Olen aiemmin jättänyt maustetut proteiinijauheet kauppaan, kun en oikein innostu niissä käytettävistä makeutusaineista. Jonkin aikaa sitten pärähti markkinoille stevialla makeutettuja protskupulvereita, ja päädyin hankkimaan Star Nurtitionin Whey-80 Stevia -pussin kokeiltavaksi. Saman valmistajan perus proteiinijauhe on mielestäni paras maustamattomista (eipä sillä että se tosiaan olisi mautonta, mutta kokeilemistani vähiten pahanmakuista ), joten turvallisin mielin sijoitin 16,90 euroa kilon pussukkaan.

Otin vaniljanmakuisen, ja se on ihan kelpo kamaa. En lähtisi vetelemään sitä taskulämpimänä pelkkään veteen sekoitettuna, mutta en kyllä kiskoisi yhtään mitään vastaavilla attribuuteilla kuvailtavaa. Maitoon sotkettuna jääpalakasan kanssa jauheesta tulee vähän niin kuin pirtelöä, mitä nyt laihempaa ja oudommalla jälkimaulla. Tätä pirtelöversiota olen varioinut muun muassa pakastemarjoilla ja hedelmillä. Viskaan pulveria myös maidon, rahkan ja puolukoiden kanssa sekaisin, mihin se passaakin hyvin, kuten ihan pelkästäänkin marjojen ja veden kanssa. Suositeltavin miksaus on sekoittaa sitä (pika)kahviin ja maitoon ja viskata mukaan vielä iso kasa jäätä frappe-tyyliin. Nyt on makoisaa! (Näitä menee monta päivässä, en ole yhtään kierroksilla.)

Erittäin positiivista tässä steviajauheessa on se, että vaikka tietty sivu-/jälkimaku esiintyykin, ei sitä tarvitse vimmaisena peitellä niin kuin joidenkin maustamattomien jauheiden kanssa on tehtävä (en nyt mainitse mitään nimiä, mutta se vihreä pussi josta on ollut aiemminkin puhetta...). Mitä steviaan tulee, niin sehän on siis kasvi, eli sellainen juttu mikä kasvaa luonnossa, joten oletan että se on terveellisempi vaihtoehto kuin keinomakeutus. Toisaalta luonnossa kasvaa myös muun muassa kärpässieni, tiedä näistä sitten.

Tyyliblogihenkisesti tässä näytillä myös se kynsilakka, josta kerroin. Saa tosi hyvin selvän, eikö.

Fitnesstukun sivuilla tuotteesta kirjoitetaan seuraavasti:

Whey-80 Stevia sopii sinulle, joka haluat välttää keinotekoisia ainesosia ja haluat proteiinijauheen, joka ei ole niin makea kuin keinotekoisilla makeutusaineilla maustetut.

Whey-80 Stevia sisältää heraproteiinikonsentraattia, jossa on beta-laktoglobuliinia, alfa-laktalbumiinia, glykomakropeptidejä, immunoglobuliineja, laktoferriiniä ja albumiinia. Jauhe on mikrosuodatettu, instantisoitu ja maustettu parhaan ravintosisällön, liukenevuuden ja maun aikaansaamiseksi. (Öö mitä?)

Ravintosisältö 100 grammaa kohden:  
Energiaa 392kcal,
Proteiinia 74,7g,
Hiilihydraatteja 4g,
-joista laktoosia <2,9g,
Rasvaa 8,4g.

Aminohappokoostumus per 100g jauhetta:

L-Leusiini 9g,
L-Isoleusiini 5g,
L-Valiini 5g,
L-Alaniini 4g,
L-Arginiini 1,5g,
L-Asparagiinihappo 9,3g,
L-Kysteiini 2g,
L-Glutamiinihappo 15g,
L-Glysiini 1,6g,
L-Histidiini 1,6g,
L-Lysiini 7,9g,
L-Metioniini 1,6g,
L-Fenyylalaniini 2,8g,
L-Proliini 4,9g,
L-Seriini 4,6g,
L-Treoniini 6,3g,
L-Tryptofaani 1,2g,
L-Tyrosiini 2,6g.

Lue myös lisää vinkkejä proteiini ja palautusjuomiin täältä.

***

I purchased Star Nutritions Whey-80 Stevia protein powder. I don't like the idea of artificial sweeteners so this was a must try. I'm still not a big fan of these protein supplements' taste but this one is allright. And even delicious when mixed into frappe!

Kommentit (10)

ebe
1/10 | 

Itselläni oli tätä suklaan makuisena, enkä saanut kuin haalean veden kanssa alas! Ei minun makuhermoille passannut yhtään :D Kuitenkin käytin loppuun asti. Pussin loputtua tilasin ihan tavallista Whey-80, se menee paljon paremmin :) Terveellisempihän tuo kyllä olisi... :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
2/10 | 

Luin kanssa niitä kommentteja Fitnesstukussa, ja muutama haukkui tämän vaniljan ihan kammoksi, mutta kyllä mulle kelpaa. Makuasioita, ei näitä oikein voi tietää kuin itse kokeilemalla. Ja tietty mulla ei ole kokemusta noista "tavallisista" muuta kuin maustamattomina, joten en tiedä miten niihin suhteutuu.

Steviassahan on oma sivumakunsa siinäkin, että jos se tökkii niin ei varmasti maistu. Mun mielestä myös keinomakeutusaineissa on outo maku, mutta se ei taas joitain haittaa. Enkä mä nyt tiedä kuinka haitallisia ne lopulta on, perustan tämän välttelyni sille pohjalle, että keinomakeutetusta siideristä olen saanut järkyn krapulan :D

Kaptenska
3/10 | 

Meillä on aikaisemmin käytetty perus-Fasteja, mutta huomattiin miehen kanssa molemmat ettei niiden aspartaami oikein sovi meille. Miehen psoriasis villiintyy ja mulla iskee selän täyteen tosi tulehtuneita finnejä. Näistä steviaversioista on nyt menossa jo tokat pussit (suklaa sekä vanilja), ja ollaan kyllä molemmat oltu tyytyväisiä. Maku on hillitympi kuin äklömakeissa aspartaamiversioissa, mua varsinkaan ei haittaa vaikka palkkarin tekisi melko laihaksikin. Ja vaniljan makuista olen myös käyttänyt smoothieden seassa ja luonnonjogurtin kanssa protskupitoisuutta nostamassa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/10 | 

Kuulostaa ikävältä nuo makeutusaineoireet, vaikka olisivat turvalliseksi katsottuja aineita, niin ei ne välttämättä itselle sovi. Sikäli on tosi hyvä, että tulee tällaisiakin vaihtoehtoja. Ja joo vanilja on siitä kiva, että se sopii smoothieihin yms. tosi hyvin.

Corde
5/10 | 

Mä en itse juo kahvia, mies sitä sitten juokin, joten toi kahviin sekoittaminen vois olla miehen juttu. Mies kun tykkää tuosts vaniliasta.

Mulla on itselläni saman valmistajan whey-80 banaanin makuisena. Itselleni maku on jees. Voisi olls todella hyvää sekoitettuna suklaan kanssa. Itse juon mielelläni todella kylmänä ja heittäisin niitä jäitä sinne sekaa jos vaan saisin. Mä myös mielummin juon aika "litkuna" kun paksumpana pirtelömäisenä, toisin kuin mun mies. Esim profeelit on jo liian paksua mun makuuni.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/10 | 

Mä tykkään ihan sekopäisenä kahvista ja jäistä, sen takia ne täällä aina näiden juomien yhteydessä esiintyy. Suosittele miehelle, hyvää on :D Banaani-suklaa kuulostaa hyvältä myös!

Ja mähän siis juon nämä kotona, niin saa ne jäät messiin. Joskus mietin termospulloon sekoittamista, että varmasti saisi tärpeeksi kylmänä! Profeeleistä en ole tainnut maistaa kuin (ylläri) kahvinmakuista, tykkäsin siitä kyllä, mutta olihan se yllättävän paksua.

Corde
7/10 | 

Mulla mies rakastaa cafe con hieloa, eli sitä jääkahvia myös. Tosin espanjalaisena se on suhteellisen normaali kahvi juoda kesäaikana. Mä olen siitä omituinen että pidän kuitenkin kahvista mm. leivonnaisissa, mutta kahvi muuten maistuu kamalalta. Teetäkin juon äärimmäisen vähän.

Mun on pakko vedellä palkkari salilla, koska aika usein meidän kotimatka käsittää mm. kaupassa käyntiä jne. Harmittaa kun mies tekee juoman valmiiksi kotona, eikä edes kylmimpään veteen/maitoon mitä saisi. En voi kuvitellakkaan juovani mitään haaleaa. Joko kuumaa tai kylmää..

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/10 | 

Sama, en kerta kaikkiaan juo mitään haaleaa :D Juuri viikonloppuna keskusteltiin, kuinka tuhoan kaikki viinit/samppanjat/oluet kun jokaisen pitää olla jääkylmää, enkä välitä oikeasta tarjoilulämpötilasta. Ja jääkahviin olen totaalisen seonnut, Kreikassa matkoilla on tullut juotua frappea, ja viime kesänä ostin sellaisen frapetusmasiinaan kotiinkin. En ole paljon lämmintä kahvia sen jälkeen juonut, en edes talvella :P

Vierailija
9/10 | 

Tilasin tuota suklaan makuisena, kommentteja oon kuullut sekä puolesta että vastaan. Toivottavasti on hyvää!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
10/10 | 

En ole maistanut, joten en tiedä...toivottavasti menee alas jos ei ole jopa hyvää :)

Mua on käytön aikana alkanut tökkimään tuo stevian maku enemmän, mutta ei niin paljon, että en selviäisi :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012