi ajatella hyvinä välietappeina ja valmistavina harjoituksina matkalla täysmatkaa kohti. Mulla on takana triathlonharrastusta kolme vuotta, kolme vartti- ja kaksi puolimatkaa ja ens kesänä on tarkoitus toteuttaa se täysmatkaunelma. :) Ja kaikki sai tosiaan alkunsa siitä, kun luulin joskus muksuna että iskä huijas mua kun selitti että jotkut ihan oikeesti kykenee uimaan 3.8km, pyöräilemään 180km ja juoksemaan 42.2km yhtäsoittoa..:D Tsemppiä treeneihin!

Karkki
30/16 | 

Mä innostuin viimekesänä minitriathlonista. Suosittelen lämpimästi, varsinkin jotain pikkukisaa, missä uinti toteutetaan oikeasti järviolosuhteissa. Ihan superhauskaa! Mä jäin koukkuun ja ensi kesänä on tähtäimenä kaksi tapahtumaa, toinen mini ja toinen pidempi matka. Nälkä kasvaa syödessä jne...

Mä osallistuin ensimmäiseen minikisaan ilman, että osasin uida. Tai siis kuvittelin osaavani, kunnes syksyllä alotin uimakoulun ja siellä sammakko ei ollutkaan enää yksi opetettavista lajeista :) Uinti taitaa suurimmalla osalla porukkaa olla se kynnys.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
31/16 | 

Hitsi oli jäänyt huomaamatta sun kommentti! Joo varmasti olisi fiksua osallistua ensin lyhyille, ja enköhän mä käytännössä niin teekin. Mutta oikeasti sitä vähän miettii, että jos se lyhyt onkin ihan kauhea, niin en uskalla enää kokonaiselle :D

Hienoa, että olet uskaltautumassa täysmatkalle! Tsemppiä treeneihin myös sulle :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
32/16 | 

Järvi on varmasti aika hyvä "ympäristö", meressä epäilyttää ne aallot...kun en osaa hengittää edes altaassa niin mitäs sitten kun aalto hyökyy päälle?!

Hhm, että lyhyiden matkojen kanssa käy sitten niin, että haluaa pidentää matkaa, mä kun olen ajatellut että ne vaan pelottaa entisestään :D

Joo uinnissa on vähän se, että jos et osaa sitä tai jos tekniikka on tosi huono, voit pahimmillaan kuolla. Juoksussa tai pyöräilyssä ei ole ihan niin suurta vaaraa :D Kuulemma alunperin triathlonissa oli melonta uinnin sijalla, olen ihan katkera että miksi se ei ole edelleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012