Trampoliinilla hyppiminen on maailman hauskojen asioiden top kympissä ihan itsestään selvästi. Voisi kuvitella, että ohjattu jumppatunti trampalla olisi valtaisa hitti. Toistaiseksi näin ei ole ollut.

Minitrampoliinilla hyppimiseen perustuvia ryhmäliikuntatunteja on ollut Suomessa tarjolla pari vuotta, mutta vain pienehköissä, itsenäisissä liikuntakeskuksissa. Jostain syystä laji ei ole lähtenyt leviämään laajemmin.

Ehkä nyt lähtee, kun Esportin valikoimiin on tullut World Jumping -trampoliinitunti. Olin testaamassa ihka ensimmäistä tuntia, ja se kyllä vahvisti ennakkokäsitykseni. En ymmärrä mikseivät tramppatunnit ole jo uusi zumba!

Tunnin alkuun trampat haettiin pinosta ja pistettiin kahvat kiinni. Sitten seurattiin perus ryhmäliikuntatunnin kaavaa: alkulämppä, sykkeen nostatus, lihaskunto, jäähdyttely ja venyttely. Muutoin tunti oli erilainen, ja soveltuu varsinkin niille, joiden mielestä tavallisilla tunneilla on ahdistavaa.

Kuten totesin alussa, trampalla hyppiminen on hauskaa. World Jumping tunti oli nimenomaan sitä. Hyppiminen itsessään naurattaa ja ohjaaja Sebastian Selenius oli aivan mahtava. Koska kaikki liike tapahtuu noin metrisen ympyrän sisällä, ei tarvitse pelätä askelsarjoja ja sitä, että yksin lähtee vasemmalle kun muut liikkuvat oikealle. Lisäksi siinä hyppiessä ei pysty katsomaan mitä muut tekevät. Rytmissä pysyminenkin on vähän niin ja näin, joten ihan kuka tahansa uskaltaa kyllä mukaan.

Useinhan liikuntatuntien kuvauksissa sanotaan, että sisältää tai ei sisällä hyppyjä. En oikein tiedä miksi, mutta oletan, että se liittyy nivelongelmiin. Trampoliini on joustava ja pehmeä alusta, siis paljon nivelystävällisempi. Hyppimiskorkeuden voi myös itse päättää.

Hauskuuden lisäksi World Jumping -tunti oli tosi tehokas. Hiki tuli ja jaloissa, varsinkin pohkeissa tuntui. Suosittelisin tätä oheistreeniksi varsinkin juoksun harrastajille. Tunti ei kuitenkaan ollut varsinaisesti raskas: mitä vaativampi liike, sitä hullummalta se näytti ja sitä enemmän nauratti! (Kuten näkyy tästä videosta!)

World Jumping -tunnit pidetään Esport Bristolissa ja Centerissä. Tunteja on kolme erilaista, ja niiden kuvaukset löydät täältä. Googlaamalla voi hakea, josko omalta paikkakunnalta löytyisi tunteja. Isommalla trampalla ryhmäliikuntaa järjestetään trampoliinipuisto Rushissa.

Osallistuin maksuttomalle testitunnille.

***
Trampoline classes are so much fun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012