Terveisiä viime vuosituhannelta! Tällainen juttu tällä otsikolla olisi voinut olla treeniblogissa 90-luvun puolella, jos silloin olisi treeniblogeja ollut. En toki ollut testaamassa lajia ummikkona, vaan polkenut paikallani jo joskus vuonna 2002. Mutta sen jälkeen olen ollut pelkästään eteenpäin suuntautuvassa liikkeessä...tai noh, enpä tiedä.

Osallistuin Fixin spinnailua ja keskivartalotreeniä yhdistävälle x-bike & core -tunnille (mikä ero on bikellä ja x-bikellä jäi arvoitukseksi, toivon mukaan jälkimmäinen liittyy jollain tavalla hallituksen salaliittoon ja avaruusolioihin). Ensin raijaittiin pyörät verhon takaa piilosta keskelle jumppasalia, mistä olin vähän että ai täällä ei ole spinningsalia erikseen ei ole hyvä tämä valivali. Sitten pienen (liian pienen) säätämisen jälkeen hypättiin satulaan. Liian pienen siinä mielessä, että en tajunnut, että myös ohjaustangon korkeutta olisi voinut säätää. Enkä viitsinyt enää loikata pois kyydistä vaikka asento oli epämukava. Mutta olipahan autenttisempi, minähän ajaisin mieluiten mummopyörää, jossa ohjaustanko on hartioitteni korkeudella...

Polkeminen aloitettiin pienellä lämmittelyllä, jonka jälkeen teimme sekä spurtteja että "ylämäkiosuuksia" vastusta lisäämällä. Intervallityyppinen tunti siis. Vastuksen säätäminen oli hieman sähläystä, ja huomasin, että tuppasin säästelemään hieman voimia koko ajan. Ehkä siksi, että olen viime aikoina tottunut tekemään pääasiassa peruskestävyystreeniä. Tai siksi, että kaikki raskas on alkanut tuntumaan jotenkin liian raskaalta.

Kuva Wikipediasta.

Pienestä lepsuilusta huolimatta spinnailu oli yllättävän rankkaa ja noin puolituntinen pätkä tuntui aika pitkältä. Siihen tosin saattui vaikuttaa pyörän epämukavuus ja se, että jouduin varomaan jalkaani kun en ollut ihan varma miten se polkemisen ottaisi. Kyllä siinä mielessä kävi, että ei herranen aika mikään 180 kilometriä ole mahdollista vaikka treenaisin 25 vuotta!

Ohjaaja oli oikein kannustava, ja treeni oli selvästi paljon tehokkaampi kuin mitä itsekseen saisi tehtyä. Olen tosi huono ottamaan mitään uusia juttuja vakituisesti treenilukkariini, mutta yritän kaivaa sinne spinningille sopivan kolon. Jos sitä triathloniakin joskus meinaa... Vielä kun vaan löytäisin jostain suht lähistöltä pitkiä (60-90 min.) spinningtunteja, joille pääsisin ilman sitoutumista kahden vuoden jäsenyyteen tai vastaavaan. Vinkkejä otetaan vastaan!

Ai mutta! Tämähän oli x-bike & core! Keskivartaloliikkeitä tehtiin vartin ajan. Ohjelma koostui erilaisista vatsa- ja selkäliikkeistä, ja sekin yllätti rankkuudellaan. Vatsalihakseni ovat varmasti keskivertoa paremmassa kunnossa, mutta aika hätää kärsimässä siellä olin. Eipä tule niitäkään yksin yhtä tehokkaasti tehtyä. Kamala ryhmäpaine tulee, eikä kehtaa jäädä pötköttämään sinne, että nyt ei irtoa.

Kokonaisuutena tämä ryhmäliikuntatunti yllätti rankkuudellaan. Viimeiset kokemukseni ohjatuista jumppatuntityyppisistä ratkaisuista ovat näytetunteja lukuun ottamatta erään jo edesmenneen LadyLine-keskuksen tunneilta. Niillä ei tupannut tulla edes hiki. En myöskään muistanut, että ohjaajan tsempillä olisi niin iso vaikutus!

Mene jos: Haluat simppelin, tehokkaan treenin ilman pelkoa sekoamisesta askeleista tai rytmistä.

Pue: Normaalit sisäliikuntavaatteet ja -kengät.

Hardcoreille vielä vinkkaus sanaparista animal spin. Jos haaveksit triathlonista, niin tuo on kuulemma se juttu. Kokeilen itsekin heti, kun onnistun jotenkin tunkemaan itseni johonkin ryhmään (ja saan kerättyä tarpeeksi rohkeutta).

***

I was on a spinning class first time in about ten years. It was surprisingly hard and despite the bike being really uncomfortable, I liked it too!

Kommentit (18)

Jansu
19/18 | 

Spinning on ihan parasta! Oon harrastanut sitä vuosikausia ja argh en voisi elää ilman sitä! (tulin just aamupäivätunnilta, oujee) Länsiväylän Elixialla on tosi hyviä 55min Xycling Challenge -tunteja, ja niissä tosiaan mennään kovaa ja kovilla vastuksilla. En tiiä missä päin Suomea edes asut, mutta jos pääkaupunkiseudulla, niin mee joskus koklaa tota tuntia ja varsinkin Helena M. vetämänä.

-jansu

Vierailija
20/18 | 

Tapanilan Erällä pääsee spinnailemaan kertamaksulla (8,50 e). Jos oikein intoutuu voi panostaa 10 kerran lippuvihkoon (65 e). Tunnit tosin kestää pääsääntösesti "vain" 50 min, silloin tällöin on maratooneja.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
21/18 | 

Asun Helsingissä. Mulla on kokeilukortti Elixialle, ja menen sinne testailemaan heti kun olen siinä kunnossa, että voin testata kaikkia lajeja mitä vaan ehdin :D Mutta sinne ei taida päästä kertamaksulla tai jollain 10 krt kortilla...? En kyllä tiedä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
22/18 | 

Kiitos tiedosta :) Toi olisikin hyvä, en vaan jaksa käydä Tapanilassa, sinne on sen verran matkaa :/

Laura T
23/18 | 

Motivuksella on myös pääsääntöisesti 50 min. tunteja, mutta tasot 3-4 kestää sen 60 min. Oliko joku jopa 75 min. Spinning on myös hyvä crosstreeni juoksua ajatellen.

Jouni M
24/18 | 

13 vuotta olen harrastanut spinningiä. Se on loistava niin kunnon kohotukseen kuin palautteluun raskaan juoksulenkin jälkeenkin.

Spinning-kokemuksia Satakunnassa ja Tshekissä:
http://porilaine.satakunnankansa.fi/blogit/?openSpark=23404

Varsin nopeasti kannattaa hankkia klossikengät, niillä polkeminen on tehokkaampaa kun poljinta saa nostettua ja jalkapohjakaan ei väsy pitkien "hölkkäsessioiden" aikana.

Terhiliini
25/18 | 

Aika hauska sattuma - mäkin olen käynyt nyt ihan viime viikkoina n. 15 v tauon jälkeen jokusen kerran spinningissä. Eka kerta oli hieman sählinkiä, kun oli noi säädöt kanssa vähän miten sattui ja sitten niissä 'sätkyttelyissä' ohjaaja käski laittaa ihan vapaalle.. Ei herranjumala, enhän mä meinannut satulassa pysyä, kun polkimet alkoi viedä... No, siitä viisastuneena laitoin seuravaan kerran alamäkisätkyttelyihin vähän vastusta ja johan alkoi homma toimia paremmin :)

Täällä Turkkusessa on yliopistoliikunnalla spinning-tunteja, jotka kulkee nimellä bike basic, bike intervalli ja bike & body. Eka on sellainen perustunti, jossa saa kyllä hien pintaan, intervallitunti sopii edistyneemmille ja olikin huomattavasti rankempi ja vaativampi. Tuota viimeistä en ole vielä testannut, mutta on siis varmaankin juuri sen kaltainen, jossa sinäkin olit. Täällä tuntien kesto on 60 min, mutta käytännössä kestää varmaankin n. 50-55 min, kun pyörien siirtelyyn ym menee myös sitä aikaa.

Olen kyllä tykännyt noista tunneista, ja koska pyöräilen ajoittain myös työ- ja muita matkoja, niin tuo on ollut nyt huonommilla keleillä ihan mukavaa vaihtelua. Mun tulee usein juostua lenkkejä aika kovaa, joten spinning on hyvää pk-treeniä, kun sykkeet pysyy maltillisempina. Tosin eilisellä intervallitunnilla sain kyllä sykkeet lähelle maksimia ja jalatkin hapotti ihan kiitettävästi :)

Vierailija
26/18 | 

Motivus center indoor cycling (ICE) Johanna tokolan tai Tomi tuomisen tunnit. Parhautta! Kertalippuja! Johanna on myös maratoonari. Kiitos hienosta blogista!

jansu
27/18 | 

Kertamaksulla kyllä pääsee, tai liikuntaseteleillä. Mun kaveri käy välillä mukana tuolla ja se maksaa just liikuntaseteleillä. Se on ehkä paras pyöräilytunti, aah! :)

Ninan verkkareissa
28/18 | 

Ylös, ulos ja fillarin selkään sieltä ;)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
29/18 | 

Ei oo vieläkään pyörää :D Enkä mä saa ulkona ajettua kuin ihan hissukseen kun pelkään että kaadun tai jään auton alle!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
30/18 | 

Ai sinne saa kertalippuja! Kiitos vinkistä, pitää mennä koittamaan, ja kiva kuulla että tykkäät :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
31/18 | 

Joo toi satulassa pysyminen tuotti mullekin ongelmia kun polkimet meni liian kovaa :D

Mulla on taas niin päin, että juoksen aina hitaasti, niin toi spinning olisi hyvä vähän kovempaan treeniin. Mä en oikein saa tehtyä sellaista yksinäni, tarviin ohjaajan, seuraa tai kisan, että menee edes yhtään reippaammin :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
32/18 | 

Joo mä meinasin just, että kun olen niin huono tekemään itsekseni muuta kuin ihan pk-treeniä, niin spinning voisi olla just hyvä. Ja vaikka sitä pk:takin nyt kun en vielä voi juosta.

Hauska juttu! Ihana tuo nakkilalainen :D Miten löysit spinningtunnille Tsekissä? Menit vaan keskukseen sisään vai katsoitko aikatauluja jostain?

Tälläkin tunnilla näkyi jollain klosseja, en ollut tajunnutkaan että niitä voisi käyttää spinnigissä, ajattelin että pyöräillessä vaan...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
34/18 | 

Tsekkaan Motivuksen sivuilta, sieltä varmaan löytyy! Onhan 50 min kans jo ihan hyvä kesto, mutta olisi kiva kokeilla jotain tosi pitkää kans.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012