Kävin lopultakin Yoga Nordicilla testaamassa air joogaa eli ilmajoogaa. Lajissa tehdään joogaliikkeitä katosta roikkuvien kankaiden varassa, myös pää alaspäin.

Toisin kuin tunnin kuvauksessa sanottiin, homma alkoi heti ilmasta killumasta. Kankaaseen istumaan hankkiutuminen ei ollut haastavaa, ja ehkä tankotanssin ja telinevoimistelun ansiosta ei myöskään kuumottavaa. Aluksi kääriydyimme pötköttelemään liinojen sisään, mikä oli varsin mukavaa. Kangas pimensi muutenkin hämärää valaistusta, ja koko höskä kiikkui jatkuvasti aiheuttaen rentouttavaa pientä keinutusta.

Liinan sisällä roikkuessa kierittiin molempiin suuntiin, mikä aiheutti naurua toisissa ja hiusten sähköistä rätinää toisissa (kuten minussa). Kiereskelyn jälkeen siirryttiin matolle, ja joogattiin joko koivet tai kädet kankaassa. Liinan avulla sai tehtyä esimerkiksi tehokasta selänkiertoa ja äärimmäisen kivuliasta kylkivenytystä. Siis äärimmäisen kivuliasta, melkein tuli ölistyä ääneen siinä, ja vastakkainen tyyppi valehtelematta haukkoi henkeään.

En sitten tajunnut otattaa itsestäni kuvaa. Tämä on täältä.

Venyttelyn jälkeen vaihdettiin enemmän lihaskuntoa vaativiin liikkeisiin. Yllättävän paljon lihaskuntoa mielestäni, kun ottaa huomioon, että kyseessä oli alkeistunti. Liikkeisiin kuului esimerkiksi itsensä nostaminen risti-istunnassa pysyen käsivoimin ilmaan, mikä ei ehkä ole jokaiselle ihan tuosta vain -temppu, vaikka siitä näytettiin myös helpotettu versio. Näiltä osin tunti oli yllättävän rankka, sillä ajattelin sen vaativan ainoastaan kiikuttelua kankaan kanssa. Sen sijaan inverttiliikkeisiin siirtyminen ja asentojen tekeminen liinan kanssa oli huomattavasti helpompaa kuin vaikka tankoilussa, sillä niihin pikemminkin vain kippauduttiin itsensä ilmaan nostamisen sijaan.

Pää alaspäin liikkeitä tehtiin muutamia, kuten esimerkiksi tankotanssin kaksosen tyypistä liikettä. Ne olivat siis kankaan kanssa todella helppoja, eivätkä vaatineet juurikaan lihaskuntoa, koordinaatiota saati uskallusta. Ainakaan enää, joskus olisin saattanut olla kauhuissani jo ajatuksestakin! Hieman kivunsietoa sen sijaan saattaa tulla tarpeeseen, sillä keinokuituisen kankaan reunat painoivat aika ikävästi välillä. Salissa oli kyllä tarjolla huopia pehmusteeksi, mutta en jaksanut alkaa niiden kanssa puljaamaan.

Tunti oli kokonaisuutena mukava, ja loppurentoutus oikein rauhoittava. Parhainta oli vain pötköttää kankaassa ja antaa sen kiikkua hiljaksiin edestakaisin. Menen tunnille ainakin toisen kerran, mutta tuskin otan tätä harrastuslistalleni kuitenkaan. Sen sijaan pelkille liinassa makaamistunneilla voisin kuvitella käyväni jatkuvasti! Vakavammin ottaen uskon, että edistyneempien tunti voisi olla kivempi, sillä tällä kuitenkin vasta otettiin tuntumaa lajiin.

Ainoana ikävänä puolena tunnilla oli sen jälkeen ilmestynyt järjetön päänsärky ja oksetus. Tiedä sitten, mistä johtuivat.

Ilmajoogatunnille suositellaan pukeuduttavan ihonmyötäisiin pitkiin housuihin ja pitkähihaiseen paitaan. Itselläni oli trikoot, toppi ja pitkähihainen, mikä oli liikaa, kuuma tuli. Otin mukaani myös pyyhkeen ja juomapullon, joita ei tarvinnut. Joogamaton sai vuokrattua paikan päältä hintaan 2,50 euroa. Tunnille voi mennä ilman kokemusta joogasta, mutta jonkinlaisesta asanoiden tuntemuksesta on etua.

***

I tried air yoga. It was nice but nothing more than nice. I'll attend on an another class anyway.

Kommentit (2)

SweetMay
3/2 | 

Kuulostaa mielenkiintoiselta, kiitos tästä jutusta! :) Olisipa hauska testata ko. tuntia.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/2 | 

Testaa toki, se oli hauska kokemus vaikka tosiaan luulen, etta muut kuin alkeistunnit ovat innostavampia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012